Home / HEADER-NEWS / Πότε ξεκινά η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη

Πότε ξεκινά η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη

Δημοσιεύτηκε: 11:40 πμ Μάρτιος 30th, 2016  


mathitedsak7_b1

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Το διάστημα 5-8 Απριλίου, σύμφωνα με πληροφορίες μας ,αναμένεται να ξεκινήσει το Πρόγραμμα της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης. Ήδη αυτές τις μέρες ολοκληρώνονται οι διαδικασίες που έχουν να κάνουν με τον ορισμό των κέντρων της Πρόσθετης. Μέχρι την 1η  Απριλίου θα κατατεθούν οι σχετικές εισηγήσεις από του Διευθυντές Εκπαίδευσης και μέχρι τη Δευτέρα 4 Απριλίου θα πρέπει να οριστούν τα Κέντρα της Πρόσθετης.

Για το Πρόγραμμα δε θα γίνουν προσλήψεις καθώς δεν έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ. Σε αυτό θα εργαστούν μόνιμοι και αναπληρωτές που δεν καλύπτουν το ωράριό τους.

Το πρόγραμμα Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης αρχίζει να λειτουργεί με την κοινοποίηση της σχετικής Υπουργικής Απόφασης και της Εγκυκλίου Έναρξης, που εκδίδεται από τη Διεύθυνση Σπουδών Προγραμμάτων και Οργάνωσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, και λήγει για κάθε ειδικό μάθημα την παραμονή της εξέτασης του και σε κάθε περίπτωση πριν από τις 30 Ιουνίου 2016.

To πρόγραμμα δε θα αφορά το σύνολο των μαθημάτων αλλά εφαρμόζεται για την Τρίτη τάξη Λυκείου στα ειδικά μαθήματα (ειδικά μαθήματα και πρακτικές δοκιμασίες) στα οποία οι μαθητές/τριες καλούνται να εξεταστούν για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Το ημερήσιο πρόγραμμα Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης καλύπτει 1-5 διδακτικές ώρες την ημέρα μετά την λήξη του κανονικού προγράμματος. Κάθε μαθητής/τρια μπορεί να παρακολουθήσει από ένα έως και όλα τα μαθήματα της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης. Οι ημέρες λειτουργίας των Κέντρων Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης ακολουθούν τα ισχύοντα για την λειτουργία των σχολικών μονάδων.

 

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...