Home / Featured / Τι εξελίξεις έχουμε για τον τρόπο πρόσληψης αναπληρωτών

Τι εξελίξεις έχουμε για τον τρόπο πρόσληψης αναπληρωτών

Δημοσιεύτηκε: 8:02 πμ Απρίλιος 22nd, 2016  


idiotikoiekp

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Δεν θα έχουμε αλλαγές όπως φαίνεται στο σχέδιο του Υπουργείου για τις προσλήψεις των αναπληρωτών το νέο σχολικό έτος. Μπορεί οι εκπαιδευτικοί να διαδήλωσαν και να εξέφρασαν τις διαμαρτυρίες αλλά όπως προκύπτεια από τις συναντήσεις που είχαν εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αλλά και με πληροφορίες του xenesglosses.eu δεν υπάρχει διάθεση για αλλαγές.

ΠΡΙΝ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΘΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ Η ΡΥΘΜΙΣΗ

Το αναλυτικό ενημερωτικό κείμενο του Υπουργείου Παιδείας πριν μια εβδομάδα με αρκετές αναφορές στο ΣτΕ και το πως διαμορφώθηκε η κατάσταση μετά από τις δικαστικές αποφάσεις δείχνουν τη βούληση του Υπουργείου για να κινηθεί στην κατεύθυνση του ΣτΕ.

Σύμφωνα με ενημερωτικό των Παρεμβάσεων ο υπουργός έθεσε και θέμα «συνταγματικότητας» των προσλήψεων και των διορισμών  μετά το 2002, εγείροντας νέα ζητήματα. Αυτό κατά την απόψη μας αποδεικνύει την άτεγκτη στάση του Υπουργείου.

Το μόνο «παράθυρο» που έχει αφήσει ο υπουργός για αλλαγές είναι το θέμα των δυσπρόσιτων που όντως, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας, εξετάζεται χωρίς όμως να έχει ληφθεί οριστική απόφαση για το αν τελικά θα προσμετρηθούν στο νέο σύστημα καθώς υπάρχουν νομικές και πρακτικές δυσκολίες, που δε γνωρίζουμε κατά πόσο μπορούν να ξεπεραστούν.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...