Τελευταία Νέα

Τετάρτη, 28/07/2021, 16:36


Home / HEADER-NEWS / Σημαντικές καθυστερήσεις στην αναπλήρωση εκπαιδευτικών κενών στα ΠΠΣ υποβαθμίζουν το έργο τους

Σημαντικές καθυστερήσεις στην αναπλήρωση εκπαιδευτικών κενών στα ΠΠΣ υποβαθμίζουν το έργο τους

Δημοσιεύτηκε: 7:55 μμ Μάρτιος 22nd, 2016  


piramatika

Σημαντικές καθυστερήσεις στην αναπλήρωση εκπαιδευτικών κενών στα ΠΠΣ υποβαθμίζουν το έργο τους

Παρά την τεράστια συμβολή των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων (ΠΠΣ) στην εφαρμογή και αξιολόγηση βέλτιστων και καινοτόμων πρακτικών εκπαίδευσης, που θα προκριθούν αργότερα για να μεταφερθούν και στο σύνολο του εκπαιδευτικού συστήματος, οι ηγεσίες του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (ΥΠ.Π.Ε.Θ.) της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αντί να εξετάζουν την επέκταση του θεσμού τους και παράλληλα να εξασφαλίζουν την απρόσκοπτη λειτουργία τους, με τον ανύπαρκτο σχεδιασμό τους, οδηγούν στην υποβάθμισή τους.

Ο βουλευτής Αττικής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σχετικά με τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην αναπλήρωση εκπαιδευτικών κενών στα τρία Πειραματικά σχολεία Μαρασλείου. Συγκεκριμένα, ενώ βρισκόμαστε στο τέλος της σχολικής περιόδου, το Υπουργείο δεν προχώρησε ακόμη στην κάλυψη εκπαιδευτικού κενού που προέκυψε στην δεύτερη ξένη γλώσσα, κατά την προηγούμενη σχολική περίοδο, και ενώ είχε ενημερωθεί έγκαιρα για αυτό (από τον Μάιο του 2015!).

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Ανακοινώθηκαν οι πίνακες με τις Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής για τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Είναι πραγματικά απορίας άξιον ποιος είναι ο σχεδιασμός της Πολιτείας στο κρίσιμο ζήτημα της κάλυψης των εκπαιδευτικών κενών στα σχολεία και συνεπώς και στα ΠΠΣ (π.χ. είναι αυξημένων προσόντων οι αναπληρωτές που καλύπτουν τα κενά;), καθώς εκ του αποτελέσματος γίνεται φανερό ότι αδυνατεί να δράσει έστω και την τελευταία στιγμή, μένοντας απλός θεατής, καθώς δεν έχει προχωρήσει την προκήρυξη των θέσεων πενταετούς θητείας για αυτά.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Διαδικασία και κριτήρια για την πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία, τα ΙΕΚ και τα ΣΔΕ

Το Ποτάμι πιστεύει πως η συνεχής ενίσχυση των δομών των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων που θα τους επιτρέψει να επιτελέσουν το σπουδαίο έργο τους αλλά και ο σχεδιασμός επέκτασής τους, αποτελούν επένδυση σε ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα μας, ένα μέλλον που δεν επιτρέπεται να υποθηκεύεται με κανέναν τρόπο.

to-potami


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Πρόσκληση για μόνιμο διορισμό σε κενές οργανικές θέσεις σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Πρόσκληση για μόνιμο διορισμό σε κενές οργανικές θέσεις σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας ...