Τελευταία Νέα

Δευτέρα, 14/06/2021, 02:33


Home / Featured / Απάντηση του Συλλόγου Γονέων του 1ου ΕΠΑΛ Φλώρινας προς τον παραιτηθέντα καθηγητή

Απάντηση του Συλλόγου Γονέων του 1ου ΕΠΑΛ Φλώρινας προς τον παραιτηθέντα καθηγητή

Δημοσιεύτηκε: 5:04 μμ Απρίλιος 6th, 2016  


KATHIGITIS

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 1ου ΕΠΑ.Λ Φλώρινας έστειλε αποκλειστικά στο alfavita την παρακάτω επιστολή-απάντηση στο αναπληρωτή εκπαιδευτικό ο οποίος παραιτήθηκε λόγω «επίθεσης» που δέχτηκε όπως υποστηρίζει σε

που μας είχε στείλει, από μαθητές του ΕΠΑΛ όπου δίδασκε.

Διαβάστε παρακάτω την επιστολή που λάβαμε

     Με έκπληξη αλλά και στενοχώρια πληροφορηθήκαμε το περιεχόμενο της ανακοίνωσης παραίτησης του καθηγητού του 1ου ΕΠΑΛ κ. Μαντζανά. Έκπληξη διότι επελέγη αντί πολλών άλλων αντιδράσεων που κατά την γνώμη μας και πιο συνετές και σίγουρα πιο νηφάλιες θα αναδεικνύονταν, η πρακτική όχι της υποβολής του προβλήματός του προς συζήτηση στην σχολική κοινότητα (δηλ. στον Σύλλογο των καθηγητών αλλά και στον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων που έχει ρόλο να παίξει και ευθύνες να αναλάβει όταν του τίθενται τα προβλήματα) αλλά της δημοσιοποίησης στα ηλεκτρονικά μέσα. Στενοχώρια επίσης διότι είναι τουλάχιστον θλιβερό το άκουσμα της είδησης της πρόωρης αποχώρησης ενός δασκάλου.

            Επειδή όμως έχουμε να κάνουμε με ένα εξαιρετικά ευαίσθητο ζήτημα, ευθέως αντιδρούμε στον τρόπο και το ύφος της ανακοίνωσης του κ. Μαντζανά. Έκδηλα στοιχεία του κειμένου αυτού είναι ο ρατσισμός, η υποτίμηση, η ύβρις και η τάση για ομαδοποίηση των μαθητών, έτσι ώστε να    εμφανίζονται στην συντριπτική τους πλειοψηφία ως υπάνθρωποι, με αγελαία στοιχεία δηλ. ταυτιζόμενοι με τα ζώα. Αυτή η αντίληψη είναι διάχυτη όχι μόνο στο εν λόγω  κείμενο αλλά κυρίως (και αυτό μας λυπεί ιδιαίτερα) στα ανώνυμα σχόλια συμπολιτών μας στα διάφορα blogs που την φιλοξένησαν, που στην κυριολεξία βρίθουν κακίας και δυσανεξίας, τόσο για το σχολείο όσο και για την «ταπεινή» καταγωγή των μαθητών και συνεπώς και ημών των γονιών  τους.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Διαμαρτυρία Αναπληρωτών Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας για τους διορισμούς εκπαιδευτικών

             Είναι σίγουρο όμως ότι για να μπορεί να λάβει θέση ο κάθε (καλοπροαίρετος) αναγνώστης, οφείλει να έχει ακούσει και τις δύο πλευρές και ο αντίλογος μέχρι στιγμής δεν έχει  ή για την ακρίβεια δεν αφήνεται καν να εκφραστεί. Έτσι υιοθετούνται άκριτα οι ισχυρισμοί του ενός και  εκλαμβάνονται ως δεδομένα και γεγονότα, την ίδια στιγμή που δεν μένει ούτε χώρος ούτε περιθώριο για αντίλογο. Αυτό είναι μορφή κοινωνικού (πολύ συχνού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης) bullying και είναι το ίδιο αξιοκατάκριτο με κάθε άλλη μορφή βίας.

              Για να το ξεκαθαρίσουμε: Αποκρούουμε κάθε ισχυρισμό, κάθε μομφή και κάθε υπαινιγμό για την ποιότητα του Σχολείου των μαθητών και των καθηγητών του. Το ΕΠΑΛ είναι ένα καλό σχολείο, στελεχωμένο με άξιους καθηγητές, που περιβάλλουμε με την αμέριστη εμπιστοσύνη μας. Και φυσικά δεν είναι όπως επιχειρείται να παρουσιασθεί όλοι οι μαθητές ανάγωγοι, ούτε όλοι ζώα με «αγελαία συμπεριφορά», ούτε αποτελούν ελάχιστη εξαίρεση οι «ευγενείς μαθητές» ούτε ακόμη περισσότερο αποτελεί «γκέτο» το σχολείο μας. Οι παραβατικές συμπεριφορές και οι κάθε μορφής εκτροπές αντιμετωπίζονται στα πλαίσια της αποστολής και της αρμοδιότητας των εταίρων της σχολικής μας κοινότητας. Θεωρούμε όμως ότι εκεί που παρουσιάζονται προβλήματα (και εδώ αξίζει να ερευνηθεί πώς και γιατί ειδικά στον συγκεκριμένο καθηγητή και όχι στους δεκάδες άλλους παρουσιάστηκαν όπως επίσης και εάν αυτό έχει με τον ίδιο καθηγητή παρουσιαστεί και σε άλλη περιφέρεια που δίδαξε) οι ίδιοι οι καθηγητές οφείλουν να επιδεικνύουν την σοβαρότητα, νηφαλιότητα, σύνεση και αποτελεσματικότητα, επιλέγοντας τους ορθούς τρόπους και τις ενδεδειγμένες παιδαγωγικές μεθόδους.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Τρόπος διεξαγωγής των Πανελλαδικών Eξετάσεων 2021

            Τούτο διότι οι ίδιοι δεν είναι απλά φορείς της επιστήμης που υπηρετούν ούτε μόνον εξοπλισμένοι με την πειθαρχική εξουσία που ο νόμος τους εφοδιάζει, αλλά κυρίαρχα είναι οι ίδιοι κατά τεκμήριον εξοπλισμένοι και με τα παιδαγωγικά εφόδια που τους επιτρέπουν να συμπεριφέρονται με σύνεση, νηφαλιότητα και διάκριση. Προφανώς έχουμε να κάνουμε με μια ιδιαίτερη περίπτωση και με ιδιαίτερες ευαισθησίες που κατανοούμε, μέχρι του βαθμού όμως που αρχίζουν πλέον να θίγουν τον σκληρό πυρήνα την δικαιωμάτων των ανήλικων μαθητών, πλήττοντας βάναυσα την αξιοπρέπειά τους και την υπόστασή τους.

            Σε ότι μας αφορά θα θεωρούσαμε ως  συνετότερη και πολύ πιο εποικοδομητική την κίνηση της ανακοίνωσης των προβλημάτων του εν λόγω καθηγητή στα στελέχη της σχολικής κοινότητας και της απόπειρας εξεύρεσης λύσης αντί της επιλογής της «ηρωϊκής εξόδου», συνοδευόμενης μάλιστα από  την μακροσκελή καταγγελία του. Μας λυπεί βεβαίως το γεγονός, αλλά δεν μπορούμε να μην παρατηρήσουμε ότι όταν ένας δάσκαλος όχι απλά αδυνατεί να συνυπάρξει με τους μαθητές του, αλλά γίνεται και εμπαθής φορέας τέτοιας έντασης αρνητικών συναισθημάτων για αυτούς, απλά δεν κάνει για την δουλειά αυτή.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ


 

22 Σχόλια

 1. Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.. πώς να τα μαζέψουν τώρα οι γονείς. Τα παιδιά σας μαζέψτε αγαπητοί.

 2. Εύα Λάμπρου

  Αγαπητοί γονείς, δεν πείθετε κανέναν. Τα λάθη που κάνετε στην ανατροφή των παιδιών σας, δυστυχώς θα τα βρείτε μπροστά σας. Ο κύριος καθηγητής θα βρει ένα καλύτερο περιβάλλον να δουλέψει. Αλλάξτε μυαλά όσο είναι νωρίς για να σώσετε τα παιδιά σας. Οι μελλοντικοί εργοδότες τους Έλληνες και ξένοι- θα τα συντρίψουν εάν εξακολουθούν να είναι κακομαθημένα.

 3. Κυριακή φιλόλογος

  οι γονείς δεν είναι μία ομοιογενής ομάδα , η οποία θα προβεί στο » μάζεμα » των παιδιών της .. ο συνάδελφος είναι σίγουρο , πως δεν θα επιλύσει παρόμοια προβλήματα με την λύση του » παίρνω το καπελάκι μου και φεύγω » ; ο διευθυντής γιατί δεν τιμώρησε την αγενέστατη συμπεριφορά ( κάποιων ) μαθητών ; ο συνάδελφος είχε φέρει το θέμα στο Σύλλογο ; ο συνάδελφος μίλησε μεμονωμένα στους ( δύσκολους ) μαθητές ή τους ομαδοποίησε εναντίον του …

 4. αυτος που το εγραψε ειναι ή δεν ειναι καθηγητης ο ιδιος?

 5. Nτροπή σας! που θα τον βγάλετε και ακατάλληλο τον άνθρωπο.
  Aν ήταν ακατάλληλος θα τον είχατε βγάλει στα κανάλια προ πολλού…μήπως ποτέ αντιδράσατε σε κάτι από όσα γίνονταν τότε; αδιάφοροι και αμέτοχοι ήσασταν -τρέξτε τωρα να τα μαζέψετε…
  ΄Ακόμα όμως και ακατάλληλος να ήταν μου είναι αδιανόητο να δικαιολογησω ότι τον ακατάλληλο δάσκαλο τον διαπομπεύουμε δημοσίως!
  ΑΣ ΤΟΝ ΛΙΘΟΒΟΛΟΥΣΑΤΕ ΚΙΟΛΑΣ!
  Και κάτι άλλο…χαμηλού επιπέδου δεν είναι ποτέ οι μαθητές που δεν γνωρίζουν…αλλά αυτοί που κάνουν την άγνοιά τους παντιέρα και μαγκιά , αρνούνται να μάθουν, και εμπαίζουν το δάσκαλό τους!
  Τι λέτε τώρα; Γεννήσατε παιδιά που δε σέβονται τους δασκάλους τους; Δηλαδή επρεπε να έχει συγκεκριμένο στυλ για να τον σεβαστούν;;;κΑΙ ΜΕΤΆ ΕΜΕΙς ΠΑΣΧΊΖΟΥΜΕ ΝΑ ΜΆΘΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΣΈΒΟΝΤΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ;
  κΑΙ ΛΟΙΠΟΝ;τΙ ΚΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΗΠΙΩΝ ΤΟΝΩΝ; ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΓΕΛΑΤΕ;
  ΑΣ ΤΟΝ ΛΙΘΟΒΟΛΟΥΣΑΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΙ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΝΥΠΟΨΙΑΣΤΟ!!!!

 6. Νικόλαος Σκούρας

  Αφήστε, κύριοι, τις ωραιολογίες και μαζέψτε τα παιδιά σας! Το καθεστώς ατιμωρησίας από μέρους της διοίκησης και οι θωπείες από μέρους των γονέων συντελούν στην πλήρη αποθράσυνσή τους.

 7. Δε συμφωνω με τα κοινωνικά δίκτυα και την έκθεση παντός τύπου. Ωστόσο για το κειμενο που διάβασα παραπάνω θα πώ αυτο: Ντροπή και αίσχος.
  Ο σοφός λαός λέει «όποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες».
  Μου θυμίζει μάλιστα την ταινία «άρωμα γυναίκας». Ο λόγος του Αλ Πατσίνο προς την ολομέλεια μαθητών και καθηγητών, θα ταίριαζε απόλυτα ως απάντηση στην απαράδεκτη επιστολή του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων. Με τη διαφορά οτι ο λόγος απευθύνεται προς γονείς αυτή τη φορά.
  https://www.dailymotion.com/video/xnlrn_al-pacino-scent-of-a-woman_shortfilms

 8. Μήπως κι εσείς δε κάνετε γι’ αυτή τη δουλειά; Του γονιού εννοώ.

 9. Αστοιχείωτοι και αμόρφωτοι γονείς αυτά ξέρουν αυτά γράψουν!

 10. το ακουσαμε κι αυτο.. οτι το 1ο επαλ φλωρινας ειναι καλο σχολειο!
  σιγα μην ειναι καλυτερο κι απτα ιδιωτικα της αθηνας

 11. Να σας δω όμως μεθαύριο τι επιστολές θα πάτε να γράψετε σε ένα δυσαρεστημένο αφεντικό που απέλυσε το «βλαστάρι» σας ή ακόμα και σε μία αίθουσα δικαστηρίου όπου το εν λόγω βλαστάρι σας θα κατηγορείται για ένα «μικρό ολίσθημα».
  Πιστεύετε ότι ο έξω κόσμος θα ανεχτεί τα «δημιουργήματά» σας; Θα σας πω εγώ. ΟΧΙ, δε θα τα ανεχτεί, και γι’ αυτό θα τα έχετε στο σπίτι και θα τα ταϊζετε μέχρι να πάνε 40 χρονών. Και μπορεί να αποκτήσουν πτυχία, αλλά δε θα έχουν αγωγή και αρχές. Αφήστε τις επιστολές και τα επιτηδευμένα λόγια περί δικαιωμάτων και παιδαγωγικών μεθόδων και μάθετε στα παιδιά σας ΤΡΟΠΟΥΣ!

 12. ΛΑΖΑΡΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ

  ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΛΥΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΙ [ΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΛΑ ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΩΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΤΟΥΣ ,,, ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΒΙΩΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΩΣ ΗΤΤΑ ΑΛΛΑ ΩΣ ΝΙΚΗ.. ΑΥΤΗΝ ΤΗ «ΝΙΚΗ¨» ΟΜΩΣ ΣΕ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ Η ΖΩΗ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΤΑΣΗ ΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ , ΕΤΣΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΖΟΥΝ ΣΕ ΠΛΑΝΗ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΠΩΣ ΝΙΚΗΣΑΝ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΚΕΝΟ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ Η ΖΩΗ ΧΩΡΙς ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΔΡΟΜΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΓΥΡΙΣΜΟ , ΘΑ ΤΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ ΕΊΤΕ ΣΕ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΕΊΤΕ ΣΕ ΟΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΧΑΡΑ,,, ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΘΑ ΤΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΟ ΧΑΟΣ ,, ΛΥΠΑΜΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ— ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ οι ΝΤΥΜΕΝΟΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ

 13. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥΛΑΤΟΣ

  ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΙΑ ΖΩΗ ΟΙ ΙΔΙΟΙ
  ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΤΕ
  ΝΑ ΣΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΛΗΨΗ
  ΝΑ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΕΤΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
  ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΒΡΕ
  ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΝΑ ΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ
  ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΩΜΑΣΤΕ
  Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΕΠΑΛ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΥΛΩΘΕΙ

 14. Ντροπή σας.Αντί να τιμωρήσετε τα θηρία σας, ρίχνετε το βάρος στον εκπαιδευτικό.

 15. Ξεφτιλισμένοι γονείς! Συνεχίζετε να συγκαλύπτετε τα εγκλήματα κυριολεκτικά των παιδιών σας μέσω της δικής σας καθοδήγησης. Ο καθηγητής είπε πολύ λίγα για το σχολείο σας μιλώντας πολύ κομψά. Έπρεπε να προβεί σε μηνύσεις ονομαστικά και να σας καλέσει σε απολογία κι όχι να παραιτηθεί. Σα δεν ντρέπεστε λίγο!

 16. Το κείμενο αυτό αποδεικνύει ποιοι είναι οι υπεύθυνοι για τη διαπόμπευση του καθηγητή.Οι ίδιοι οι γονείς…Ο άνθρωπος ανέφερε στην επιστολή του περιστατικά συγκεκριμένα που και μόνο η αναφορά τους αρκεί για να προκαλέσει φόβο σε κάποιον εργαζόμενο όταν τα συναντά στο εργασιακό του περιβάλλον. Αλίμονο αν θεωρούμε πως τα παιδιά μας πρέπει να συμπεριφέρονται όπως γουστάρουν μόνο και μόνο γιατί είναι παιδιά μας…Το γεγονός ότι ο άνθρωπος έφυγε δείχνει ότι είναι ευαίσθητος.’Ελεος με το κανάκεμα των παιδιών που το μόνο του αποτέλεσμα είναι η καταστροφή των ίδιων των παιδιών…Όταν ένα παιδί 16-17 ετών δεν έχει μάθει να σέβεται τον άλλον ανεξάρτητα από την ιδιαιτερότητά του τότε αυτό το παιδί είναι τελειωμένο για την υπόλοιπη ζωή του,καταδικασμένο στην ημιμάθεια και τη μετριότητα…

 17. αίσχος, και οι γονείς χειρότεροι από τα παιδιά.
  το μήλο κατω από τη μηλιά θα πέσει να μου πεις..

 18. Γαλακτοκομική σχολή ή κολέγιο ……
  Από την επιστολή καταλαβαίνεις το πρόβλημα ….
  -ο εγωϊσμός –
  με την κουκουβάγια και το όμορφο μικρό της. … με τους γονείς και τα αλάνθαστα παιδιά τους

  Κάνε παιδιά να δεις καλό… ή κάνε παιδεία να δεις καλό

 19. Αυτά συμβαίνουν όταν ο Διευθυντής θέλει να τα έχει καλά με τους γονείς και τους μαθητές. Όλα τα άλλα είναι λόγια να αγαπιόμαστε. ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ όταν συνάδελφος πάει στο γραφείο μαθητή για παράπτωμα να υπάρχουν και οι ανάλογες ενέργειες. Ενημέρωση γονέα, συζήτηση με το μαθητή (γιατί έκανε τι, κλπ) και τέλος τιμωρία αν ειναι σοβαρό το παράπτωμα. Θα είχε ενδιαφέρον μια απάντηση από τον Διευθυντή για όλα τα γεγονότα που αναφέρει ο συνάδελφος. Η αίσθησή μου είναι ότι δεν στηρίχτηκε όσο έπρεπε (μάλλον καθόλου) από τη Διεύθυνση του σχολείου και πιθανόν και από το Σύλλογο Διδασκόντων. Όλα αυτά συν το ότι οι γονείς αποκλείεται να παραδεχτούν ότι ο κανακάρης τους δεν είναι τόσο αθώος όσο θέλει να φαίνεται, οδήγησαν την κατάσταση στα άκρα.

 20. Το λυπηρο ειναι οτι η απαντηση των γονέων δείχνει ξεκάθαρα πως οι ασεβεις αυτοι μαθητες αυτοι δεν προκειται ποτε να καταλάβουν ποσο ασχημο ειναι αυτο που κανουν! Εδιωξαν έναν άνθρωπο που ήταν εκει για αυτους και οι γονεις τους έχασαν την ευκαιρία να τους δώσουν να καταλάβουν οτι οταν δεν εκτιμας αυτο που έχεις, θα το χάσεις! Αλλά τι περειμένεις, σε αυτη τη σάπια κοινωνία να παραδεχτει κάποιος οτι το παιδι του ( και κατ΄επεκταση και ο ίδιος) έσφαλε; Οχι βέβαια, πάντα οι άλλοι φταίνε…

 21. Δυστυχώς για πολλοστή φορά οι γονείς αποδεικνύουν την ανεπάρκειά τους, την ανικανότητα να αντιμετωπίσουν νηφάλια, όπως λένε και οι ίδιοι, μια προβληματική κατάσταση. Αντί να σταθούν στην ουσία του προβλήματος, και να κινηθούν έμπρακτα προς μία λύση(αν υπάρχει πλέον), ασχολούνται με τον τρόπο που αυτό δημοσιεύτηκε και τι τροπή πήρε!!! Βλέπουνε το δέντρο και χάνουνε το δάσος! Διυλίζουνε τον κώνωπα και καταπίνουνε την κάμηλο! Φυσικά και αποδεικνύουν επίσης γιατί τα παιδιά τους δεν έχουν διδαχθεί σεβασμό και πειθαρχία. Και φυσικά οι μελλοντικοί αυτοί πολιτες της χώρας μας θα συμβάλλουν σε αυτό που λέμε «κατάντια» της…

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Πανελλήνιες 2021: Ποιοι υποψήφιοι δικαιούνται αποζημίωση 350 ευρώ

Με 350 ευρώ θα αποζημιωθούν οι συμμετέχοντες στις Πανελλήνιες που θα εξετασθούν ...