Home / Featured / Από που θα βρεθούν κονδύλια για προσλήψεις αναπληρωτών το νέο έτος

Από που θα βρεθούν κονδύλια για προσλήψεις αναπληρωτών το νέο έτος

Δημοσιεύτηκε: 9:17 πμ Απρίλιος 19th, 2016  


apelpismenianaplirotria

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων αναμένεται να βρεθούν κονδύλια για τις προσλήψεις των αναπληρωτών το νέο σχολικό έτος δεδομένου ότι το νέο ΕΣΠΑ έχει ένα υπόλοιπο της τάξης των 190 εκ. ευρώ για τα επόμενα 5-6 χρόνια.  Για την επόμενη χρονιά δε μπορεί το ΕΣΠΑ να δώσει περισσότερα από 100 εκ. ευρώ έναντι των 160 εκ. που έχει δώσει φέτος. Θα έχουμε λοιπόν ένα έλλειμα της τάξης των 60 εκ. ίσως και περισσοτέρων.

Η μόνη λύση είναι το Πρόγραμμα των Δημοσίων Επενδύσεων το οποίο μπορεί να δώσει τα χρήματα που δημιουργεί το έλλειμα του ΕΣΠΑ. Σημειώνουμε ότι φέτος το Υπουργείο χάρη στο ΠΔΕ κατάφερε να φθάσει τον αριθμό των αναπληρωτών στα επίπεδα των 22-23 χιλιάδων αναπληρωτών.  Ας ελπίσουμε να ξεκινήσουν άμεσα οι συζητήσεις με τα συναρμόδια Υπουργεία.

Για το 2016 το έργο με το οποίο γίνονται οι πληρωμές των αναπληρωτών έχει υπόλοιπο προϋπολογισμού τα 64.6 εκ. ευρώ. Σημειώνουμε ότι το Πρόγραμμα των Δημοσίων Επενδύσεων είχε κονδύλι που για τα έργα του 2016  για το σύνολο των Υπουργείων ξεπερνούσε τα 6 δις ευρώ!. Συγκεκριμένα οι πιστώσεις ΠΔΕ το 2016 ήταν 6.750 εκ ευρώ με το σύνολο ανάληψης υποχρέωσης να φθάνει τα 8.775 εκ ευρω.

Τονίζουμε ότι για το επόμενο σχολικό έτος οι πρώτες εκτιμήσεις ανεβάζουν τον αριθμό των αναγκών για αναπληρωτών στις 30.000 δεδομένου ότι φέτος παρά το ρεκόρ προσλήψεων υπήρξαν 3.500 κενά που θα διευρυνθούν περαιτέρω με την προσθήκη περίπου 3.000 συνταξιοδοτήσεων.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...