Home / HEADER-NEWS / ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΜΕΤΑΤΑΓΜΕΝΩΝ ΤΟΥ Ν. 4172/2013 : ΕΝΑΡΞΗ ΝΕΑΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΑΠΟΔΟΣΗ ΟΡΓΑΝΙΚΗΣ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΜΕΤΑΤΑΓΜΕΝΩΝ ΤΟΥ Ν. 4172/2013 : ΕΝΑΡΞΗ ΝΕΑΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΑΠΟΔΟΣΗ ΟΡΓΑΝΙΚΗΣ

Δημοσιεύτηκε: 1:58 μμ Μάρτιος 19th, 2016  


law

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η παρούσα ανακοίνωση αφορά τους συναδέλφους μεταταγμένους όλων των ειδικοτήτων που δεν έχουν καταθέσει μέχρι σήμερα την αίτηση απόδοσης οργανικής θέσης προς το υπουργείο και επιθυμούν να την καταθέσουν από σήμερα και μέχρι τις 10 Απριλίου 2016, προκειμένου να συμμετέχουν σε νεώτερη αίτηση ακύρωσης που ενδεχομένως θα κατατεθεί αργότερα.

Mετά την κατάθεση της αίτησης ακύρωσης στις 10 Μαρτίου 2016 από 124 συναδέλφους (πατήστε ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ1 ), μεταταγμένους εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων (οι οποίοι είχαν καταθέσει την αίτηση απόδοσης οργανικής θέσης, από 29 Οκτωβρίου έως 20 Δεκεμβρίου 2015) και επειδή από διάφορες πηγές πληροφορούμαστε ότι το υπουργείο δεν έχει καμία διάθεση να επιλύσει ολοκληρωτικά το θέμα των μεταταγμένων εκπαιδευτικών και πάντως σε κάθε περίπτωση, όπως προκύπτει, πρόθεση του υπουργείου είναι η σύσταση κάποιων οργανικών θέσεων που θα καλύπτει ένα μόνο μέρος των μεταταγμένων εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων. Τα παραπάνω επιβεβαιώνονται και από τις τελευταίες δηλώσεις του υπουργού, οι οποίες μόνο ανησυχία δημιουργούν στους συναδέλφους των ειδικοτήτων  της πρωτοβάθμιας καθώς επεξεργάζεται μείωση ωρών σε μαθήματα ειδικοτήτων στην πρωτοβάθμια, γεγονός που  θα οδηγήσει σε ανάλογη μείωση των οργανικών θέσεων.

ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΟΡΓΑΝΙΚΗΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΜΕΤΑΤΑΓΜΕΝΩΝ.

Αμέσως μετά και  εντός 3 μηνών από την κατάθεση της αίτησης,  θα πρέπει να έχει δοθεί λύση από το Υπουργείο Παιδείας.

Εάν δεν δοθεί λύση τότε είναι δυνατή η προσφυγή όλων όσων έχουν κάνει την αίτηση στην δικαιοσύνη, προκειμένου να διασφαλίσουμε τα νόμιμα δικαιώματά μας, ζητώντας από το δικαστήριο την έκδοση απόφασης με την οποία θα υποχρεώνεται το υπουργείο να συστήσει τις οργανικές θέσεις και να τις αποδώσει στου μεταταγμένους  του Ν. 4172/2013.

Kατόπιν αυτών και λόγω της εκδήλωσης μεγάλου ενδιαφέροντος από μεταταγμένους συναδέλφους όλων των ειδικοτήτων του Ν. 4172/2013, για την κατάθεση αυτό το χρονικό διάστημα για πρώτη φορά, της αίτησης απόδοσης οργανικής θέσης, με την οριστική τοποθέτηση σε αυτήν, υπάρχει ανάγκη να διευκρινιστούν τα εξής:

  1. Προκειμένου να υπάρχει μία χρονική οριοθέτηση των αιτήσεων των μεταταγμένων εκπαιδευτικών που θα λάβουν μέρος στην επόμενη αίτηση ακύρωσης, που προγραμματίζεται να κατατεθεί περί τις αρχές Ιουλίου 2016, ούτως ώστε να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα με τις νόμιμες προθεσμίες (δηλαδή να υπάρχουν εκπαιδευτικοί που δεν θα μπορέσουν να λάβουν μέρος στην αίτηση ακύρωσης λόγω προθεσμιών) καλούνται οι συνάδελφοι που δεν έχουν καταθέσει ακόμα την παραπάνω αίτηση να το πράξουν το αργότερο μέχρι τις 10 Απριλίου 2016. Εννοείται πως όσοι έχουν καταθέσει την αίτηση αυτή από τις 15 Φεβρουαρίου 2016 μέχρι και σήμερα, καλώς το έχουν πράξει και θα μπορούν να συμμετέχουν στην επόμενη αίτηση ακύρωσης κατά του υπουργείου, με την οποία θα ζητείται η σύσταση και απόδοση και σε αυτούς των οφειλομένων οργανικών θέσεων με οριστική τοποθέτηση.
  2. Όσοι τυχόν συνάδελφοι μεταταγμένοι έχουν καταθέσει την αίτησή τους πριν από τις 15 Φεβρουαρίου 2016 και επιθυμούν να συμμετέχουν, θα πρέπει να καταθέσουν εκ νέου την αίτησή τους αυτή τώρα και μέχρι τις 10 Απριλίου 2016, για να μπορέσουν να συμμετέχουν εμπρόθεσμα στην επόμενη αίτηση ακύρωσης. Η επανακατάθεση της αίτησης δεν παρουσιάζει κανένα νομικό κώλυμα δεδομένου ότι με την κατάθεση της νέας αίτησης θεωρείται ότι παραιτείται ο εκπαιδευτικός από την παλαιότερη αίτησή του.
  3. Από την εμπειρία που έχουμε αποκομίσει από την κατάθεση της αίτησης απόδοσης οργανικής θέσης μέχρι τώρα συνιστούμε στους συναδέλφους να καταθέτουν τις αιτήσεις τους κατευθείαν στην διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που ανήκουν και όχι στο σχολείο τους, για να υπάρχει λιγότερη γραφειοκρατική διαδικασία στην διεκπεραίωση της διαβίβασης της αίτησής τους στο Υπουργείο.
  4. Επιπλέον για την καλύτερη νομική τους εκπροσώπηση θα πρέπει να έχουν μαζί τους, όταν θα καταθέσουν την αίτησή τους στην διεύθυνση, και ένα δεύτερο αντίγραφο της αίτησής τους επί του οποίου θα ζητούν να τίθεται από τον υπάλληλο που θα παραλαμβάνει την αίτησή τους, με σφραγίδα ο αριθμός πρωτοκόλλου κατάθεσης της αίτησης μαζί με την στρόγγυλη σφραγίδα της υπηρεσίας, με την ένδειξη ότι παρελήφθει όμοιο ή εναλλακτικά να ζητούν, μετά την πρωτοκόλληση της αίτησής τους, φωτοαντίγραφο της αίτησής τους με τον αριθμό πρωτοκόλλου επάνω της και τέλος να κάνουν σαφές ότι η αίτησή τους κατατίθεται στην διεύθυνση μόνο προς διαβίβασή της αρμοδίως στο Υπουργείο, στο οποίο και απευθύνεται και όχι προκειμένου να αιτηθούν κάποια νόμιμη ενέργεια από την διεύθυνση.

Για κωλύματα και αντιρρήσεις που ενδεχομένως να συναντήσουν είτε από τους αρμόδιους υπαλλήλους είτε και από τους διευθυντές εκπαίδευσης ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι ο Νόμος είναι μαζί τους και συγκεκριμένα ορίζει ότι η παραπάνω υποχρέωση της Διοίκησης προβλέπεται ρητά και ειδικότερα από την διάταξη του άρθρου 4 παρ. 5 του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας, σύμφωνα με την οποία ορίζεται ότι: «…..Η υπηρεσία στην οποία υποβάλλεται η αίτηση χορηγεί άμεσα στον ενδιαφερόμενο απόδειξη παραλαβής όπου περιλαμβάνεται ο αριθμός πρωτοκόλλου, η προθεσμία εντός της οποίας υφίσταται υποχρέωση προς διεκπεραίωση της υπόθεσης κλπ…..».

Όπως από τον ίδιο Κώδικα προβλέπεται και η υποχρέωση της Διοίκησης να παραλαμβάνει οποιαδήποτε αίτηση του πολίτη και να την διαβιβάζει εμπροθέσμως και αρμοδίως με τον πιο πρόσφορο τρόπο στην ανώτερη αρχή της, όπως προκύπτει και από την διάταξη του άρθρου 12 του ίδιου Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας, σύμφωνα με την οποία ορίζεται ότι: «Κάθε έγγραφο που περιέρχεται στην υπηρεσία με οποιονδήποτε τρόπο, καταχωρίζεται αυθημερόν στο βιβλίο εισερχομένων, κατ’ αύξοντα αριθμό, με χαρακτηρισμό και μνεία του θέματος στο οποίο αναφέρεται και του αριθμού των στοιχείων που το συνοδεύουν. Στο ίδιο βιβλίο αναγράφονται επίσης το όργανο προς το οποίο απευθύνεται, καθώς και η ημερομηνία εισόδου του. Η υπηρεσία οφείλει να χορηγεί βεβαίωση καταχώρισης του εγγράφου με όλα τα παραπάνω στοιχεία.».

  1. Επιπλέον και επειδή πολλοί συνάδελφοι συναντούν κάθε είδους γραφειοκρατικά εμπόδια προκειμένου να τους χορηγηθούν φωτοαντίγραφα των αιτήσεων που έχουν ήδη καταθέσει στις διευθύνσεις είτε και στα σχολεία τους, θα πρέπει να επισημανθεί ότι η πρόσβασή τους στα διοικητικά έγγραφα και με δικαίωμα λήψης αντιγράφου, προβλέπεται ανεμπόδιστα από τον Νόμο και συγκεκριμένα στην διάταξη του άρθρου 5 παρ. 1 και 4 του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας όπου ορίζεται: «1.Κάθε ενδιαφερόμενος έχει το δικαίωμα, ύστερα από γραπτή αίτησή του, να λαμβάνει γνώση των διοικητικών εγγράφων…… Το δικαίωμα των παρ. 1 και 2 ασκείται: α)……… β) με χορήγηση αντιγράφου…… η σχετική δαπάνη αναπαραγωγής βαρύνει τον αιτούντα, εκτός αν ο νόμος ορίζει διαφορετικά.»

Τέλος όσοι εκπαιδευτικοί έχουν καταθέσει μέχρι στιγμής την αίτησή τους από τις 15 Φεβρουαρίου 2016 και μέχρι σήμερα, παρακαλούνται,  αν δεν το έχουν ήδη κάνει, να αποστείλουν email με τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησής τους και τα προσωπικά τους στοιχεία και στοιχεία επικοινωνίας στο ozarampo@ath.forthnet.gr, το ίδιο παρακαλούνται να πράξουν και όσοι θα καταθέσουν την αίτησή τους από τώρα και μέχρι τις 10 Απριλίου 2016.

Η παραπάνω ενημέρωση της κατάθεσης που πραγματοποιήσατε ή θα πραγματοποιήσετε στο κοντινότερο για εσάς ΠΥΣΠΕ κρίνεται απαραίτητη για την καλύτερη οργάνωση και προετοιμασία  της νέας δικαστικής διεκδίκησης.

Για να εκτυπώσετε την ΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΟΡΓΑΝΙΚΗΣ ανοίξτε ΕΔΩ ( ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ2 ).

Για λεπτομέρειες και πληροφορίες για όλα τα παραπάνω, καλέστε στα τηλέφωνα 6979774768 και 6974269973  από ώρα 18.00 έως 20.00 το απόγευμα.

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΤΑΓΜΕΝΩΝ ΤΟΥ Ν. 4172/2013


 

Ένα σχόλιο

  1. Τέλος οι οργανικές λαμόγια…Εδώ σε λίγο καιρό δε θα υπάρχει Ελλάς %εσείς τη βόλεψη σας σκέφτεστε.

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...