Home / Featured / IEK και εκπαιδευτικοί. Τι αλλάζει

IEK και εκπαιδευτικοί. Τι αλλάζει

Δημοσιεύτηκε: 9:53 πμ Απρίλιος 12th, 2016  


pin-board-978197_640

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Με διάταξη που φέρνει το υπουργείο Παιδείας τροποποιείται ο τρόπος διάθεσης των εκπαιδευτικών στα Δημόσια ΙΕΚ.       Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την παράγραφο 10 του άρθρου 26 του ν.3879/2010 (Α΄ 163), όπως έχει αντικατασταθεί με την παρ. 6 του άρθρου  6 του  Ν. 4327/15  (Α΄50), επιτρέπεται με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ύστερα από σχετική αίτηση των δημόσιων Ι.Ε.Κ. η διάθεση εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα δημόσια Ι.Ε.Κ. κατά προτεραιότητα σε όσα εδρεύουν στην περιοχή αρμοδιότητας της οικεί­ας Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για την κάλυψη του υποχρεωτικού διδακτικού ωραρίου τους.

Προτείνεται η αντικατάσταση της διάταξης κατά τρόπον ώστε η εν λόγω διάθεση να πραγματοποιείται ύστερα από σχετική εισήγηση του αρμόδιου Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΔΕ) και πρόταση του οικείου Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθόσον οι ανωτέρω έχουν πλήρη γνώση τόσο των εκπαιδευτικών αναγκών των σχολικών μονάδων όσο και των πραγματικών κενών των δημοσίων ΙΕΚ και κατά συνέπεια η γνωμοδότησή τους κρίνεται αναγκαία προς θεραπεία της αρχής της διαφάνειας και της αποτελεσματικότητας της δράσης της δημόσιας διοίκησης. Επιπρόσθετα, η επιτάχυνση των διοικητικών διαδικασιών επιβάλλει όπως η απόφαση διάθεσης εκδίδεται από τον αρμόδιο Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης και όχι από τον Υπουργό Παιδείας.

Ακολουθεί η ρύθμιση:

Η παράγραφος 10 του άρθρου 26 του ν.3879/2010 (Α΄ 163), όπως έχει αντικατασταθεί με την παρ. 6 του άρθρου  6 του  Ν. 4327/15  (Α΄50), αντικαθίσταται ως εξής:

«10. Με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης, η οποία εκδίδεται ύστερα από σχετική αίτηση των δημόσιων Ι.Ε.Κ. που υπάγονται στην αρμοδιότητα της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης, εισήγηση του αρμόδιου ΠΥΣΔΕ και πρόταση του οικείου Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, είναι δυνατή η ολική ή μερική διάθεση εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα δημόσια Ι.Ε.Κ., κατά προτεραιότητα σε όσα εδρεύουν στην περιοχή αρμοδιότητας της οικεί­ας Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για την κάλυψη του υποχρεωτικού διδακτικού ωραρίου τους.

Η κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών των δημόσιων Ι.Ε.Κ. γίνεται κατά προτεραιότητα από τους εκπαιδευ­τικούς που διατίθενται, σύμφωνα με το προηγούμενο εδάφιο και, εφόσον αυτοί δεν επαρκούν, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις για την πρόσληψη εκπαιδευτών στα Ι.Ε.Κ..

Θέματα σχετικά με την εφαρμογή της παραγράφου αυτής καθορίζονται με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων».


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...