Home / HEADER-NEWS / Τέλος στα πιστοποιητικά γέννησης για εγγραφή στο σχολείο

Τέλος στα πιστοποιητικά γέννησης για εγγραφή στο σχολείο

Δημοσιεύτηκε: 7:05 μμ Μάρτιος 29th, 2016  


kouroumplis-620x320

Τέλος στην υποχρέωση προσκόμισης πιστοποιητικών γέννησης των μαθητών για την εγγραφή τους στο σχολείο φιλοδοξεί να βάλει το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, απαλλάσσοντας γονείς και εκπαιδευτικούς από ταλαιπωρία και το Δημόσιο από τις σχετικές γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Αυτό θα επιτευχθεί με την ηλεκτρονική διασύνδεση του υπουργείου Παιδείας με το Εθνικό Δημοτολόγιο, με αποτέλεσμα από τη νέα σχολική χρονιά να αποτελεί παρελθόν η διακίνηση 600.000 πιστοποιητικών σε χάρτινη μορφή για την εγγραφή σε νηπιαγωγείο, δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο. Οι δοκιμές του νέου συστήματος έχουν ολοκληρωθεί, έχει υπογραφεί σχετικό μνημόνιο συνεργασίας των δύο υπουργείων και το καλοκαίρι αναμένεται να είναι σε πλήρη εφαρμογή.

Ανάλογη διασύνδεση επιτεύχθηκε και με το υπουργείο Εξωτερικών και αφορά την έκδοση βεβαιώσεων γέννησης και οικογενειακής κατάστασης για τους απόδημους Έλληνες. Τα ανωτέρω ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής στο χαιρετισμό του κατά την έναρξη του 1ου ετήσιου συνεδρίου Smart cities-Digital Citizens που φέρει τον τίτλο «Η ελληνική πόλη συναντά τον 21ο αιώνα».

Όπως τόνισε ο υπουργός, από το 2001 δαπανήθηκαν 7 δισ. ευρώ για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση χωρίς κανένα αποτέλεσμα, ενώ υποσχέθηκε ότι φέτος θα γίνει σε αυτό τον τομέα ό,τι δεν έγινε τα τελευταία αυτά χρόνια. Έως τα τέλη του 2016, ανέφερε, θα είναι έτοιμο το Μητρώο Πολιτών, δηλαδή η κεντρική βάση στην οποία θα περιέχονται σε ηλεκτρονική μορφή όλα τα δεδομένα των δημοτολογίων και των ληξιαρχείων (γεννήσεις, γάμοι, διαζύγια, μεταδημοτεύσεις, θάνατοι κ.λπ.). Πάνω σε αυτό θα «κρεμαστούν» αρχικά οι 15 μεγαλύτερες βάσεις δεδομένων του Δημοσίου, με την προοπτική να ενταχθούν σταδιακά σε αυτό το σύστημα το σύνολο των 280 μικρών και μεγάλων βάσεων δεδομένων του Δημοσίου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


 

Ένα σχόλιο

  1. Επιτέλους λύθηκαν ΟΛΑ τα προβλήματα του σχολείου. Τι διαμαρτύρονται οι δάσκαλοι;

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...