Home / HEADER-NEWS / ΔΑΚΕ Δ.Ε. – Ανακοίνωση για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και τη συνάντηση με τον υπουργό

ΔΑΚΕ Δ.Ε. – Ανακοίνωση για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και τη συνάντηση με τον υπουργό

Δημοσιεύτηκε: 7:47 μμ Απρίλιος 17th, 2016  


dake

ANAKOINΩΣΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016

Την Παρασκευή, 15 Απριλίου 2016 πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη από το Δ.Σ της ΟΛΜΕ συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στον επιχειρούμενο νέο τρόπο πρόσληψης αναπληρωτών καθηγητών. Η ΔΑΚΕ Καθηγητών χαιρετίζει τους αναπληρωτές συναδέλφους που έδωσαν το αγωνιστικό παρόν στο Υπουργείο Παιδείας. Η ΔΑΚΕ Καθηγητών δηλώνει ότι βρίσκεται στο πλευρό των αγωνιζόμενων συμβασιούχων αναπληρωτών καθηγητών. Τον αγώνα αυτόν θα τον δώσουμε μέχρι τέλους, με αποφασιστικότητα και χωρίς καμία σκοπιμότητα. Πρέπει όμως και οι αναπληρωτές συνάδελφοι να αντιληφθούν ότι η τελευταία κινητοποίηση είναι η αρχή και όχι το τέλος μιας σκληρής και επίπονης προσπάθειας, που πρέπει να καταβάλουν, εάν θέλουν στο τέλος να δικαιωθούν.

Στη συνάντηση που επακολούθησε μεταξύ μελών του Δ.Σ της ΟΛΜΕ και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, απεδείχθη περίτρανα η εμμονή του Υπουργού Παιδείας στην υιοθέτηση μιας άδικης ρύθμισης για τους αναπληρωτές, αφού τους οδηγεί μαθηματικά στην έξοδο από τη Δημόσια Εκπαίδευση.

            Η ΔΑΚΕ Καθηγητών έχει ξεκάθαρη θέση στο ζήτημα του διορισμού μονίμων εκπαιδευτικών και στο συνακόλουθο σύστημα πρόσληψης αναπληρωτών.       

Απαιτούμε:

  • Κάλυψη όλων των πραγματικών κενών με μόνιμους διορισμούς.
  • Το σύστημα μόνιμων διορισμών και το σύστημα πρόσληψης αναπληρωτών πρέπει να είναι ενιαίο και να διέπεται από τα ίδια κριτήρια.
  • Επιβάλλεται η ισχυρή μοριοδότηση της προϋπηρεσίας και ως τους 84 μήνες, όπως γίνεται στο υπόλοιπο Δημόσιο. Η άποψη του Υπουργού ότι η εκπαίδευση διέπεται από ειδικό καθεστώς είναι αστεία.
  • Μοριοδότηση όλων των διαγωνισμών του ΑΣΕΠ και όχι μόνο του 2006 και του 2008, όπως θέλει ο Υπουργός.
  • Να μην προστίθενται οι επιτυχίες των δύο ΑΣΕΠ, όπως επιθυμεί ο Υπουργός. Η διπλή μοριοδότηση ενός κριτηρίου είναι καταφανέστατα αντισυνταγματική. Να πριμοδοτείται η καλύτερη επίδοση σε οποιονδήποτε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.
  • Να μοριοδοτείται η οικογενειακή κατάσταση. Είναι απαράδεκτο να πριμοδοτούνται μόνο όσοι έχουν τρία ή τέσσερα παιδιά και να μη λαμβάνουν ανάλογη πριμοδότηση, όσοι έχουν ένα ή δύο παιδιά.
  • Να υπάρχει μικρή πριμοδότηση των χρόνων αναμονής λόγω ανεργίας.
  • Να πριμοδοτείται ισόρροπα κάθε μήνας προϋπηρεσίας. Η διαφορετική μοριοδότηση σαφέστατα υποδηλώνει διακριτή μεταχείριση σε βάρος των εκπαιδευτικών και είναι προδήλως αντισυνταγματική.
ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Για ποιους φοιτητές ΑΕΙ και σπουδαστές ΙΕΚ είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός

       Η πλειοψηφία του Δ.Σ της ΟΛΜΕ αποφάσισε να καταθέσει την άποψη της Ομοσπονδίας (ΑΣΕΠ, προϋπηρεσία, οικογενειακή κατάσταση, αναμονή). Για την καλύτερη στήριξη της πρότασης αυτής συνεργαστήκαμε με έγκριτο Νομικό, ο οποίος στήριξε νομοτεχνικά την πρόταση μας. Η πρόταση της ΟΛΜΕ είναι βιώσιμη, συνταγματική κα ισορροπημένη. Δυστυχώς ο Υπουργός Παιδείας επιμένει στην αδιαλλαξία του και καταφεύγει σε ανακριβείς ισχυρισμούς σε σχέση με την εμπεριστατωμένη θέση της ΟΛΜΕ.  Εξαιτίας της αποπροσανατολιτιστικής πολιτικής που ακολουθεί ο Υπουργός Παιδείας, το Δ.Σ της ΟΛΜΕ υποχρεώθηκε να δημοσιοποιήσει τη γνωμοδότηση του έγκριτου νομικού μας και το σχέδιο νόμου που στηρίζει επαρκέστατα τις προτάσεις μας. ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΝ ΤΟΙΣ ΠΡΑΓΜΑΣΙ ΟΤΙ ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΚΑ ΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΗ.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Ποιες αλλαγές φέρνει το νέο σχολικό έτος

Καλούμε λοιπόν τον Υπουργό Παιδείας έστω και την ύστατη ώρα να υπαναχωρήσει και να υιοθετήσει την άποψη της Ομοσπονδίας.

Είναι γνωστό τοις πάσι ότι η ΔΑΚΕ Καθηγητών είναι η παράταξη που εκφράζει το χώρο της Κεντροδεξιάς στην Εκπαίδευση. Στις γελοιότητες που εξαπολύουν ΠΑΜΕ και Παρεμβάσεις για συνεργασία με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ απαξιούμε να απαντήσουμε.

Απευθυνόμαστε όμως στους θιγόμενους αναπληρωτές συναδέλφους. Συνάδελφοι, το ευκολότερο πράγμα στον κόσμο θα ήταν να μην προτείνουμε τίποτα, να το παίζουμε αγωνιστές εκ του ασφαλούς, αφού είμαστε μόνιμοι και να επιδιώκουμε κομματικά και παραταξιακά οφέλη στις πλάτες σας. Η ΔΑΚΕ Καθηγητών διάλεξε τον δύσκολο δρόμο. Στηρίζουμε τους θιγόμενους συνάδελφους με λόγια και με έργα, γιατί πάνω από όλα είμαστε εκπαιδευτικοί. ΕΜΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ ΔΕΝ ΚΑΝΑΜΕ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.

                                   ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Δ.Ε

 

 

Ο Πρόεδρος                                                       Ο Γεν. Γραμματέας

            Δημήτρης Πεππές                                                 Νίκος Παπαχρήστος

 

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραx

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Κυρώσεις εκπαιδευτικού προσωπικού για τη μη συμμετοχή σε διαδικασίες αξιολόγησης

Το υπουργείο Παιδείας με εγκύκλιο που εξέδωσε σήμερα και αναμένεται να αποσταλεί ...