Home / HEADER-NEWS / Με 30.000 κενά θα ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά αν δεν γίνουν οι προσλήψεις

Με 30.000 κενά θα ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά αν δεν γίνουν οι προσλήψεις

Δημοσιεύτηκε: 7:05 μμ Απρίλιος 11th, 2016  


kathigitria

Με 30.000 κενά στα σχολεία της Α’ βάθμιας και Β’βάθμιας Εκπαίδευσης όλης της χώρας εκτιμά η ΟΛΜΕ ότι θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο η σχολική χρονιά, όπως ανέφερε εχθές το μέλος του Δ. Σ. της ΟΛΜΕ, Κική Γιαννάτου, σε συνέντευξη τύπου που έδωσαν εκπρόσωποι της Β΄ ΕΛΜΕ Έβρου, στην Ορεστιάδα.

«Ο αριθμός των εκπαιδευτικών συρρικνώθηκε κατά 30% τα τελευταία έξι χρόνια, οι δαπάνες για την Παιδεία έχουν μειωθεί κατά 40% στο ίδιο διάστημα», ανέφερε η κα. Γιαννάτου. Υπογράμμισε, δε, ότι “εάν τελικά γίνουν μόνιμοι διορισμοί, όπως διαμηνύει το υπουργείο Παιδείας, οι αποφάσεις θα πρέπει να παρθούν άμεσα, αλλιώς, όπως δήλωσε και ο ίδιος ο υφυπουργός Παιδείας Θεοδόσης Πελεγρίνης, υπάρχει κίνδυνος να κλείσουν σχολεία».

Τον «Εθνικό Διάλογο για την Παιδεία» σχολίασε το μέλος του Δ. Σ. της Β’ ΕΛΜΕ και αιρετός του ΑΠΥΣΔΕ, Χάρης Κουσινίδης, χαρακτηρίζοντάς τον «επιχείρηση επαναφοράς του “Διαμαντοπουλισμού”», όπως υποστήριξε. “Δεν το λέμε αυτό μόνο λόγω της συμμετοχής των στενών συνεργατών της κας. Διαμαντοπούλου στον εθνικό διάλογο για την Παιδεία, αλλά γιατί εκεί οδηγεί η λογική και οι υποδείξεις του ΟΟΣΑ και των ρυθμίσεων που κυοφορούνται”, είπε ο κ. Κουσινίδης.

Όσον αφορά τους αναπληρωτές, και ειδικά όσους στελεχώνουν τις δομές της Ειδικής Αγωγής, η εκπρόσωπός τους στη χθεσινή συνέντευξη τύπου, Ευαγγελία Βαγενά, υπογράμμισε ότι είναι παράδοξο να είναι οι αναπληρωτές πολλοί περισσότεροι από το μόνιμο προσωπικό. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΟΛΜΕ, οι αναπληρωτές στην ειδική αγωγή είναι κατά 245% περισσότεροι από τους μόνιμους.

Πηγή ΕΡΤ Ορεστιάδας


 

Ένα σχόλιο

  1. Και φέτος είχε έναν σκασμό κενά και μάλιστα σε βασικές ειδικότητες αλλά δεν άνοιξε ρουθούνι.

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...