Home / Featured / Εσύ φίλε εκπαιδευτικέ τι θα κάνεις την Παρασκευή 15/4;

Εσύ φίλε εκπαιδευτικέ τι θα κάνεις την Παρασκευή 15/4;

Δημοσιεύτηκε: 5:30 μμ Απρίλιος 13th, 2016  


apergia

Πρέπει κάποια στιγμή να συνειδητοποιήσουμε όλοι (μόνιμοι και αναπληρωτές) πως μαθητές-εκπαιδευτικοί-σχολεία είναι 3 έννοιες αλληλένδετες για την εύρυθμη λειτουργία του εκπαιδευτικού συστήματος. Είναι λάθος των μόνιμων να απέχουν από τις διεκδικήσεις των αναπληρωτών όπως επίσης και η τακτική των αναπληρωτών να επαναπαύονται όταν οι νέες διατάξεις δεν τους επηρεάζουν. Αργά ή γρήγορα το «κακό» θα φτάσει σε όλους, θα τους επιβαρύνει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.

Για τους αναπληρωτές τώρα, είναι μάταιο να αναζητά ο καθένας την προσωπική του ευημερία, όταν πλήττεται ολόκληρος ο κλάδος. Ίσως έτσι κερδίσουμε λίγο χρόνο ζωής ακόμα. Έναν χρόνο δουλειάς ακόμα. Και μετά; Πάλι στην ίδια εργασιακή αβεβαιότητα θα βρεθούμε. Η ανεργία που μαστίζει τον κλάδο δεν οφείλεται στον βαθμό πτυχίου, ούτε στα δυσπρόσιτα, ούτε στα μόρια προϋπηρεσίας. Οφείλεται στο πάγωμα των διορισμών. Και αυτό θα πρέπει να είναι το κύριο αίτημά μας. Καθόμαστε και μιζεριάζουμε μετρώντας μόρια όταν τα κενά στα σχολεία είναι χιλιάδες κι εμείς έπρεπε να ήμασταν εκεί και να τα καλύπτουμε. Αναπληρώνουμε χρόνια τους εαυτούς μας και έχουμε πάψει να διεκδικούμε μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Και ο τελευταίος αναπληρωτής στους πίνακες αυτό θα πρέπει να ζητά. Το συμφέρον του καθενός περνά μέσα από το κοινό συμφέρον. Αν αρχίσουμε να ψάχνουμε το τι βολεύει τον καθένα ως αναπληρωτή, δε θα βρούμε κοινή πορεία ποτέ και κάποιοι θα τρίβουν τα χέρια τους από αυτό μας το φάγωμα.

Είμαστε μόνοι μας. Στήριξη από αλλού προσωπικά δεν περιμένω. Γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Ή παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας ή είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Πρώτο βήμα είναι η διαμαρτυρία στο Υπουργείο την Παρασκευή. Όσοι μπορούν, πρέπει να είναι εκεί. Λύσεις υπάρχουν, όσο κοινότοπο κι αν ακούγεται! Απεργίες διαρκείας. Το μπορούμε; Ίσως ήρθε η ώρα να απαλλαγούμε από τον ωχαδερφισμό που μας δέρνει τα τελευταία χρόνια! Θα δείξει!

Την Παρασκευή όλοι στην Αθήνα!


Μόνιμοι διορισμοί ΤΩΡΑ!

*          Η Έλενα Λαζαρίδου είναι αναπληρώτρια δασκάλα

https://www.facebook.com/


 

Ένα σχόλιο

  1. Δεν είδα να αγχώνεστε για τους επιτυχόντες ΑΣΕΠ που δεν μπορούν να δουλέψουν στην εκπαίδευση ! Αυτοί δεν είναι εκπαιδευτικοί ; Καλή η προσπάθεια να βολέψετε ιδιωτικούς και Αριστερούς τεμπέληδες αλλά δεν θα πιάσει

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...