Home / Featured / Εξετάζεται η κατάργηση των εξετάσεων στα Γυμνάσια

Εξετάζεται η κατάργηση των εξετάσεων στα Γυμνάσια

Δημοσιεύτηκε: 9:16 πμ Απρίλιος 1st, 2016  


mathitedsak7_b1

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Το ενδεχόμενο κατάργησης των εξετάσεων  στα γυμνάσια το επόμενο σχολικό έτος εξετάζει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, σύμφωνα με πληροφορίες μας. Η κατάργηση των εξετάσεων θα έχει ως αποτέλεσμα τη μεγαλύτερη διάρκεια του διδακτικού έτους καθώς τα μαθήματα δεν θα τελειώνουν στα μέσα Μαΐου, λόγω των εξετάσεων αλλά στα μέσα Ιουνίου.

Η κατάργηση των εξετάσεων συνδέεται και με το γεγονός ότι το Γυμνάσιο ανήκει στην υποχρεωτική εκπαίδευση ενώ μια τέτοια κίνηση θα συνδυαστεί και με αλλαγή στα προγράμματα σπουδών στα Γυμνάσια και θα συνδράμει στην απαλλαγή  του Γυμνασίου από τον εξετασιοκεντρικό προσανατολισμό που έχει πάρει.

Επίσης, η κατάργηση των εξετάσεων ενδεχομένως να συμβάλλει και στον περιορισμό των φροντιστηρίων στα οποία οδηγούνται αρκετοί μαθητές με αποτέλεσμα να ανακουφιστούν πολλές οικογένειες. Για να προχωρήσει το Υπουργείο σε μια τέτοια κίνηση θα πρέπει να βρει λύση με το τι θα γίνει τις μέρες των πανελλαδικών καθώς πολλά Λύκεια συστεγάζονται με τα Γυμνάσια ενώ είθισται οι επιτηρητές των πανελλαδικών να είναι εκπαιδευτικοί των Γυμνασίων. Λύση σε αυτά τα προβλήματα θα μπορούσε να δώσει η μετάθεση των πανελλαδικών στο δεύτερο 15μερο του Ιουνίου όπως ήταν και ο αρχικός προγραμματισμός.

Όσον αφορά τα ποσοστά της σχολικής διαρροής στο Γυμνάσιο αυτά είναι περιορισμένα και βρίσκονται στο 3.88% καθώς μόλις 3.810 μαθητές σε σύνολο 98.113 δε συνέχισαν τη φοίτησή τους στη Γ γυμνασίου.

*Σ.Σ. Δεν είναι Πρωταπριλιάτικο….


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...