Τελευταία Νέα

Τετάρτη, 04/08/2021, 03:22


Home / Featured / Τι ειπώθηκε στη Βουλή για ψυχολογικές δοκιμασίες (τεστ ψυχομετρίας) των εκπαιδευτικών

Τι ειπώθηκε στη Βουλή για ψυχολογικές δοκιμασίες (τεστ ψυχομετρίας) των εκπαιδευτικών

Δημοσιεύτηκε: 12:10 μμ Μάρτιος 23rd, 2016  


ekpaideytikos

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Για τεστ ψυχομετρίας από τα οποία θα πρέπει να περνάνε κατά την άποψή της οι δάσκαλοι έκανε λόγο η Βουλευτής κα Μεγαλοοικονόμου στην τοποθέτησή της στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων. Για διορισμούς εκπαιδευτικών με ΑΣΕΠ και ψυχολογική συνέντευξη έκανε λόγο και ο Βουλευτής κ. Μεγαλομύστακας.

Η κα Μεγαλοοικονόμου στη δικιά της τοποθέτηση ανάφερε:

«Επίσης, νομίζω ότι οι δάσκαλοι θα πρέπει να περνάνε από ένα είδος ψυχολογικής δοκιμασίας, ψυχομετρίας. Τώρα με την κρίση που ζούμε υπάρχουν πολλοί δάσκαλοι και καθηγητές, οι οποίοι έχουν προβλήματα οικονομικά και δεν μπορούν να αποδώσουν αυτό που πρέπει να αποδώσουν. Οπότε πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχουν διαδικασίες ψυχομετρίας, δηλαδή, όπως έχουμε στα διεθνή στάνταρς και να ελέγχουμε αυτά τα οποία δε μας κοστίζουν, αλλά πρέπει να μάθουμε την ύπαρξή τους. Για παράδειγμα ο άλλος είναι πιλότος, έχει περάσει ψυχολογικά τέστ και στάνταρς και πάει και ρίχνει το αεροπλάνο σε ένα βουνό. Οπότε και οι δάσκαλοι πρέπει να περνάνε αυτά τα τεστ.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Την Παρασκευή 30/7 ανοίγουν τα ραντεβού εμβολιασμού για τους μαθητές 12-15 ετών

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ(Πρόεδρος της Επιτροπής): Επειδή η εταιρεία δεν άκουσε τους γιατρούς, απ΄ότι έχω καταλάβει.

ΘΕΟΔΩΡΑ ΜΕΓΑΛΟΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Ναι, αλλά πρέπει να εξετάζονται, διότι αυτοί οι άνθρωποι μεταδίδουν το πνεύμα στα παιδιά, οπότε αν ένας έχει πρόβλημα ψυχολογικό, νομίζω ότι δεν μπορεί να αποδώσει όπως θα πρέπει να αποδώσει. Πρέπει να υπάρχει μέσα στην αξιολόγηση.

Αξιολόγηση

Για την αξιολόγηση των δασκάλων η κα Μεγαλοοικονόμου δήλωσε επίσης βλέπουμε ότι στην τοποθέτησή τους οι δάσκαλοι αξιολογούνται, μοριοδοτούνται περισσότερο, με βάση το αν είναι άνεργοι, άτομα με ειδικές ανάγκες. Φυσικά αυτά πρέπει να τα ελέγχουμε, αλλά δεν νομίζω ότι ένας δάσκαλος ή ένας καθηγητής μπορεί να είναι αποδοτικός όταν μοριοδοτείται μόνο γι’ αυτά τα θέματα. Πρέπει να αξιολογούμε τη μεταδοτικότητά του, δηλαδή κατά 90% το πως μπορεί να μεταδώσει τις γνώσεις του στο μαθητή και κατά 10% αν έχει αυτά τα στοιχεία.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Πρόσκληση για μόνιμο διορισμό σε κενές οργανικές θέσεις σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Ψυχολογική συνέντευξη

Για ψυχολογική συνέντευξη παράλληλα με τον ΑΣΕΠ  και τις νόμιμες διαδικασίες έκανε λόγο στην τοποθέτησή του και ο Βουλευτής κ. Μεγαλομύστακας αναφέροντας τα ακόλουθα:

Σε ένα άλλο σημείο που θέλω να σταθώ είναι στη λειτουργία των σχολείων, που δεν είναι σωστή, καθώς υπάρχουν πάρα πολλές ελλείψεις και βλέπουμε στο σημείο 8, ότι αναπληρώνονται από αναπληρωτές εκπαιδευτικούς και μας μιλάτε για μια εκπόνηση μελέτης. Εγώ δεν πιστεύω ότι πρέπει να γίνει αυτή η μελέτη. Πιστεύω ότι πολύ πιο εύκολα και με πολύ λιγότερη γραφειοκρατία, θα μπορούμε από το τέλος της προηγούμενης χρονιάς να δούμε ποια είναι τα κενά που θα δημιουργηθούν και δεν χρειάζεται ούτε μελέτη ούτε προβλήματα να δημιουργηθούν, απλά να διοριστούν μόνιμοι στις θέσεις αυτές με όλες τις νόμιμες διαδικασίες, ΑΣΕΠ και μέσω της ψυχολογικής συνέντευξης, που θα πρέπει να λαμβάνεται και αυτή υπόψη.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Με 158 “ΝΑΙ” ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας

Με 158 «ΝΑΙ» και 133 «ΟΧΙ», ψηφίστηκε σήμερα το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου ...