Τελευταία Νέα

Κυριακή, 13/06/2021, 18:06


Home / HEADER-NEWS / Διαπολιτισμικοί διάλογοι – Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων αποφάσισε επιτέλους να ασχοληθεί με τη Διαπολιτσμική Εκπαίδευση

Διαπολιτισμικοί διάλογοι – Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων αποφάσισε επιτέλους να ασχοληθεί με τη Διαπολιτσμική Εκπαίδευση

Δημοσιεύτηκε: 2:08 μμ Απρίλιος 17th, 2016  


diapolitismikotita

Διαπολιτισμικοί διάλογοι..

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων αποφάσισε επιτέλους να ασχοληθεί με τη Διαπολιτσμική Εκπαίδευση!

Έτσι δυο χρόνια μετά τη λήξη του προγράμματος «Διάπολις: εκπαίδευση αλλοδαπών και παλιννοστούντων μαθητών», δυο χρόνια μετά τη λήξη του προγράμματος «Εκπαίδευση των παιδιών Ρομά» διοργανώνει σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής ημερίδα με θέμα «Διαπολιτισμικού Διάλογοι: Σημεία συνάντησης των προγραμμάτων διαπολιτισμικής εκπαίδευσης εντός του τυπικού εκπαιδευτικού συστήματος». Δυο χρόνια κατά τα οποία δεν υπάρχει καμιά ουσιαστική γλωσσική υποστήριξη των δίγλωσσων και πολύγλωσσων μαθητών και μαθητριών ανά την επικράτεια.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Τρόπος διεξαγωγής των Πανελλαδικών Eξετάσεων 2021

Ως Ένωση Εκπαιδευτικών της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας έχουμε  θέσει επανειλημμένα το πρόβλημα της έλλειψης σταθερής γλωσσικής υποστήριξης των πολύγλωσσων παιδιών στο σχολείο. Έχουμε καταθέσει, επίσης επανειλημμένα, στην τωρινή και στις παλαιότερες ηγεσίες του Υπουργείου και του ΙΕΠ τις θέσεις μας για τη Διαπολιτισμικότητα. Και έχουμε επίσης διεκδικήσει τη δημιουργία ειδικού μητρώου εκπαιδευτικών της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας και την αναγνώριση της προϋπηρεσίας μας στο αντικείμενο αυτό, προϋπηρεσίας που αποκτήθηκε κατά την υλοποίηση των ανωτέρω προγραμμάτων.

Βλέποντας τη θεματολογία της ημερίδας είναι ξεκάθαρα ότι το ζήτημα για άλλη μια φορά θα λυθεί με ..επιμορφώσεις. Και δικαιολογημένα αναρωτιόμαστε αν το Υπουργείο θα θυμηθεί ότι υπάρχουν εκπαιδευτικοί  που διαθέτουν τις ακαδημαϊκές σπουδές – μεταπτυχιακές και διδακτορικές στη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης ή στη διαπολιτισμική εκπαίδευση, την επιμόρφωση και την εμπειρία και θα αξιοποιηθούν ανάλογα ή θα περιοριστεί για μια ακόμη στην καλή διάθεση αλλά στην αδυναμία ουσιαστικής πολιτικής απόφασης και λύσης του θέματος.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Πανελλήνιες 2021: Ποιοι υποψήφιοι δικαιούνται αποζημίωση 350 ευρώ

Ε.Ε.Ε.Δ/Ξ.Γ. Ένωση Εκπαιδευτικών της Ελληνικής ως Δεύτερης/Ξένης Γλώσσας

 

 

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Πανελλήνιες 2021: Ποιοι υποψήφιοι δικαιούνται αποζημίωση 350 ευρώ

Με 350 ευρώ θα αποζημιωθούν οι συμμετέχοντες στις Πανελλήνιες που θα εξετασθούν ...