Home / HEADER-NEWS / Αποφάσεις Συλλόγου ΠΕ Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής – Απόσυρση του νομοσχεδίου, μαζικοί μόνιμοι διορισμοί

Αποφάσεις Συλλόγου ΠΕ Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής – Απόσυρση του νομοσχεδίου, μαζικοί μόνιμοι διορισμοί

Δημοσιεύτηκε: 6:40 μμ Απρίλιος 17th, 2016  


letter

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.

ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ – ΖΕΦΥΡΙΟΥ – ΦΥΛΗΣ

SITE       www.pefilis.gr

Άνω Λιόσια 17.4.2016

e-mail:     syllogosfilis@gmail.com

Προς:   Τα μέλη του Συλλόγου, ΔΟΕ, Συλλόγους Εκπ/κών  Π.Ε.,  Αιρετούς Δ Αττικής,  Αιρετούς ΑΠΥΣΠΕ  Αττικής, Αιρετούς ΚΥΣΠΕ, συμβούλους  σχολικής και προσχολικής αγωγής της  περιοχής μας.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ – ΜΑΖΙΚΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Η μαζική συμμετοχή στην απεργία και στις κινητοποιήσεις της Παρασκευής 15/4 δίνει σαφές αγωνιστικό μήνυμα ενάντια στις βάρβαρες πολιτικές που έπειτα από που οκτώ, δέκα, δεκαπέντε χρόνια εργασίας στο δημόσιο σχολείο μας οδηγούν τους συνάδελφους μας και τις συναδέλφισσες αναπληρωτές σε απολύσεις διαρκείας. Είναι η ώρα να μην κάνουμε βήμα πίσω από τις διεκδικήσεις για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου και του δικαιώματος για εργασία! Δάσκαλοι, καθηγητές, νηπιαγωγοί, εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων και ειδικής αγωγής παλεύουμε αταλάντευτα για την άμεση απόσυρση της τροπολογίας για το σύστημα προσλήψεων, της τροπολογίας για τα νηπιαγωγεία και τα τμήματα ένταξης, για την κατάργηση του ν.3848/10 (νόμος Διαμαντοπούλου), για τη σύσταση οργανικών και την κατοχύρωση διδακτικών αντικειμένων, για μαζικούς διορισμούς στο σύνολο των πραγματικών κενών της εκπαίδευσης, που ανέρχονται σε πάνω από 27.000, δίχως να υπολογίζονται οι επικείμενες συνταξιοδοτήσεις. Οι λογικές των περιπλανώμενων εκπαιδευτικών κρατά σε ομηρία χιλιάδες συναδέλφισσεες και συναδέλφους και βέβαια δεν αποτελεί καμία ουσιαστική πρόταση εκπαίδευσης για τους χιλιάδες μαθητές μας και μαθήτριες μας.

Η συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας ήταν αποκαλυπτική. Δήλωσε ωμά και κυνικά ότι δεν πρόκειται να αποσύρει τις επίμαχες τροπολογίες και μάλιστα προτίθεται να τις καταθέσει στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα! Παράλληλα: αρνήθηκε να  απαντήσει συγκεκριμένα για το ύψος των πιστώσεων για μόνιμους διορισμούς και προσλήψεις αναπληρωτών. Μόνο ανάφερε για ακόμη μία φορά  για τους 20.000 μόνιμους διορισμούς σε βάθος τριετίας, αν… το επιτρέψουν Θεσμοί, ΕΕ, ΔΝΤ και αξιολόγηση. ΔΗΛΑΔΗ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΟΡΟΪΔΙΑ!!! Στην ουσία ανακοίνωσε ευθέως χιλιάδες απολύσεις συναδέλφων καθώς με βάση το νούμερο των 20.000 προσλήψεων αναπληρωτών αφήνει έξω από την εκπαίδευση 3.000 συναδέλφισσες και συναδέλφους.  

ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ … ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙ’ ΑΥΤΟ;

Οι 3.000 λιγότερες προσλήψεις σε συνδυασμό με τα πάνω από 3.500 κενά με τα οποία κλείνει η φετινή χρονιά καθώς και τις επικείμενες συνταξιοδοτήσεις αφήνει τα σχολειά ορφανά από εκπαιδευτικούς και τα παιδιά χωρίς δασκάλους. Με δεδομένο ότι δεν υπάρχει πρόταση για σύστημα μόνιμων διορισμών (ούτε πρόβλεψη στον κρατικό προϋπολογισμό), καθώς όπως μας δήλωσε προτεραιότητα τους είναι η αλλαγή του συστήματος πρόσληψης αναπληρωτών μπορούμε όλοι να φανταστούμε το τοπίο στην εκπαίδευση από Σεπτέμβρη!

Είναι ολοφάνερο για μας ότι η εξοικονόμηση πόρων στη βάση της μείωσης του κόστους αποτελεί την κεντρική επιλογή του Υπουργείου και της Κυβέρνησης. Η λειτουργία των σχολείων και η παιδεία των παιδιών δεν αφορά την κυβέρνηση και την πολιτική της. Ο μειωμένος προϋπολογισμός για προσλήψεις, τα εξανεμισμένα κονδύλια ΕΣΠΑ (υπόλοιπο 190εκ. μέχρι το 2020, την ώρα που μόνο για τη φετινή χρονιά αξιοποιήθηκαν 160 εκ.) και οι μηδενικοί διορισμοί διαπνέουν το σύνολο των τροπολογιών που κατατίθενται το τελευταίο διάστημα, ή και προτάσεων που γίνονται, με τα οποία ολόκληρες δομές του δημόσιου σχολείου (η προσχολική αγωγή, η ειδική αγωγή και μαθήματα ειδικοτήτων τόσο στην ΠΕ όσο και την ΔΕ) αλλά και θέσεις εργασίας τίθενται υπό αμφισβήτηση και υποβάθμιση.

Η εξοικονόμηση προσωπικού θα περάσει μέσα από τις αθρόες συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων στα νηπιαγωγεία, από την επέκταση της διδακτικής ώρας ή και του εργασιακού ωραρίου, από την κατάργηση διδακτικών αντικειμένων, την πλήρη κατάργηση των ΕΑΕΠ και του ολοημέρου (όλα τα σχολεία να σχολάνε στη 1.15), το πέρασμα των υποστηρικτικών δομών σε πόρους και χρηματοδότηση εκτός υπουργείου παιδείας (άρα χειροτέρευση των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών με 5μηνες συμβάσεις κοινωφελών προγραμμάτων και voucher), την κατεδάφιση ειδικής αγωγής (κατάργηση τμημάτων ένταξης και τέλος παράλληλης στήριξης, άνοιγμα για ιδιωτικοποίηση με χρήση κουπονιών). Καταλαβαίνουμε όλοι ότι όχι μόνο οι εργασιακές σχέσεις αναπληρωτών και μονίμων εκπαιδευτικών, αλλά και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας, θα πεταχτούν στον Καιάδα.

Όμως, δεν μπορούμε να μην σταθούμε και στη στάση του προεδρείου της ΟΛΜΕ. Συγκεκριμένα, η πλειοψηφία ΔΑΚΕ – ΣΥΝΕΚ της ΟΛΜΕ, δια του αντιπροέδρου δε δίστασαν ενώπιον του υπουργού και των συναδέλφων, να δηλώσουν ότι αποδέχονται το πλαίσιο του υπουργείου και την εφαρμογή του ν.3848 βάζοντας στη συζήτηση το πόσο πρέπει να κοπούν οι μήνες προϋπηρεσίας των συναδέλφων αναπληρωτών. Καλούμε ΔΟΕ και ΟΛΜΕ να στηρίξουν τα αιτήματα δεκάδων συλλόγων ΠΕ και ΔΕ και χιλιάδων αυταδελφισσών και συναδέλφων που τάχθηκαν καθολικά ενάντια στο νομοσχέδιο και να κηρύξουν ανυποχώρητο αγώνα ενάντια στις πολιτικές κυβέρνησης και Ε.Ε. που διαλύουν τη δημόσια εκπαίδευση. Οποιαδήποτε άλλη στάση καθιστά τα σωματεία μας κυβερνητικά παραρτήματα που αρνούνται να υπερασπιστούν το δημόσιο σχολείο και τα εργασιακά μας δικαιώματα.

ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Ο ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ!

Η πολιτική επιδίωξη του Υπουργείου είναι να μας διασπάσει και να μας οδηγήσει σε εμφύλιο πόλεμο στον οποίο θα είμαστε όλοι εναντίον όλων για να επιβιώσουν οι πιο κανίβαλοι από όλους μας. Το κυνήγι μορίων, η συζήτηση των επιμέρους κριτηρίων και η εμπλοκή στη συζήτηση γύρω από το σχέδιο που καταθέτει το Υπουργείο (με τη λογική αν με συμφέρει ή όχι, αν με αφορά ως μόνιμο ή όχι) στηρίζει το υπουργείο και τις πολιτικές απολύσεων και «αδειάσματος» των σχολείων από εκπαιδευτικούς. Οποιαδήποτε λογική και πρακτική που υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση θα ικανοποιήσει τα αιτήματα της τάδε ή της δείνα υποκατηγορίας αναπληρωτών ή θα έχουμε μικροβελτιώσεις μόνο αν δεν ενοχλούμε και δεν αντιπαλεύουμε την πολιτική της κυβέρνησης-ΟΟΣΑ-ΕΕ-ΔΝΤ, μόνο αν έρπουμε και γλείφουμε στους διαδρόμους του Υπουργείου μας κάνει πιόνια στη σκακιέρα του και δίνει πισώπλατα μαχαιρώματα στον αγώνα για μόνιμους μαζικούς διορισμούς, για ριζική αύξηση των δαπανών στην παιδεία, για το σχολείο της ολόπλευρης μόρφωσης που θα χωρά όλη τη γνώση, όλα τα παιδιά και όλους τους εκπαιδευτικούς.

Με πείσμα και αποφασιστικότητα συνεχίζουμε τη μάχη για τη συνολική απόσυρση του νομοσχεδίου, για μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών. Στηρίζουμε τα αιτήματα όπως προέκυψαν από τη πανελλαδική συνέλευση αγώνα την Παρασκευή 15/5.

Συγκεκριμένα ως σύλλογος Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου – Φυλής:

  1. Κηρύσσουμε 3ωρη στάση εργασίας την Δευτέρα και καλούμε τους συναδέλφους στη συγκρότηση κλιμακίων για την ενημέρωση των συναδέλφων.
  2. Καλούμε την Τρίτη σε συγκέντρωση στην πλατεία Κοραή στις 6.30μμ, μέρα συζήτησης στη Βουλή της επιτροπής μορφωτικών υποθέσεων για το σχέδιο νόμου για την έρευνα και άλλες διατάξεις που αφορούν την ΠΕ και ΔΕ.
  3. Καλούμε την Τετάρτη στις 2μμ σε συγκέντρωση στην Περιφερειακή Διεύθυνση (Τσόχα 15-17, μετρό Αμπελόκηποι), εκεί όπου πρόκειται να βρουν πεδίο εφαρμογής τα σχέδια του Υπουργείου για διάλυση των σχολείων και κόψιμο θέσεων εργασίας. Κηρύσσουμε 2ωρη διευκολυντική στάση εργασίας για τις τελευταίες ώρες του πρωινού ή τις ώρες του ολοημέρου.
  4. Καλούμε τη ΔΟΕ να κηρύξει νέα 24ωρη απεργία την Πέμπτη (ή νωρίτερα αν κατατεθεί η τροπολογία στη Βουλή) και πανελλαδική συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας στις 12.
  5. Απαιτούμε να αποχωρήσουν άμεσα ΟΛΜΕ-ΔΟΕ από το στημένο κυβερνητικό μονόλογο που βαφτίζεται «εθνικός διάλογος για την παιδεία» ρίχνοντας όλες τους τις δυνάμεις στην κινητοποίηση όλων των συναδέλφων για μόνιμους μαζικούς διορισμούς, για την άμεση απόσυρση των κυβερνητικών τροπολογιών, για την κατάργηση του ν. Διαμαντοπούλου, για αγώνα διαρκείας ενάντια στα μνημόνια και τις πολιτικές κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ που κατεδαφίζουν με το νομοσχέδιο-έκτρωμα την κοινωνική ασφάλιση και δρομολογούν ακόμη μεγαλύτερη φορο-λεηλασία

Καλούμε όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να απευθυνθούν στο σύλλογο για να οργανώσουμε πιο αποτελεσματικά τη δράση μας. Η ενεργή παρουσία μας, η συγκρότηση επιτροπών αναπληρωτών, τα κλιμάκια ενημέρωσης αποτελούν το κύτταρο της συζήτησης που πρέπει να ανοίξει. Αναδεικνύουμε τη Δευτέρα σε μέρα ενημέρωσης. Απευθυνόμαστε πλατιά σε όλους τους συναδέλφους μας και τις συναδέλφισσες μας, σε όλους τους γονείς και τους καλούμε σε κινητοποίηση.

ΕΝΩΜΕΝΟΙ –ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ- ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...