Home / Featured / Θρήνος στην Ισπανία για σπουδαστές Erasmus. Σε κρίσιμη κατάσταση Ελληνίδα φοιτήτρια

Θρήνος στην Ισπανία για σπουδαστές Erasmus. Σε κρίσιμη κατάσταση Ελληνίδα φοιτήτρια

Δημοσιεύτηκε: 12:12 μμ Μάρτιος 21st, 2016  


spain_accident

Από τους δύο Έλληνες φοιτητές, που επέβαιναν στο πούλμαν που ανατράπηκε χθες το πρωί έξω από το Φρέζιναλς της Ισπανίας , ο ένας είναι καλά στην υγεία του, χωρίς κανένα τραυματισμό, ενώ η φοιτήτρια Ευαγγελία Κολόμβου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο Βαλεμπρόν της Βαρκελώνης. Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα δημόσια νοσοκομεία της Ισπανίας. Οι γονείς της φοιτήτριας είναι καθοδόν προς τη Βαρκελώνη.

Η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Έρευνα και Θρησκευμάτων, Σία Αναγνωστοπούλου, βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την ελληνική Πρεσβεία στη Μαδρίτη, από όπου έχει διαρκή ενημέρωση.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

……………………………………………………………………..

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Τουλάχιστον 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν λεωφορείο που μετέφερε μια μεγάλη ομάδα ξένων σπουδαστών πανεπιστημίων συγκρούστηκε και ανατράπηκε νωρίς το πρωί της Κυριακής στο δρόμο μεταξύ της Βαλένθια και της Βαρκελώνης, σύμφωνα με τις αρχές στην βορειοανατολική περιοχή της Καταλονίας.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το λεωφορείο πριν ανατραπεί πέρασε στο αντίθετο ρεύμα, όπου συγκρούστηκε με διερχόμενο όχημα, τραυματίζοντας τους δύο επιβαίνοντες του οχήματος.
Οι αρχές δεν έχουν γνωστοποιήσει τις εθνικότητες των νεκρών σπουδαστών. Οι αρχικές εκτιμήσεις ανέφεραν 14 νεκρούς. Οκτώ από τους 43 επιβαίνοντες στο λεωφορείο, έχουν τραυματιστεί σοβαρά.
Στο λεωφορείο επέβαιναν σπουδαστές από τουλάχιστον 19 χώρες και μερικοί από αυτούς συμμετείχαν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανταλλαγής σπουδαστών Erasmus, το οποίο υλοποιείται με τη συμμετοχή ευρωπαϊκών πανεπιστημίων, σύμφωνα με τις υπηρεσίες διαχείρισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης στην Καταλονία.
Σύμφωνα με ανακοίνωση των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης στην Καταλονία, στο λεωφορείο επέβαιναν σπουδαστές από τις ακόλουθες χώρες:
Ουγγαρία, Γερμανία, Σουηδία, Νορβηγία, Ελβετία, Δημοκρατία της Τσεχίας, Νέα Ζηλανδία, Βρετανία, Ιταλία, Περού, Βουλγαρία, Πολωνία, Ιρλανδία, Παλαιστινιακές Περιοχές, Ιαπωνία, Ουκρανία, Ολλανδία, Γαλλία, Φινλανδία.
Πληροφορίες, τις οποίες επικαλείται το Αθηναίκό Πρακτορείο Ειδήσεων, αναφέρουν ότι τα θύματα είναι γυναίκες μεταξύ 22 και 29 ετών.
Με βάση άλλες πηγές στο λεωφορείο επέβαιναν 61 άτομα. Τα αίτια του δυστυχήματος δεν έχουν προσδιοριστεί, ενώ είναι πιθανό να αποδίδεται σε ανθρώπινο λάθος. Ο οδηγός του λεωφορείου δε βρέθηκε θετικός για τη χρήση οινοπνεύματος, αλλά και ναρκωτικών ουσιών.

 

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...