Home / HEADER-NEWS / Τι γίνεται με την καταβολή χρημάτων του ΕΣΠΑ σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς

Τι γίνεται με την καταβολή χρημάτων του ΕΣΠΑ σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς

Δημοσιεύτηκε: 10:29 πμ Μάρτιος 26th, 2016  


paidikos-stathmos-imera_1295297293

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Πολλοί ιδιωτικοί παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης ενώ κάποιοι προσανατολίζονται να προχωρήσουν στη διακοπή της φιλοξενίας παιδιών αφού εδώ και ένα εξάμηνο καλύπτουν οι ίδιοι το κόστος εκτέλεσης του προγράμματος ( τροφεία, φιλοξενία κ.α.), που αποτελεί υποχρέωση της Πολιτείας σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε γραπτή του ερώτηση στη Βουλή ο Βουλευτής της ΝΔ κ. Κονσόλας.

Ο κ. Κονσόλας ζητούσε να μάθει για ποιο λόγο δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμα η καταβολή της πρώτης και δεύτερης δόσης από το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», το πότε θα γίνει η εξόφληση των οφειλομένων στους ιδιωτικούς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς και τον προγραμματισμό του 2016-17 σε ότι αφορά τον αριθμό των παιδιών που θα  φιλοξενηθούν στους παιδικούς σταθμούς.

Το Υπουργείο Εσωτερικών ήταν το πρώτο που απάντησε μέσω του κ. Μπαλάφα, αναφέροντας ότι έχουν ήδη ξεκινήσει οι πληρωμές των οφειλόμενων στους δικαιούχους και διενεργούνται πληρωμές της α δόσης, μέσω της Τράπεζας της Ελλάδας προς όλους τους φορείς από το σκέλος του Επιχειρησιακού Προγράμματος, με φορέα χρηματοδότησης το Υπουργείο Εσωτερικών και από τις 11-03-16 και από το σκέλος των ΠΕΠ. Αντίθετα, δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα οι πληρωμένες από το σκέλος των Εθνικών Πόρων.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...