Home / Featured / Δε φαίνεται να μπαίνουν τα δυσπρόσιτα στο νέο σύστημα

Δε φαίνεται να μπαίνουν τα δυσπρόσιτα στο νέο σύστημα

Δημοσιεύτηκε: 10:29 πμ Απρίλιος 25th, 2016  


ekpaideytikos

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Μέσα στη Μ. Εβδομάδα που διανύουμε θα πάει, εκτός απροόπτου στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής η ρύθμιση για το νέο τρόπο προσλήψης αναπληρωτών. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του xenesglosses.eu το » ανοικτό παράθυρο» που είχε αφήσει ο Υπουργός για προσμέτρηση και των δυσπρόσιτων σχολείων στο νέο σύστημα φαίνεται να κλείνει λόγω πρακτικών και νομικών δυσκολιών.

Το Υπουργείο εξέτασε βέβαια δυο σενάρια για την προσμέτρησή τους – με μικρή και με μεγαλύτερη βαρύτητα – χωρίς αλλαγές στο πλαφόν των 60 μηνών αλλά όπως προαναφέραμε δε φαίνεται να υιοθετούνται.

Την Πέμπτη με Παρασκευή μετά το Πάσχα αναμένεται και η ρύθμιση συνολικά του νομοσχεδίου από την Ολομέλεια της Βουλής. Η ψήφιση πρέπει να γίνει άμεσα γιατί οδεύουμε προς το Μάιο και η εμπλοκή του ΑΣΕΠ θα επιβραδύνει τη διαδικασία κατάρτιση των νεών πινάκων. Επείγει, λοιπόν, η ψήφιση της νέας ρύθμισης.

Για το νέο τρόπο πρόσληψης υπήρξαν πολλές αντιδράσεις από την εκπαιδετική κοινότητα αλλά το Υπουργείο επιμένει ότι υπάρχουν δεσμεύσεις από το ΣτΕ που επειδή οδηγούν σε διοικητικές πράξεις όπως είναι η κατάρτιση των πινάκων αναπληρωτών ελλοχεύει ο κίνδυνος προσβολής των πινάκων σε περίπτωση που δεν ακολουθούν τις κατευθύνση των αποφάσεων αυτών.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

20.20 / 25-42016

Σε θρίλερ εξελίσσεται το θέμα των δυσπρόσιτων, μελετάνε τροπολογία ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...