Home / HEADER-NEWS / Ανακοίνωση Συμπαράστασης στον Αιρετό κ.Γιώργο Νάστο

Ανακοίνωση Συμπαράστασης στον Αιρετό κ.Γιώργο Νάστο

Δημοσιεύτηκε: 9:39 μμ Απρίλιος 26th, 2016  


letter

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΥΡΓΟΥ

ΤΟ ΜΕΙΖΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ: Η ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ!!!

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΥΡΓΟΥ

καταγγέλλει την απαράδεκτη, αήθη και προκλητική πράξη του Υπουργού Παιδείας κ.Φίλη, να στοχοποιήσει εμμέσως, πλην σαφώς, μέσα από την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, έναν δυναμικό συνδικαλιστή, τον Αιρετό ΑΠΥΣΠΕ Θεσσαλίας κ.Γιώργο Νάστο,. Το… «έγκλημά» του; Απλά, ο δραστήριος αιρετός έβγαλε μια ανακοίνωση, ενημερώνοντας ποια νηπιαγωγεία στη Θεσσαλία έχουν κάτω από 14 νήπια ώστε, με βάση την τροπολογία του Υπουργείου, κινδυνεύουν να κλείσουν!!!

Η  εν λόγω καταδικαστέα αυτή πράξη αυτή του Υπουργού Παιδείας, πέραν του ότι παραβιάζει το άρθρο 14, παρ. 1 του Συντάγματος, σύμφωνα με το οποίο «Καθένας μπορεί να εκφράζει και να διαδίδει προφορικά, γραπτά και δια του τύπου τους στοχασμούς του, τηρώντας τους νόμους του Κράτους», εγείρει σοβαρότατα ερωτηματικά για τον βαθμό ελεύθερης και σύννομης συνδικαλιστικής έκφρασης, για την άσκηση ή μη του ελεύθερου δικαιώματος ενός ΑΙΡΕΤΟΥ –και όχι διορισμένου- εκπροσώπου των εκπαιδευτικού στο ΑΠΥΣΠΕ, να εκφράζει δημόσια και εγγράφως τους –δικαιολογημένους-  προβληματισμούς και τις ενστάσεις του για ένα Σχέδιο Νόμου που, αποδεδειγμένα, αποτελεί την «ταφόπλακα» της δημόσιας υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και μια ακόμα δίοδο των νηπιαγωγών προς την ανεργία.

Η παράταξή μας, παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία και προσοχή  τη –μάταιη, πλην, πολλές φορές, δημοκρατικά επικίνδυνη- προσπάθεια που ξεκινά από το Υπουργείο Παιδείας, διαχέεται κατακόρυφα στις Περιφερειακές –και μη- Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και καταλήγει στις κυβερνητικά προσκείμενες συνδικαλιστικές παρατάξεις, να στοχοποιούν όποιον «τολμά» να εκφράζει  δημόσια κυβερνητικά αντίθετη άποψη και να ασκεί καλόπιστη κριτική έναντι των κυβερνητικών πεπραγμένων. Σε κάθε περίπτωση όμως, το συμπέρασμα είναι ένα: η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και, γενικότερα, η Αριστερά, αντιμετωπίζουν σοβαρότατο πρόβλημα με την αντίθετη άποψη, κάτι που βίωσε σήμερα και ο αιρετός συνάδελφος Γ. Νάστος.

Η παράταξή μας συμπαραστέκεται στον συνάδελφό μας και δηλώνει προς πάσα κατεύθυνση πως καταδικάζει κάθε παρέμβαση που αντίκειται στη συνταγματικά κατοχυρωμένη συνδικαλιστική ελευθερία και κάθε στοχοποίηση συνδικαλιστών.

ΤΟ  ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ!!!

Πύργος, 26 Απριλίου 2016

Για την Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πύργου

Αθανάσιος Κατσίμπελης

Αιρετός αντιπρόσωπος της παράταξης στη Γ. Σ. της Δ.Ο.Ε.

Χρυσοβαλάντης Δημητρόπουλος

Αιρετό μέλος  της παράταξης

στο Δ. Σ. του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Εκπαιδευτικών Περιφερειών Πύργου


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...