Home / Featured / Ο υπουργός Παιδείας για την προυπηρεσία αναπληρωτών και ωρομισθίων. Προτάσεις για τροποποίηση πλαισίου λαμβάνονται υπόψη

Ο υπουργός Παιδείας για την προυπηρεσία αναπληρωτών και ωρομισθίων. Προτάσεις για τροποποίηση πλαισίου λαμβάνονται υπόψη

Δημοσιεύτηκε: 10:35 πμ Μάρτιος 19th, 2016  


filis

Ο υπουργός Παιδείας για την προϋπηρεσία αναπληρωτών και ωρομισθίων. Προτάσεις για τροποποίηση πλαισίου λαμβάνονται υπόψη.

Πρότεινε ο Υπουργός Παιδείας μοριοδότηση των εκπαιδευτικών σε φροντιστήρια και Κ.Ξ.Γ.; (για διορισμό στο δημόσιο)

Σχετικές προτάσεις για τροποποίηση του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου λαμβάνονται υπόψη από το ΥΠΠΕΘ, αναφέρει ο υπουργός Παιδείας σε έγγραφό του που διαβίβασε στη Βουλή σε απάντηση ερώτησης.

Στο κείμενό του υπουργού παρουσιάζεται το πλαίσιο της αναγνώρισης της προϋπηρεσίας αναπληρωτών και ωρομισθίων, ενώ σημειώνεται ότι «η ανωτέρω απαρίθμηση αναφέρεται σε προϋπηρεσία που έχει προσφερθεί σε σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της ημεδαπής ή αλλοδαπής, αποκλείοντας οποιαδήποτε άλλη μη μνημονευόμενη περίπτωση».

Για την προϋπηρεσία που έχει προσφερθεί σε ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (Ανώτερης ή Ανώτατης) δεν προσμετράται για ένταξη και κατάταξη στους Ενιαίους Πίνακες Αναπληρωτών και Ωρομίσθιων Εκπαιδευτικών.

Ακολουθεί το πλαίσιο αναγνώρισης προϋπηρεσίας:

«34.α. Όπου στις κείμενες διατάξεις αναφέρεται προϋπηρεσία προσωρινού αναπληρωτή ή ωρομίσθιου εκπαιδευτικού, νοείται αυτή που προσφέρθηκε: α) στα δημόσια σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αρμοδιότητας του Υπουργείου Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, β) στα Μουσικά Σχολεία, γ) στα Τμήματα Αθλητικών Διευκολύνσεων, δ) στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής,………. του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α.).

β. Προσμέτρηση των υπηρεσιών της παραγράφου (α) γίνεται, εφόσον η πρόσληψη έχει γίνει από: i)το Υπουργείο Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ή από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και Διευθύνσεις Εκπαίδευσης,… στα δημόσια σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στο πλαίσιο συγχρηματοδοτούμενων Πράξεων του Ε.Π. “Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση” του Ε.Σ.Π.Α.»

  1. Επίσης, στις διατάξεις της παρ.4 του άρθρου 41 του ν. 3762/2009 ορίζεται ότι:

«4. Αναπληρωτές και ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί που ανήκουν στους κλάδους ΠΕ1 Θεολόγων, ΠΕ2 Φιλολόγων, ΠΕ3 Μαθηματικών, ΠΕ4 Φυσικών (όλες οι ειδικότητες), ΠΕ5 Γαλλικών, ΠΕ6 Αγγλικών, ΠΕ7 Γερμανικών και ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής και απασχολούνταν στα TEE Μαθητείας Α΄ και Β΄ κύκλου του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), τα οποία αντικατέστησαν με την κοινή υπουργική απόφαση υπ’ αριθμ. 40026/17.2.1999 τις Σχολές Μαθητείας του Ο.Α.Ε.Δ. της παραγράφου 11 του άρθρου 9 του ν. 1566/1985, εντάσσονται, μετά από αίτησή τους, στον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών της παραγράφου 5 του άρθρου 6 του ν. 3255/2004 από το σχολικό έτος 2009-2010 […]».

3. Τέλος, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 9 παρ. 6 του ν. 3391/2005:

«Η διάταξη της περίπτωσης β΄ της παρ.1 του άρθρου 5 του ν.3194/ 2003  αντικαθίσταται από την ισχύ της ως εξής:

«β) Ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί, που απολύονται για τους λόγους της προηγούμενης περίπτωσης εγγράφονται στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών των παραγράφων 2 και 5 του άρθρου 6 του ν.3255/ 2004, εφόσον συμπληρώνουν στην ίδια σχολική μονάδα κατά την ημέρα της απόλυσης συνεχή υπηρεσία τουλάχιστον δύο σχολικών ετών με πλήρες εβδομαδιαίο ωράριο ή με αναγωγή αυτού στο υποχρεωτικό και με σειρά που εξαρτάται από το χρόνο αυτής της υπηρεσίας, χωρίς να προσμετράται για την εγγραφή τους στους πίνακες αυτούς τυχόν προηγούμενη της ιδιωτικής προϋπηρεσία τους στη δημόσια εκπαίδευση με οποιαδήποτε σχέση κι αν παρασχέθηκε. […]»

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Πρότεινε ο Υπουργός Παιδείας μοριοδότηση των εκπαιδευτικών σε φροντιστήρια και Κ.Ξ.Γ.;

xenesglosses.eu


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...