Home / Featured / Πότε αναμένονται οι πρώτες προσλήψεις αναπληρωτών το νέο σχολικό έτος

Πότε αναμένονται οι πρώτες προσλήψεις αναπληρωτών το νέο σχολικό έτος

Δημοσιεύτηκε: 12:51 μμ Μάρτιος 16th, 2016  


kathigitria

Πότε αναμένονται οι πρώτες προσλήψεις αναπληρωτών το νέο σχολικό έτος

Σε αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί το Υπουργείο Παιδείας ώστε να οργανώσει  και να ολοκληρώσει τις διαδικασίες   για την ομαλή έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς. Πρόκειται για ένα μεγάλο στοίχημα το οποίο θέλει να κερδίσει ο Υπουργός Παιδείας που σε καμιά περίπτωση δεν επιθυμεί να δει να επαναλαμβάνεται η εικόνα του προηγούμενου Σεπτεμβρίου με την πρώτη φάση των αναπληρωτών να γίνεται στα τέλη του μήνα.

Δεδομένου ότι τα σχολεία ανοίγουν το σχολικό έτος 2016-2017 στις 12 Σεπτεμβρίου θα πρέπει οι προσλήψεις των πρώτων αναπληρωτών να γίνουν 5-6 Σεπτεμβρίου ώστε οι αναπληρωτές να παρουσιαστούν μέχρι τις 8 στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και όταν γίνει ο αγιασμός να βρίσκονται στα σχολεία τους.

Φυσικά για να περάσει το Υπουργείο στις προσλήψεις θα πρέπει να λύσει το θέμα που έχει δημιουργηθεί με το ΣτΕ με νομοθετική ρύθμιση που θα πρέπει να έρθει στη Βουλή τους επόμενους μήνες.

Όσον αφορά τους διορισμούς εφόσον εγκριθούν αυτοί λογικά θα πραγματοποιηθούν μετά τις μεταθέσεις, εικάζουμε Ιούλιο με Αύγουστο.

Ένα ψήγμα του χρονοδιαγράμματος έδωσε ο υπουργός Παιδείας στην ομιλία του προς τα στελέχη εκπαίδευσης. Ο Νίκος Φίλης δήλωσε ότι οι μεταθέσεις θα ολοκληρωθούν στις αρχές Ιουνίου, ενώ οι αποσπάσεις όλων των ειδών θα έχουν ολοκληρωθεί στις αρχές Ιουλίου. Επίσης, δίνεται έμφαση στο συγχρονισμό των διαδικασιών τοποθέτησης εκπαιδευτικών σε σχολικές μονάδες όλων των Διευθύνσεων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης της χώρας ώστε να καταστεί δυνατή η ολοκλήρωση των οριστικών και προσωρινών τοποθετήσεων των μονίμων εκπαιδευτικών από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια μέχρι τα τέλη Ιουλίου.

xenesglosses.eu


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...