Home / Featured / «Τα παίζει όλα για όλα» ο υπουργός Παιδείας για τους διορισμούς

«Τα παίζει όλα για όλα» ο υπουργός Παιδείας για τους διορισμούς

Δημοσιεύτηκε: 9:51 πμ Μάρτιος 17th, 2016  


filis2

«Τα παίζει όλα για όλα» ο υπουργός Παιδείας για διορισμούς

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Υπουργού Παιδείας με τους θεσμούς για το φλέγον θέμα των διορισμών, σύμφωνα με πληροφορίες μας. Ήδη στελέχη του Υπουργού έχουν εκπονήσει αναλυτική μελέτη που αποτυπώνει τις ανάγκες για διορισμούς ιδίως σε νησιωτικές και παραμεθόριες περιοχές.

Προτεραιότητα έχει η Ειδική Εκπαίδευση όπου εκεί το πρόβλημα της αδιοριστίας ξεπερνά κάθε όριο, όπως πληροφορούμαστε αλλά και αποδεικνύεται και από τους χιλιάδες αναπληρωτές με πολλούς εξ αυτών να εργάζονται εδώ και χρόνια καλύπτοντας πάγιες ανάγκες. Στην Ειδική Αγωγή δεν έχουν γίνει μόνιμοι διορισμοί καθώς ο γραπτός διαγωνισμός που είχε προκηρυχθεί δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.

Για τις προτεραιότητες του Υπουργείου σε διορισμούς μίλησε πρόσφατα ο υπουργός σε ΔΟΕ και ΟΛΜΕ βάζοντας στην πρώτη θέση την Ειδική Εκπαίδευση και ακολούθως Πρωτοβάθμια και τέλος τη Δευτεροβάθμια. Στη Δευτεροβάθμια το πρόβλημα εντοπίζεται στις ειδικότητες ΠΕ02,ΠΕ03,ΠΕ04.

Αν μέχρι τον Απρίλιο δεν υπάρξουν εξελίξεις με το θέμα, δύσκολα θα γίνουν διορισμοί ενώ αν τελικά δοθεί το πράσινο φως οι διορισμοί αναμένεται να πραγματοποιηθούν, όπως γράψαμε Ιούλιο με  Αύγουστο.

Το Υπουργείο, όπως έχει δηλώσει ο υπουργός  έχει ως στόχο την πραγματοποίηση 20.000 διορισμών σε βάθος τριετίας, με εμπροσθοβαρή όμως στόχο.

xenesglosses.eu


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...