Home / Featured / Ποιοι «κόβονται» από τη δυνατότητα εργασίας στην ιδιωτική εκπαίδευση

Ποιοι «κόβονται» από τη δυνατότητα εργασίας στην ιδιωτική εκπαίδευση

Δημοσιεύτηκε: 12:36 μμ Μάρτιος 28th, 2016  


diathesimotita

Νέο άρθρο για την ιδιωτική εκπαίδευση προστίθεται με νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας που θα ενταχθεί ως άρθρο νομοσχέδιο για την Έρευνα στο νόμο 682/77 που διέπει την ιδιωτική εκπαίδευση.

Έξι μέρες οι διακοπές του Πάσχα για τα φροντιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσών

Στην επετηρίδα ιδιωτικών εκπαιδευτικών υπάρχουν τρεις πίνακες όπως αναφέρεται στο άρθρο 28 του 682/77

«4. Εις την Επετηρίδα εγγράφονται :

Α’ πίναξ : Οι υπηρετούντες κατ’  αποκλειστικότητα εις την ιδιωτικήν εκπαίδευσιν και μη ανήκοντες εις μίαν των επομένων κατηγοριών, ως και οι κέκτημένοι τα υπό του παρόντος νόμου οριζόμενα προσόντα διορισμού ιδιοκτήται ιδιωτικών σχολείων.

Β’ πίναξ: Οι το πρώτον επιθυμούντες να διδάξουν εις την ιδιωτικήν εκπαίδευσιν και μέχρι της συμπληρώσεως διετούς διδακτικής υπηρεσίας, μετά την οποίαν εγγράφονται εις τον Α’ πίνακα.

Γ’ πίναξ: Οι συνταξιούχοι Ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί οι μη υπερβάντες το 70όν έτος της ηλικίας των, ως και οι συνταξιούχοι Δημόσιοι εκπαιδευτικοί λειτουργοί οι τυχόντες συντάξεως μικροτέρας της αντιστοιχούσης εις πλήρη σύνταξιν υπαλλήλων επί βαθμώ 2ω και μη υπερβάντες το 65ον έτος της ηλικίας των».

Ο πίνακας Γ που αφορά συνταξιούχους της ιδιωτικής και δημόσια εκπαίδευσης καθιστά εφικτή την εγγραφή των συνταξιούχων οι οποίοι απαιτείται να υποβάλλουν πιστοποιητικό απονομής σύνταξης εφ’ όσον πληρούνται οι προϋποθέσεις της παρ. 1 του άρθρου 11 του Ν. 1035/80. Δηλαδή:

     – οι συνταξιούχοι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί να μην έχουν συμπληρώσει το 70Ο έτος της ηλικίας τους

     – οι συνταξιούχοι δημόσιοι εκπαιδευτικοί να μην έχουν συμπληρώσει το 65Ο έτος της ηλικίας τους και να μην ανήκουν στο Μ.Κ.1.

Σύμφωνα με τη νομοθετική ρύθμιση «Μόνιμοι εκπαιδευτικοί της δημόσιας εκπαίδευσης, άλλοι μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι, υπάλληλοι Ν.Π.Δ.Δ. και συνταξιούχοι απαγορεύεται να απασχολούνται στην ιδιωτική εκπαίδευση».

Το Υπουργείο λοιπόν βάζει τέλος με την προωθούμενη ρύθμιση στην εργασία συνταξιούχων εκπαιδευτικών στην ιδιωτική εκπαίδευση.

ΟΛΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΔΩ

Όσον αφορά τους πίνακες Α και πίνακες Β και για τους εκπαιδευτικούς που είναι εγγεγραμμένοι σε αυτούς ορίζονται για τις σχέσεις εργασίας τα ακόλουθα:

Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί του πίνακα Β`(σσ νέοι εκπαιδευτικοί) προτείνονται προς πρόσληψη από τον ιδιοκτήτη του ιδιωτικού σχολείου και μετά την έγκριση της πρότασης από τον Διευθυντή της οικείας Διεύθυνσης,  συνάπτουν σύμβαση ορισμένου χρόνου, η οποία αρχίζει την ημέρα παροχής των υπηρεσιών από τον εκπαιδευτικό και λήγει την 31η Αυγούστου του δεύτερου έτους από την πρόσληψή του. Κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους υπηρεσίας ή κατά τη λήξη της διετίας ο ιδιοκτήτης μπορεί να καταγγείλει τη σύμβαση, με καταβολή αποζημίωσης δύο μηνών στον εκπαιδευτικό. Μετά την πάροδο της διετίας και εφόσον η σύμβαση δεν καταγγελθεί κατά τα ανωτέρω, ανανεώνεται αυτοδικαίως για τέσσερα ακόμη έτη.

Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί του πίνακα Α` ( του άρθρου 28 του παρόντος προτείνονται για πρόσληψη από τον ιδιοκτήτη του ιδιωτικού σχολείου και μετά την έγκριση της πρότασης από τον αρμόδιο Διευθυντή Εκπαίδευσης συνάπτουν σύμβαση ορισμένου χρόνου, η οποία αρχίζει από την ημέρα παροχής των υπηρεσιών από τον εκπαιδευτικό και λήγει την 31 η Αυγούστου του έκτου έτους από την πρόσληψή του. Κατά τη λήξη της εξαετίας και εφόσον η σύμβαση δεν καταγγελθεί σύμφωνα με την περίπτωση β΄ της παραγράφου 3 μετατρέπεται σε αορίστου χρόνου, οπότε είναι δυνατόν να καταγγελθεί σύμφωνα με την περίπτωση α` της ίδιας παραγράφου.

Έξι μέρες οι διακοπές του Πάσχα για τα φροντιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσών

xenesglosses.eu με πληροφορίες – στοιχεία από


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...