Home / Featured / Πότε θα τελειώσουν οι πανελλαδικές εξετάσεις

Πότε θα τελειώσουν οι πανελλαδικές εξετάσεις

Δημοσιεύτηκε: 10:14 πμ Μάρτιος 1st, 2016  


panelladikesss_1

Πότε θα τελειώσουν οι πανελλαδικές εξετάσεις

Στις 16 Μαΐου θα ξεκινήσουν φέτος οι πανελλαδικές εξετάσεις για τους υποψηφίους των ΓΕΛ ενώ οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ όπως έχουμε γράψει θα διαγωνιστούν την Τρίτη 17 Μαΐου.  Οι ημερομηνίες αυτές ανακοινώθηκαν επισήμως και χθες από το Υπουργείο Παιδείας, β΄ζοντς του υποψηφίους στους ρυθμούς των πανελλαδικών.

Οι εξετάσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν στις 23 Μαΐου για τους υποψηφίους με τέσσερα μαθήματα ενώ στις 25 για όσους θα εξεταστούν σε πέντε μαθήματα. Ως είθισται οι μέρες των εξετάσεων θα είναι η Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή.  Θα ακολουθήσουν οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων και τον Ιούνιο οι επαναληπτικές.

Χθες ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής των υποψηφίων και ήδη η αρμόδια υπηρεσία συγκεντρώνει τα στοιχεία των προτιμήσεων μαθητών και αποφοίτων.  Αναμένεται 90.000-100.0000 υποψήφιοι να διαγωνιστούν για μια θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Αριθμός εισακτέων – ποσόστωση

Τις επόμενες μέρες μαζί με το πλήρες πρόγραμμα των πανελλαδικών θα ανακοινωθεί και ο αριθμός εισακτέων. Όσον αφορά την ποσόστωση των υποψηφίων αυτή θα γνωστοποιηθεί σύντομα αφού έληξε η διαδικασία της υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής στις εξετάσεις.

Στην ανακοίνωση του Υπουργείου αναφέρεται πως μόλις η αρμόδια υπηρεσία ολοκληρώσει την αποδελτίωση των δηλώσεων – αιτήσεων και διαπιστώσει τα ποσοστά των δηλώσεων που αφορούν το νέο και το παλαιό σύστημα εξετάσεων, θα εκδοθεί υπουργική απόφαση που θα ορίζει το ποσοστό των θέσεων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση οι οποίες θα αντιστοιχούν στους υποψηφίους καθενός από τα δυο συστήματα.

xenesglosses.eu


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...