Home / Featured / Το υπουργείο απαγορεύει σε στελέχη του τη κριτική για την απόφαση του ΣτΕ για τους διορισμούς;

Το υπουργείο απαγορεύει σε στελέχη του τη κριτική για την απόφαση του ΣτΕ για τους διορισμούς;

Δημοσιεύτηκε: 12:32 μμ Μάρτιος 20th, 2016  


fimotro

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: dictyo.gr

Έγινε συνάντηση την Παρασκευή 18/03, με κλιμάκιο του Υπουργείου Παιδείας στα πλαίσια της κινητοποίησης της Ομοσπονδίας για την διεκδίκηση μόνιμων διορισμών στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Ο Υπουργός «προετοιμάζονταν» για το ταξίδι του στην Αμερική, είπαν οι υπηρεσιακοί, γι’ αυτό δεν ήταν στο Υπουργείο και στην συνάντηση.
Από πλευράς υπουργείου ήταν ο κ. Κατσαρός, Διευθυντής του Φίλη, ο κ. Μουστάκας, Διευθυντής Τεχνικής Εκπαίδευσης, κάποια από το νομικό τμήμα του υπουργείου (ήταν και στην προηγούμενη συνάντηση αλλά δεν την αφήνουν να μιλήσει – όταν ζητήσαμε τη γνώμη της ξεκίνησε κάτι να λέει αλλά την έκοψαν απότομα όταν άρχισε να κρίνει την απόφαση του ΣτΕ).
Η ΟΛΜΕ έθεσε για άλλη μια φορά τα αιτήματα της ομοσπονδίας για κάλυψη όλων των κενών με μόνιμους διορισμούς και κατάργηση του νόμου 3848/10.
Το Υπουργείο Παιδείας δεν έδωσε καμία απάντηση. Παρά τις προηγούμενες αναφορές σε 20.000 διορισμούς στην εκπαίδευση, επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις ότι «είναι άνθρακας ο θησαυρός», ότι το υπουργείο καθυστερεί σκοπίμως, δεν έχει την πολιτική βούληση να νομοθετήσει και να λύσει τα τεράστια προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί τα προηγούμενα χρόνια της αδιοριστίας των εκπαιδευτικών.
Η ΟΛΜΕ τους ζήτησε να μας κοινοποιήσουν τη μελέτη για τους 20.000 διορισμούς,  ο κ. Κατσαρός μας δήλωσε ότι δεν μπορεί να το κάνει και ότι θα διαβιβάσει το αίτημα στον Υπουργό!
Μας ξεκαθάρισαν, πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες, ότι οι «θεσμοί» θα κρίνουν για τους διορισμούς, όχι μόνο στην εκπαίδευση αλλά συνολικά στο δημόσιο.
Το ΔΣ της ΟΛΜΕ θα συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα για να σχεδιάσει τα επόμενα βήματα.

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...