Home / Featured / Φίλης – Εκπαιδευτικοί και βιβλία από την πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς στα σχολεία

Φίλης – Εκπαιδευτικοί και βιβλία από την πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς στα σχολεία

Δημοσιεύτηκε: 7:37 μμ Απρίλιος 25th, 2016  


filis

Καθηγητές και βιβλία από την πρώτη ημέρα της νέας χρονιάς στα σχολεία

Τη μάχη να λειτουργήσουν τα σχολεία χωρίς προβλήματα από την πρώτη ημέρα της νέας σχολικής χρονιάς, με όλους τους εκπαιδευτικούς και τα βιβλία δίνει το Υπουργείο Παιδείας, σε μια προσπάθεια να αποτελέσει παρελθόν η πραγματικότητα των κενών και της ελλιπούς προετοιμασίας που κάθε Σεπτέμβρη τα τελευταία χρόνια σφραγίζει την έναρξη της σχολικής περιόδου. Την περασμένη Παρασκευή 22 Απριλίου, ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης, επισκέφθηκε και ξεναγήθηκε στο χώρο αποθήκευσης και συσκευασίας των σχολικών βιβλίων του ΙΤΥΕ-ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ στον Ασπρόπυργο. Όπως τον ενημέρωσαν οι υπεύθυνοι του τεχνολογικού φορέα του Υπουργείου Παιδείας, η διανομή των βιβλίων στα σχολεία θα ξεκινήσει μετά το Πάσχα και θα ολοκληρωθεί τον Ιούλιο.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε στους εργαζόμενους ο Νίκος Φίλης τόνισε:

«Φαίνεται, ότι με την προσπάθεια που γίνεται εδώ μπορούμε να διαβεβαιώσουμε τους μαθητές και τις οικογένειές τους, ότι τα βιβλία θα είναι στις αποθήκες των σχολείων αρκετό χρόνο πριν από την έναρξη της νέας χρονιάς. Τώρα, επικεντρώνουμε όλες τις προσπάθειές μας στην εξασφάλιση πιστώσεων για την πρόσληψη εκπαιδευτικών στο σωστό χρόνο, ώστε να ανοίξουμε χωρίς προβλήματα τα σχολεία τον Σεπτέμβριο. Με τους δασκάλους, τους καθηγητές και τα βιβλία στη θέση τους.»

Ακόμη, ο υπουργός χαιρέτισε την πρωτοβουλία για την ανακύκλωση χαρτιού στα σχολεία με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών και μαθητών, καθώς και τη δημιουργία e-booksσε συνάρτηση με την ανάπτυξη των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών στα σχολεία»

XAIΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΝΙΚΟΥ ΦΙΛΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΤΟΥ ΔΙΟΦΑΝΤΟΥ

«Αποδέχθηκα με ιδιαίτερη χαρά την πρόσκληση του ΙΤΥΕ –ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ για επίσκεψη στους χώρους αποθήκευσης και συσκευασίας των σχολικών βιβλίων που πρόκειται να διανεμηθούν στα σχολεία, δεδομένου, ότι το Υπουργείο Παιδείας δίνει μεγάλο βάρος στην έγκαιρη παροχή των βιβλίων στους έλληνες μαθητές, αλλά, ταυτόχρονα, δίνει επίσης μεγάλη σημασία στην ποιότητα αυτής της υπηρεσίας προς τις σχολικές μονάδες και τους εκπαιδευτικούς μας.

Όπως με ενημέρωσαν οι Υπεύθυνοι του ΙΤΥΕ- ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ, το πρόγραμμα διανομής για το σχολικό έτος 2016-17 θα ξεκινήσει αμέσως μετά το Πάσχα και θα ολοκληρωθεί στα μέσα Ιουλίου 2016. Επομένως, όλα τα σχολεία της χώρας θα έχουν διαθέσιμα τα βιβλία τους με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς.

Διαπίστωσα, ότι εδώ στον Ασπρόπυργο λειτουργεί μια υπερσύγχρονη μονάδα αποθήκευσης και συσκευασίας, πλήρως αυτοματοποιημένη και με τεχνολογία αιχμής την οποία λειτουργούν εξειδικευμένα στελέχη. Μια δημόσια παραγωγική λειτουργία   που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από ανάλογες μονάδες του ιδιωτικού τομέα.

Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι σε μια εποχή που το Υπουργείο Παιδείας επιδιώκει και κάνει πράξη σημαντικές εκπαιδευτικές καινοτομίες που να εγγυώνται μια σύγχρονη και ποιοτική εκπαίδευση, οι τεχνολογικές και οργανωτικές καινοτομίες των υπηρεσιών και οργανισμών του Υπουργείου Παιδείας, όπως το ΙΤΥΕ –ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ, αποδεικνύουν, ότι αποτελεί μύθο η άποψη πως το Δημόσιο δεν μπορεί να παρέχει σύγχρονες υπηρεσίες στους πολίτες καθώς και ότι είναι σπάταλο και ακριβό.

Ο τρόπος οργάνωσης των σχολικών βιβλίων είναι ένα από τα πολλά παραδείγματα της δράσης του ελληνικού Δημοσίου που καταρρίπτει αυτό τον νεοφιλελεύθερο μύθο, διότι, αφενός χαρακτηρίζεται από μια σύγχρονη οργάνωση και υψηλό τεχνολογικό επίπεδο και αφετέρου έχει σαν αποτέλεσμα τη σημαντική εξοικονόμηση πόρων.

Επίσης, το Υπουργείο ενθάρρυνε το ΙΤΥΕ – ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ να προχωρήσει σε σημαντικές νέες δράσεις που, χωρίς να επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό, θα παρέχουν σημαντική ωφέλεια στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς αλλά και την ελληνική κοινωνία γενικότερα.

Χαιρετίζω την πρωτοβουλία για την ανακύκλωση χαρτιού στα σχολεία και πιστεύω ότι με κατάλληλη οργάνωση αλλά και την ενεργό συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών, θα λειτουργήσει θετικά τόσο από εκπαιδευτική άποψη όσο και ως συμβολή στις δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος και την αξιοποίηση του ανακυκλώσιμου χαρτιού.

Επίσης, η καινοτομία για δημιουργία e-booksσε συνδυασμό με το έντυπο βιβλίο και γενικότερα την εισαγωγή των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών στα σχολεία, θα παρέχει σε μαθητές και εκπαιδευτικούς ένα σύγχρονο περιβάλλον για τη μάθηση και τη διδασκαλία. Φαίνεται, ότι, με την προσπάθεια που γίνεται εδώ, μπορούμε να διαβεβαιώσουμε τους μαθητές και τις οικογένειές τους, ότι τα βιβλία θα είναι στις αποθήκες των σχολείων αρκετό χρόνο πριν από την έναρξη της νέας χρονιάς. Τώρα, επικεντρώνουμε όλες τις προσπάθειές μας στην εξασφάλιση πιστώσεων για την πρόσληψη εκπαιδευτικών στο σωστό χρόνο, ώστε να ανοίξουμε χωρίς προβλήματα τα σχολεία τον Σεπτέμβριο. Με τους δασκάλους, τους καθηγητές και τα βιβλία στη θέση τους

Με αυτές τις σκέψεις , σας ευχαριστώ για τη σημερινή επίσκεψη, την ξενάγηση σε αυτό τον άψογα οργανωμένο χώρο και την άριστη ενημέρωση».


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...