Home / Featured / Ετοιμάζονται για κλείσιμο νηπιαγωγείων. Άνεργες πολλές νηπιαγωγοί

Ετοιμάζονται για κλείσιμο νηπιαγωγείων. Άνεργες πολλές νηπιαγωγοί

Δημοσιεύτηκε: 12:26 μμ Απρίλιος 2nd, 2016  


NIPIAGOGIO

Ετοιμάζονται για κλείσιμο νηπιαγωγείων. Άνεργες πολλές νηπιαγωγοί

Σύμφωνα με πληροφορίες, της Προέδρου του Συλλόγου Αναπληρωτών Νηπιαγωγών, στο νομοσχέδιο για την παιδεία, που θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, αναμένεται να υπάρχει ρύθμιση με την οποία θα αυξάνεται ο ελάχιστος αριθμός νηπίων απο 7 σε 14….

Αυτό σημαίνει νέο κύμα συγχωνεύσεων και καταργήσεων τμημάτων νηπιαγωγείων και εκατοντάδες άνεργους αναπληρωτές νηπιαγωγούς που μέχρι σήμερα εργάζονται στα δημόσια νηπιαγωγεία.

Σημαίνει ότι αντίθετα με τις εξαγγελίες για δίχρονη προσχολική εκπαίδευση,ο αριθμός των προνηπίων που θα μείνουν εκτός δημόσιου νηπιαγωγείου θα αυξηθεί δραματικά. Σημαίνει «κατεδάφιση» του δημόσιου νηπιαγωγείου και της δημόσιας εκπαίδευσης. Αν δεν αντιδράσουμε τώρα συνάδελφοι,πότε;;;;;» αναφέρει η Πρόεδρος του Συλλόγου.

Με βάση τον ισχύοντα νόμο του 2014 η  οργανικότητα των νηπιαγωγείων  προσδιορίζεται με βάση την αντιστοιχία νηπιαγωγού προς αριθμό νηπίων και η οποία δεν μπορεί να υπερβαίνει τον ένα (1) νηπιαγωγό για κάθε είκοσι πέντε (25) νήπια και όχι λιγότερο από επτά( 7).

Η Μαρία Σπανού σύμφωνα με δηλώσεις τις στo xenesglosses.eu,  κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον των νηπιαγωγών, τονίζοντας ότι η ρύθμιση αυτή θα οδηγήσει σε συγχωνεύσεις νηπιαγωγείων, σε κλείσιμο αρκετών μονοθέσιων με αντίκτυπο όχι μόνο στις θέσεις εργασίας αλλά και στην ποιότητα του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου. Αλήθεια για ποια προτεραιότητα στην προσχολική αγωγή μιλούν στο Μαρούσι;

xenesglosses.eu

Αποκλειστικές δηλώσεις της Προέδρου του Συλλόγου στην ιστοσελίδες xenesglosses.eu


 

2 Σχόλια

  1. …χωρίς να αναφέρονται οι πηγές…..όταν ακουστεί κάτι επίσημο από το Υπουργείο Παιδείας το συνδικάτο είναι έτοιμο να αντιδράσει ανάλογα…..

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...