Home / HEADER-NEWS / Η Π.Ε.Α.Δ. για την χθεσινή παρουσία της στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων

Η Π.Ε.Α.Δ. για την χθεσινή παρουσία της στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων

Δημοσιεύτηκε: 4:54 μμ Απρίλιος 20th, 2016  


morfotikon_
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ (Π.Ε.Α.Δ.)
Αρ. Μητρώου Σωματείου:30492 ειδ.6283
Αρ. Διαταγής Αναγνώρισης:457/14-10-21014
του Ειρηνοδικείου Αθηνών
email:            pead2014@gmail.com.
αρ.πρωτ. 22
Αθήνα, 20-4-2016
Δελτίο Τύπου
Θέμα: «συμμετοχή της Π.Ε.Α.Δ. στη συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής 19/4/2016»
Πραγματοποιήθηκε χθες (19/4/2016) η ακρόαση φορέων στην επιτροπή μορφωτικών στη Βουλή και ο σύλλογός μας είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί στο κρίσιμο θέμα της ρύθμισης για τις προσλήψεις αναπληρωτών στα σχολεία.
Η εκπρόσωπος της Π.Ε.Α.Δ, επιτυχούσα σε περισσότερες από μία εξετάσεις ΑΣΕΠ θέλοντας να τονίσει τη σημασία της προϋπηρεσίας και τον ευτελισμό της με το παρόν νομοσχέδιο αναφέρθηκε με τεκμήρια μέσα από πρόσφατο κείμενο του Ομότιμου Καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γιώργου Μαυρογιώργου«Οι γραπτές εξετάσεις ποια εγκυρότητα και αξιοπιστία διαθέτουν για την πιστοποίηση της διδακτικής και παιδαγωγικής επάρκειας; Είναι Ανύπαρκτη. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι υποψήφιοι αγχώθηκαν και ταλαιπωρήθηκαν στη φάση της προετοιμασίας και της συμμετοχής. Είχε και κόστος η προετοιμασία! Είχε και φροντιστήρια! Σε αυτά πρέπει να σκύψει η Αριστερά και να δώσει έγκυρες και αξιόπιστες λύσεις. Η Αριστερά ποτέ δεν αντιμετώπιζε τις νομικές και δικαστικές διατυπώσεις ως θέσφατα κι αδιάβροχες στην κριτική…»
αλλά και κείμενο του ΚΕΜΕΤΕ (μελέτη του ΚΕΜΕΤΕ με θέμα: σύστημα διορισμού στη δημόσια δευτεροβάθμια εκπαίδευση –Διαγωνισμός ΑΣΕΠ Αθήνα 2010)«τελικά από το 1998 μέχρι σήμερα μήπως δόθηκε η ψευδαίσθηση διορισμού σε χιλιάδες αδιόριστους εκπαιδευτικούς και αυτοί αντιμετωπίστηκαν ως αναλώσιμο προϊόν; Μήπως δημιουργήθηκαν δεκάδες πίνακες εκπαιδευτικών χωρίς κανένα αντικειμενικό κριτήριο; Διορίστηκαν τελικά όλα αυτά τα χρόνια  οι νέοι και οι καλύτεροι εκπαιδευτικοί ;» στην αμφισβήτηση της φερόμενης αξιοκρατίας μέσω του συστήματος και του τρόπου εξέτασης των διαγωνισμών ΑΣΕΠ, στο οικονομικό κόστος που έχουν πιθανά φροντιστήρια και σημειώσεις και στο εξοντωτικό άγχος και ψυχολογική πίεση των εξετάσεων αυτών.
Η ΠΕΑΔ κάνει σαφές σε κάθε κατεύθυνση ότι ποτέ δεν αμφισβήτησε και υποτίμησε τον κόπο , τι θυσίες και τη μεγάλη ψυχική φθορά και δοκιμασία των εκπαιδευτικών που έδωσαν αυτές τις εξετάσεις αφού η πλειοψηφία του Δ.Σ της αλλά και των μελών της πέρασαν τη σκληρή αυτή δοκιμασία. Από την άλλη πλευρά όμως δηλώνουμε ότι υπερασπιζόμαστε με το ίδιο τρόπο την προϋπηρεσία χιλιάδων ωρομισθίων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών που με αυταπάρνηση και υπό αντίξοες συνθήκες, αποδέχονταν επί σειρά ετών την τοποθέτηση τους και επιτελούσαν το λειτούργημα τους σε όποιο σημείο της ελληνικής επικράτειας ανέκυπταν αντίστοιχες ανάγκες, στις νησιωτικές περιοχές, στις δυσπρόσιτες γωνιές και κατοχύρωσαν έτσι τη δημόσια προϋπηρεσία τους σύμφωνα με τους νόμους και τις κείμενες διατάξεις.
Η Π.Ε.Α.Δ απέδειξε για άλλη μια φορά ότι έχει φωνή και μάλιστα δυνατή!!! Η ΠΕΑΔ με αυτογνωσία και σύνεση ,με λόγο και σκέψη που χαρακτηρίζονται από σοβαρό  ήθος και ύφος που  συνάδουν προς αυτό των εκπαιδευτικών λειτουργών θα εκπροσωπήσει και θα ικανοποιήσει το σύνολο των αναπληρωτών εκπαιδευτικών προτείνοντας ένα δίκαιο για όλους σύστημα διορισμών αναπληρωτών που να περιλαμβάνει τους τρεις ( 3) ιστορικούς τρόπους διορισμού:
1.Μία επιτυχία ΑΣΕΠ
2.προσμέτρηση όλης της προϋπηρεσίας και όχι ευτελισμός της
3.παλαιότητα.πτυχίου: Μία (1) μονάδα για κάθε έτος από την πρώτη υποβολή αίτησης πρόσληψης ως αναπληρωτή ή ωρομίσθιου έως την πρώτη πρόσληψη και έως δέκα (10) μονάδες.
Ας μη μπαίνουμε στο παιχνίδι της διάσπασης και του κοινωνικού αυτοματισμού που εξυπηρετεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου παιδείας.
Πρέπει να οργανωθούμε και διεκδικήσουμε συλλογικά: Κανένας άνεργος συνάδελφος από Σεπτέμβρη, μαζικοί διορισμοί χωρίς κριτήρια και προϋποθέσεις, δημόσια δωρεάν παιδεία για όλους τους μαθητές.
Όλοι οι αναπληρωτές συμμετέχουμε αύριο στη στάση εργασίας που κήρυξε η ΟΛΜΕ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Διαμάντης Θεόδωρος
Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Γεωργιάδου Αικατερίνη

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...