Home / HEADER-NEWS / Ποιες είναι οι αλλαγές που σχεδιάζει το Υπουργείο για μεταθέσεις και αποσπάσεις

Ποιες είναι οι αλλαγές που σχεδιάζει το Υπουργείο για μεταθέσεις και αποσπάσεις

Δημοσιεύτηκε: 11:10 πμ Μάρτιος 16th, 2016  


metatheseis

Το υπουργείο Παιδείας σχεδιάζει αλλαγές στο σύστημα μεταθέσεων και αποσπάσεων, με στόχο την έγκαιρη ολοκλήρωση όλων των υπηρεσιακών μεταβολών του προσωπικού, την αποφυγή της γραφειοκρατίας και το άνοιγμα των σχολείων τον Σεπτέμβριο χωρίς σοβαρά προβλήματα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ», οπως ο ίδιος ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης αποκάλυψε στη συνάντηση που είχε με τους περιφερειακούς διευθυντές και τους διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για πρώτη φορά το τρέχον έτος, βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια των υπηρεσιών του υπουργείου με στόχο οι αιτήσεις αποσπάσεων, οι αιτήσεις αναπληρωτών και μόνιμο διορισμών να γίνουν ηλεκτρονικά με προφανή αποτελέσματα στη μείωση των γραφειοκρατικών βαρών, των ανθρωποωρών εργασίας και της ταλαιπωρίας των εκπαιδευτικών. Στο πλαίσιο αυτό, στόχος είναι οι μεταθέσεις των εκπαιδευτικών να ολοκληρωθούν στις αρχές Ιούνιο, ενώ οι αποσπάσεις όλων των ειδών να έχουν ολοκληρωθεί στις αρχές Ιουλίου. Το διακύβευμα της επιτυχίας των έγκαιρων και έγκυρων υπηρεσιακών μεταβολών των εκπαιδευτικών είναι σημαντικό και έχει εμφανώς πρωτεύοντα ρόλο στο επιτυχές άνοιγμα των σχολείων που αποτελεί εμβληματικής σημασίας δράση για το υπουργείο τόνισε ο υπουργός στους διευθυντές της εκπαίδευσης.

Συγχρονισμός

Σύμφωνα με τον κ. Φίλη, έμφαση θα δοθεί στον συγχρονισμό των διαδικασιών τοποθέτησης εκπαιδευτικών σε σχολικές μονάδες όλων των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας, ώστε να καταστεί δυνατή η ολοκλήρωση των οριστικών και προσωρινών τοποθετήσεων των μόνιμων εκπαιδευτικών από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια μέχρι τα τέλη Ιουλίου.

Αναφερόμενος γενικά στις υπηρεσιακές μεταβολές, ο υπουργός ανέφερε ότι στόχος του χρονοδιαγράμματος είναι η χρονική διασπορά των βημάτων υλοποίησης των υπηρεσιακών μεταβολών σε λειτουργικό πάντοτε χρόνο, η αποφυγή συνωστισμού των εκπαιδευτικών στις υπηρεσίες και ορθολογικός προγραμματισμός των θερινών αδειών των υπαλλήλων. Επίσης, κομβικής σημασίας είναι η υλοποίηση εγκαίρως των μεταθέσεων, των αποσπάσεων, των διορισμών και της πρώτης φάση πρόσληψης αναπληρωτών, ώστε να μπορεί σε προσωπικό επίπεδο να γίνει προγραμματισμός της ζωής του εκπαιδευτικού προσωπικού και τα Υπηρεσιακά Συμβούλια να έχουν τον απαραίτητο χρόνο για την τοποθέτηση των εκπαιδευτικών σε σχολικές μονάδες αρκετά νωρίτερα από την 1η Σεπτεμβρίου.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...