Home / Featured / Στόχευση για ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων αναπληρωτών. Πότε η πρώτη φάση αναπληρωτών

Στόχευση για ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων αναπληρωτών. Πότε η πρώτη φάση αναπληρωτών

Δημοσιεύτηκε: 12:40 μμ Μάρτιος 15th, 2016  


PC

Στόχευση για ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων αναπληρωτών. Τέλος στις ουρές;

Αγώνα δρόμου δίνει το Υπουργείο Παιδείας για να  καταφέρει να υλοποιήσει τη στόχευσή του για ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών γεγονός που θα ανακουφίσει τις Διευθύνσεις από μεγάλο όγκο δουλειάς.

Στόχευση για ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων υπάρχει και για τους διορισμούς και για τις αποσπάσεις και ήδη οι υπηρεσίες του Υπουργείου εξετάζουν το πώς θα επιτευχθεί απρόσκοπτα ο στόχος αυτός, έχοντας επαφές και με φορείς άλλων Υπουργείων.

Στην ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων αναφέρθηκε στη σημερινή του ομιλία – καλωσόρισμα  προς τα στελέχη εκπαίδευσης ο υπουργός Παιδείας. «Για πρώτη φορά το τρέχον έτος, βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια των υπηρεσιών του υπουργείου με στόχο οι αιτήσεις αποσπάσεων, οι αιτήσεις αναπληρωτών και μόνιμων διορισμών να γίνουν ηλεκτρονικά με προφανή αποτελέσματα στη μείωση των γραφειοκρατικών βαρών, των ανθρωποωρών εργασίας και της ταλαιπωρίας των εκπαιδευτικών» τόνισε ο υπουργός.

Ο Νίκος Φίλης ανέφερε ότι το μεγάλο στοίχημα είναι το άνοιγμα των σχολείων στις 12 Σεπτεμβρίου με στόχο όλοι οι μαθητές να έχουν το δάσκαλο και τον καθηγητή τους.  Αυτό φυσικά απαιτεί την τήρηση ενός σφιχτού χρονοδιαγράμματος που έχει θέσει το Υπουργείο Παιδείας.

Κομβικής σημασίας για το απρόσκοπτο άνοιγμα των σχολείων είναι η υλοποίηση εγκαίρως των μεταθέσεων, των αποσπάσεων, των διορισμών και της 1η φάσης πρόσληψης αναπληρωτών ώστε να μπορεί σε προσωπικό επίπεδο να γίνει προγραμματισμός της ζωής του εκπαιδευτικού προσωπικού και τα Υπηρεσιακά Συμβούλια να έχουν τον απαραίτητο χρόνο για την τοποθέτηση των εκπαιδευτικών σε σχολικές μονάδες αρκετά νωρίτερα από την 1η Σεπτεμβρίου. Μέσα στο πλαίσιο αυτό οι μεταθέσεις των εκπαιδευτικών θα ολοκληρωθούν στις αρχές Ιουνίου, ενώ οι αποσπάσεις όλων των ειδών θα έχουν ολοκληρωθεί στις αρχές Ιουλίου.

Από τα λεγόμενα του υπουργού συμπεραίνουμε ως xenesglosses.eu ότι η πρώτη φάση πρόσληψης των αναπληρωτών αναμένεται θα πραγματοποιηθεί 5-8 Σεπτεμβρίου του 2016.

xenesglosses.eu


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...