Τελευταία Νέα

Κυριακή, 03/07/2022, 18:06


Home / Featured / Δάσκαλοι και ξενόγλωσσοι εκπαιδευτικοί το Σεπτέμβριο σε Τάξεις Υποδοχής για τους πρόσφυγες

Δάσκαλοι και ξενόγλωσσοι εκπαιδευτικοί το Σεπτέμβριο σε Τάξεις Υποδοχής για τους πρόσφυγες

Δημοσιεύτηκε: 10:19 πμ Απρίλιος 4th, 2016  


prosfigeshotspots

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Τάξεις Υποδοχής θα ετοιμάσει το Υπουργείο Παιδείας για τα προσφυγόπουλα, αξιοποιώντας την εμπειρία των αντίστοιχων Τάξεων Υποδοχής που λειτουργούν στο πλαίσιο των Ζωνών Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας, γνωστά στους εκπαιδευτικούς και ως ΖΕΠ.

Θυμίζουμε ότι στα άμεσα και βραχυπρόθεσμα μέτρα του Υπουργείου Παιδείας εντάσσονται οι Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας σύμφωνα και με δηλώσεις του προέδρου της Επιτροπής του Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου για την Παιδεία, Αντώνη Λιάκου.

Οι Τάξεις Υποδοχής θα χρηματοδούνται από το ΕΣΠΑ και αναμένεται να γίνουν προσλήψεις δασκάλων και εκπαιδευτικών ξένων γλωσσών γεγονός που επαληθεύεται και από τα όσα δήλωσε ο υπουργός Παιδείας στη REALNEWS, ο οποίος έκανε λόγο για τον προγραμματισμό τάξεων υποδοχής ώστε τα παιδιά πρόσφυγες να μαθαίνουν ελληνικά αλλά και άλλη ευρωπαϊκή γλώσσα, προκειμένου να προετοιμασθεί η μετάβαση σε άλλη χώρα.

« Ήδη στα κέντρα φιλοξενίας έχουν συγκροτηθεί δομές δημιουργικής απασχόλησης για τα μικρότερα παιδιά. Οι Έλληνες εκπαιδευτικοί έχουν εμπειρία, γιατί έφεραν σε πέρας το δύσκολο έργο της ένταξης χιλιάδων παιδιών-μεταναστών τα προηγούμενα χρόνια στη χώρα μας. Και η στάση τους αυτή ανταποκρίνεται στο μεγάλο απόθεμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης της ελληνικής κοινωνίας προς τους πρόσφυγες» τόνισε ο Νίκος Φίλης.

Στο Δήμο Αθηναίων, σύμφωνα με δηλώσεις του Δημάρχου της πόλης εθελοντές εκπαιδευτικοί θα απασχολούν τα παιδιά των προσφύγων ενώ ετοιμάζεται και πρόγραμμα που θα παραλαμβάνει τα παιδιά από τους προσφυγικούς καταυλισμούς και θα τα μεταφέρει σε σχολεία στο Κέντρο των Αθηνών για να παρακολουθήσουν μαθήματα.

Επίσης, προσλήψεις δασκάλων και νηπιαγωγών ετοιμάζονται μέσω των προγραμμάτων Κοινωφελούς Απασχόλησης. Μάλιστα, σε όσους αναγκαστούν να μετακινηθούν από τον τόπο της μόνιμης κατοικίας τους για να εργαστούν στους προσφυγικούς καταυλισμούς θα δίνεται και ένα επιπρόσθετο επίδομα ύψους 200 ευρώ.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ψηφιακό Πληροφοριακό Σύστημα «eSchools» για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Το Ολοκληρωμένο Ψηφιακό Πληροφοριακό Σύστημα της Δημόσιας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με ...