Home / HEADER-NEWS / Δηλώσεις Νικηφόρου Κωνσταντίνου (Ο.Λ.Μ.Ε.), μετά τη συνάντηση του Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε. με τον Υπουργό Παιδείας κο Φίλη

Δηλώσεις Νικηφόρου Κωνσταντίνου (Ο.Λ.Μ.Ε.), μετά τη συνάντηση του Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε. με τον Υπουργό Παιδείας κο Φίλη

Δημοσιεύτηκε: 8:57 πμ Απρίλιος 16th, 2016  


dake
Η συνάντηση αφορούσε το νέο τρόπο πρόσληψης αναπληρωτών κατά το επόμενο σχολικό έτος και το νέο σύστημα διορισμών (αν συμβούν ποτέ).
Η Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε. με βαθιά αίσθηση ευθύνης , θα δώσει τη μάχη για:
 
* Να μην πραγματοποιηθεί η προτεινόμενη βίαιη ανατροπή των πινάκων των αναπληρωτών.
* Να θεσμοθετηθεί ένα μεταβατικό σύστημα διορισμού μονίμων και αναπληρωτών βιώσιμο, συνταγματικό και ισορροπημένο. Το σύστημα αυτό πρέπει να είναι ενιαίο.
* Να μην πραγματοποιηθεί η περαιτέρω υποβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας με την αύξηση του διδακτικού ωραρίου και τη συνακόλουθη μείωση της προσφερόμενης ποιότητας της εκπαίδευσης, λόγω της δικαιολογημένης κόπωσης των συναδέλφων. Οι καθηγητές βρίσκονται ήδη στα όρια τους.* Να πραγματοποιηθούν επιτέλους οι μόνιμοι διορισμοί που χρειάζονται, ύστερα από τις μαζικές συνταξιοδοτήσεις των τελευταίων ετών.

Η παράταξη της Δ.Α.Κ.Ε, πιστή στις αρχές της στηρίζει πρώτα από όλα τους συναδέλφους.Εμείς πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες των συναδέλφων δε θα παίξουμε. Δεν επιδιώκουμε συνδικαλιστικό όφελος πάνω από κομμένα κεφάλια συναδέλφων.Θα αγωνιστούμε για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων όλων των αναπληρωτών με κάθε πρόσφορο συνδικαλιστικό και νομικό τρόπο.

dictyo.gr


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...