Τελευταία Νέα

Παρασκευή, 29/05/2020, 03:16


Home / HEADER-NEWS / Η Εκπαίδευση κύριε Φίλη δεν είναι κομματική εφημερίδα

Η Εκπαίδευση κύριε Φίλη δεν είναι κομματική εφημερίδα

Δημοσιεύτηκε: 7:54 μμ Απρίλιος 19th, 2016  


filis

Αθήνα, 19 Απριλίου 2016

Η Εκπαίδευση κύριε Φίλη δεν είναι κομματική εφημερίδα.

      Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ προσπαθεί να διεξάγει Εθνικό Διάλογο για την παιδεία αλλά έχει αποτύχει σε κάθε της βήμα. Προσήλθε χωρίς καμία πρόταση, χωρίς πλαίσιο διαλόγου, χωρίς γνώσεις, χωρίς όραμα, χωρίς αξιοπιστία έναντι της εκπαιδευτικής κοινότητας και της χώρας.

      Αυτόν τον διάλογο εμείς τον καταγγείλαμε από την πρώτη στιγμή. Ήταν σαν να μην ξεκίνησε γιατί η ίδια η συγκυβέρνηση τον απαξίωσε, φέρνοντας στη Βουλή αποσπασματικά νομοσχέδια, άκαιρες ρυθμίσεις και τροπολογίες κομματικών τακτοποιήσεων.

      Αυτήν την εβδομάδα, ως μια ακόμη κίνηση ανευθυνότητας, εισάγεται στη Βουλή Νομοσχέδιο για την Έρευνα, με πλειάδα εμβόλιμων ρυθμίσεων για όλο το φάσμα της εκπαίδευσης που κανείς λογικός άνθρωπος δεν μπορεί όχι να τις υποστηρίξει αλλά ούτε να τις παρακολουθήσει.

      Το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να είναι σύμφωνο με κάποιες από τις ρυθμίσεις που εξάλλου προέρχονται από δικά μας νομοθετήματα και πρωτοβουλίες. Αλλά δυστυχώς ο κ. Φίλης  τις μελέτησε και τις εφαρμόζει λάθος. Κάνει «κοπτοραπτική» από προηγούμενα νομοθετήματά μας σύμφωνα με  το κομματικό του συμφέρον, εγκλωβισμένος από τις ιδεοληπτικές του περιχαρακώσεις και τη μανία του να καταργήσει κάθε κατάκτηση αριστείας, ποιότητας και προσπάθειας για πρόοδο. Τελικά αποτυγχάνει σε όλα.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Χρόνος διενέργειας Εξετάσεων για τη λήψη του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας, έτους 2020

        Το Υπουργείο Παιδείας:

       –   Δεν λέει κουβέντα για τις φωτογραφικές ρυθμίσεις στο Νομοσχέδιό του που αφορούν όχι μόνο κομματικά σας στελέχη αλλά ακόμη και συναδέλφους σας Υπουργούς;

–          Δεν εξηγεί στην εκπαιδευτική κοινότητα και στην ελληνική κοινωνία, την ανησυχία του ότι λόγω των δικών του λαθών είναι στον αέρα το άνοιγμα των σχολείων για την επόμενη σχολική χρονιά.

–          Προσπαθεί να αποκρύψει ότι για ακόμη μια φορά παίζει το υποκριτικό παιχνίδι του «ποντικού με τη γάτα», ότι δήθεν θέλει προσλήψεις και ότι μετά οι θεσμοί θα τις απαγορεύσουν.

–          Ξέρει βέβαια ότι είναι δεσμευμένο από τις δικές του αποφάσεις  και επίσης ότι δεν άφησε πόρους του ΕΣΠΑ για το σχολικό έτος 2016-2017. Γι αυτό το υπουργείο το Υπουργείο και ο κ. Φίλης προσωπικά κρύβουν την ανευθυνότητα και την ανικανότητά τους πίσω από άλλους, όπως πάντα.    Κι ενώ υπόσχονται ψηφοθηρικούς διορισμούς, την ίδια στιγμή φέρνουν το κλείσιμο νηπιαγωγείων που θα γίνει κατόπιν κομματικής κρίσεως και απόφασης χωρίς καμία παιδαγωγική αιτιολόγηση.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Νέα διαδικτυακά σεμινάρια eTwinning στο πλαίσιο της δράσης «Μένουμε Σπίτι με το eTwinning»

        Με όλες τις επιλογές τους, οι πολιτικοί προϊστάμενοι του Υπουργείου Παιδείας επί κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, πρώτα με τον κ. Μπαλτά και στη συνέχεια με τον κ. Φίλη,  έχουν εκδηλώσει με κάθε δυνατό τρόπο την αφοσίωση και εμμονή τους στην προσπάθειά  να συνθλίψουν και να εκμηδενίσουν όλες τις προοδευτικές κατακτήσεις των τελευταίων ετών, που κυρίως με πρωτοβουλία των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ έχουν πραγματοποιηθεί.

Η Εκπαίδευση κύριε Φίλη δεν είναι κομματική εφημερίδα.

Το μοναδικό σας έργο μέχρι σήμερα είναι η «καθολική» απορρύθμιση της ελληνικής δημόσιας εκπαίδευσης.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Συνάντηση της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου με την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως

Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου, επισκέφθηκε σήμερα η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, ...