Home / Featured / Τα άλλαξε ο υπουργός για τους πίνακες αναπληρωτών και διορισμών;

Τα άλλαξε ο υπουργός για τους πίνακες αναπληρωτών και διορισμών;

Δημοσιεύτηκε: 9:55 πμ Μάρτιος 12th, 2016  


filis

Τα άλλαξε ο υπουργός για τους πίνακες αναπληρωτών και διορισμών;

Αν και πριν λίγες μέρες σε συνέντευξη τύπου ο υπουργός Παιδείας έκανε λόγο για ενιαίους πίνακες  αναπληρωτών και διορισμών στη χθεσινή συνάντηση με ΔΟΕ και ΟΛΜΕ μας τα άλλαξε. Αυτή τη φορά, σύμφωνα με πληροφορίες μας μίλησε για έναν πίνακα αναπληρωτών και έναν πίνακα διορισμών. Φυσικά πίνακας θα υπάρχει και για την Ειδική Αγωγή.

TI ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Χαρακτηριστικά ο υπουργός είχε δηλώσει ότι «η ιδιοτυπία φέτος είναι ότι θα έχουμε, σύμφωνα με το Συμβούλιο της Επικρατείας, ενιαίους πίνακες για τις προσλήψεις αναπληρωτών και για το διορισμό μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού.

Οι πληροφορίες μας επιβεβαιώνονται και από την ανακοίνωση των Παρεμβάσεων που αναφέρουν ότι στην επιμονή των Ομοσπονδιών για την κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων και ανάληψη της πολιτικής τους ευθύνης,  ο υπουργός απάντησε ότι θα  «κατατεθεί μεταβατική νομοθετική ρύθμιση για τους διορισμούς και τις προσλήψεις της σχολικής χρονιάς 2016-17», μέσω τριών πινάκων (μόνιμων διορισμών, αναπληρωτών, ειδικής αγωγής) με προτεραιότητα στην ειδική αγωγή, την Α/θμια και τέλος τη Β/θμια Εκπαίδευση, ενώ το νέο σύστημα των μόνιμων διορισμών θα συζητηθεί σε βάθος χρόνου. Κατόπιν τούτων, δεν υπήρχε αντικείμενο συζήτησης και τα ΔΣ αποχώρησαν.

Για ακόμη μια φορά ο υπουργός επεσήμανε ότι φέτος οι πίνακες θα συνταχθούν από το ΑΣΕΠ ενώ διαπιστώνουμε ότι η απόφαση του ΣτΕ δεν παρακάμπτεται και λαμβάνεται σοβαρά υπόψη αφού ο υπουργός ζήτησε νομικά τεκμηριωμένες προτάσεις ενώ όπως ανέφερε σε συνέντευξη τύπου των αρχών Μαρτίου είναι σε επαφές με το ΣτΕ.

Θυμίζουμε στους αναγνώστες μας ότι στις 15 Φεβρουαρίου σε απάντησή του στη Βουλή στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου ο Νίκος Φίλης είχε αναφέρει

Τα  προβλήματα θα προκύψουν από το γεγονός ότι για πρώτη φορά δημιουργείται –αυτές είναι οι πληροφορίες μας- νομολογία στο Συμβούλιο της Επικρατείας, σύμφωνα με την οποία οι προσλήψεις αναπληρωτών πρέπει να έχουν ως ελάχιστο κριτήριο και προϋπόθεση τη συμμετοχή τους στους μέχρι τούδε διαγωνισμούς ΑΣΕΠ, δηλαδή το να βρίσκονται στην κατηγορία των εκπαιδευτικών, οι οποίοι αξιολογήθηκαν από τους διαγωνισμούς και κρίθηκαν ότι μπορούν να διοριστούν. Αυτό δημιουργεί μια, δεν θα έλεγα, ανατροπή, αλλά πάντως μια νέα πραγματικότητα στους πίνακες προσλήψεων των αναπληρωτών.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ

H ANΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΔΩ

xenesglosses.eu


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...