Home / HEADER-NEWS / Σε πορεία αναδιοργάνωσης το Υπ. Παιδείας

Σε πορεία αναδιοργάνωσης το Υπ. Παιδείας

Δημοσιεύτηκε: 10:48 πμ Μάρτιος 3rd, 2016  


Ypepth
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Σε πορεία αναδιαρθρώσεων
Η πορεία υλοποίησης μίας σειράς αναδιαρθρώσεων και ο ρόλος του υπουργείου Παιδείας στο ζήτημα της προσφυγικής κρίσης βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνέντευξης Τύπου που έδωσε χτες η πολιτική ηγεσία του.
Οπως ανακοινώθηκε, μεταξύ άλλων, την επόμενη βδομάδα κατατίθεται στη Βουλή σχέδιο νόμου με ρυθμίσεις για τους ερευνητικούς φορείς, που θέτει τις βάσεις για νόμο – πλαίσιο για την Ερευνα και Καινοτομία. Παράλληλα, εξαγγέλθηκε η δημιουργία του «Ιδρύματος Στήριξης Ερευνας και Καινοτομίας», που θα διαχειρίζεται πόρους (δημόσιους και ιδιωτικούς) για την Ερευνα και την «καινοτόμο επιχειρηματικότητα».
Σε ό,τι αφορά τις γενικότερες αναδιαρθρώσεις, δρομολογείται η νέα έκθεση του ΟΟΣΑ για την Εκπαίδευση, με τη συζήτηση να επικεντρώνεται, όπως ανακοινώθηκε, στα εξής: Ενιαίος χώρος Ερευνας και Ανώτατης Εκπαίδευσης. Ολοήμερο σχολείο. Οικονομικά της Εκπαίδευσης. Κριτήρια και θεσμοί αξιολόγησης της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης. Εκπαίδευση στελεχών της Εκπαίδευσης. Πλαίσιο παιδαγωγικής αυτονομίας των σχολικών μονάδων.
Μεταξύ άλλων το υπουργείο εξήγγειλε ένα νομοσχέδιο για την Ειδική Αγωγή, χαρακτηρίζοντας αναγκαίο να προχωρήσει στο μεταξύ σε μία μεταβατική νομοθετική ρύθμιση, στην κατεύθυνση της ένταξης των παιδιών με ειδικές ανάγκες στα γενικά σχολεία. Μία θέση η οποία έχει συναντήσει έντονες αντιδράσεις καθώς η ένταξη των παιδιών με ειδικές ανάγκες στα γενικά σχολεία, τους στερεί τελικά τη σχεδιασμένη και με επιστημονική φροντίδα ανάγκη της Ειδικής Αγωγής.
Ο υπουργός Παιδείας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο προσφυγικό ζήτημα, σημειώνοντας πως ένα μερίδιο στην αντιμετώπισή του αφορά το υπουργείο, το οποίο θα εκπονήσει σχέδιο δράσης για ζητήματα εκπαίδευσης και στήριξης παιδιών και οικογενειών. Οι σχετικές δράσεις θα υλοποιηθούν, όπως ειπώθηκε, είτε με εθελοντική προσφορά είτε με ανακατανομές και προσλήψεις και στη βάση των δημοσιονομικών δεδομένων.
Μεταξύ άλλων ο υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε ερωτώμενος και στο ζήτημα των προσλήψεων εκπαιδευτικών,
επαναλαμβάνοντας την εξαγγελία για διορισμούς 20.000 εκπαιδευτικών κλιμακωτά στην 3ετία. Δήλωσε πάντως πως το ζήτημα θα ενταχθεί σε συζήτηση για τα δημόσια οικονομικά και είναι αντικείμενο συζήτησης με τους «θεσμούς», ενώ «δεν είναι τίποτα σίγουρο».

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...