Home / HEADER-NEWS / Πληθώρα μεταπτυχιακών που ενδιαφέρουν και τους εκπαιδευτικούς στο ΑΠΚ

Πληθώρα μεταπτυχιακών που ενδιαφέρουν και τους εκπαιδευτικούς στο ΑΠΚ

Δημοσιεύτηκε: 1:32 μμ Μάρτιος 28th, 2016  


ptyxio

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΕΔΩ

Μεγάλο αριθμό μεταπτυχιακών – αρκετά εξ αυτών ενδιαφέρουν και τους εκπαιδευτικούς-προσφέρει το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Συγκεκριμένα το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου εξαγγέλλοντας την έναρξη της περιόδου υποβολής αιτήσεων για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 με καταληκτική ημερομηνία αιτήσεων την 9η Μαΐου 2016, ανακοινώνει παράλληλα τον εμπλουτισμό των ευέλικτων προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών του με τα εξής τρία νέα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών:

Διεθνής Διοίκηση Επιχειρήσεων Φιλοξενίας και Τουρισμού (σε συνεργασία με το ΤΕΠΑΚ, στην ελληνική γλώσσα)

Ποινική Δικαιοσύνη (στην ελληνική γλώσσα)

Cognitive Systems (σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κύπρου, στην αγγλική γλώσσα)

Για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 θα οργανώσει το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου συνολικά τρία (3) Πτυχιακά Προγράμματα Σπουδών και 24 Μεταπτυχιακά Προγράμματα επιπέδου Μάστερ – 19 προσφέρονται στην ελληνική και πέντε (5) στην αγγλική γλώσσα. Επιπλέον, προσφέρονται θέσεις για διδακτορικούς φοιτητές σε μεγάλο αριθμό ερευνητικών περιοχών. Λεπτομέρειες για το περιεχόμενο όλων των Προγραμμάτων Σπουδών – νέων και υφιστάμενων – και πληροφορίες για τις διδακτορικές σπουδές μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο του ΑΠΚΥ, στο σύνδεσμο: https://www.ouc.ac.cy/web/guest/studies

Πέρα από τα προγράμματα που οδηγούν σε απόκτηση τίτλου σπουδών έχει προνοήσει το ΑΠΚΥ για το ευρύ κοινό ευκαιρίες συμμετοχής σε στοχευμένα διαδικτυακά σεμινάρια σύντομης διάρκειας σχετικά με τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (Social Media). Ακόμη, με μέσο την εξ αποστάσεως εκπαιδευτική του μεθοδολογία, από το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017, το ΑΠΚΥ ενισχύει τις δυνατότητες πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης και των Κυπρίων Εθνοφρουρών. Συγκεκριμένα, προσφέρει:

Θεματικές Ενότητες προπτυχιακού επιπέδου για Εθνοφρουρούς για το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2016-2017, και

Διαδικτυακά προγράμματα κατάρτισης σε θέματα επιχειρηματικότητας και καινοτομίας για Εθνοφρουρούς.

 

Το ΑΠΚΥ, καταργώντας χωροχρονικές δυσκολίες για τους φοιτητές του, είναι το μόνο τριτοβάθμιο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα στην Κύπρο που προσφέρει αποκλειστικά με την εξ αποστάσεως  μεθοδολογία ποιοτικά,  ευέλικτα και αναγνωρισμένα προγράμματα σπουδών στην ελληνική και αγγλική γλώσσα σε εύρος επιστημονικών αντικειμένων. Οι αιτήσεις εισδοχής όσον αφορά όλα τα πτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 υποβάλλονται ηλεκτρονικά, από τις 15 Μαρτίου μέχρι και τις 9 Μαΐου 2016, αποκλειστικά μέσω του ιστοχώρου του Πανεπιστημίου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://applications.ouc.ac.cy/admissions?sap-language=EL#

Μεταπτυχιακά προγράμματα: Βάσει της Νομοθεσίας του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, κάθε μεταπτυχιακός φοιτητής καταβάλλει δίδακτρα, το ύψος των οποίων καθορίζεται από τη Διοικούσα Επιτροπή του Πανεπιστημίου ανάλογα με το πρόγραμμα σπουδών. Με απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου, για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017, τα δίδακτρα θα είναι κατά 10% μειωμένα.

 

Διδακτορικά προγράμματα: Βάσει της Νομοθεσίας του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, κάθε διδακτορικός φοιτητής καταβάλλει δίδακτρα, το ύψος των οποίων έχει καθοριστεί από τη Διοικούσα Επιτροπή του Πανεπιστημίου στα €1350 ανά ακαδημαϊκό έτος για τα τρία πρώτα έτη φοίτησης και σε €675 ανά ακαδημαϊκό έτος για τα επόμενα πέντε έτη φοίτησης. Με απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου, για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017, τα δίδακτρα θα είναι κατά 10% μειωμένα.

Γλώσσα Διδασκαλίας: Αγγλική

Γλώσσα Διδασκαλίας: Ελληνική

ΔΙΔΑΚΤΡΑ

Το κόστος σε κάθε Θεματική Ενότητα ανέρχεται σε 1,350€. Το κόστος της Διατριβής Μάστερ (εάν επιλεγεί) ανέρχεται επίσης σε 1,350€.

Το συνολικό κόστος της φοίτησης στο Πρόγραμμα Σπουδών «Ελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία» ανέρχεται σε 5,400€.

Με απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου, για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 τα δίδακτρα  της κάθε Θεματικής Ενότητας θα είναι κατά 10% μειωμένα.

 

ΔΙΔΑΚΤΡΑ

Τα δίδακτρα κάθε Θεματικής Ενότητας (Θ.Ε.) ανέρχονται σε € 1,350.  Η διατριβή Μάστερ λαμβάνεται ως Θ.Ε. και άρα, το κόστος της είναι επίσης €1,350.
Τα συνολικά δίδακτρα για το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Επιστήμες της Αγωγής» είναι 5,400 Ευρώ.

Με απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου, για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017, τα δίδακτρα της κάθε Θεματικής Ενότητας θα είναι κατά 10% μειωμένα.

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΙΣΔΟΧΗΣ

ΔΙΔΑΚΤΡΑ

Το κόστος σε κάθε Θεματική Ενότητα ανέρχεται σε 675€, ενώ το κόστος της Διατριβής Μάστερ (εάν επιλεγεί) ανέρχεται σε 1,350€. Το συνολικό κόστος της φοίτησης στο Πρόγραμμα Σπουδών Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση ανέρχεται σε 5,400€.

Με απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου, για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017, τα δίδακτρα  κάθε Θεματικής Ενότητας του προγράμματος θα είναι κατά 10% μειωμένα.

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΙΣΔΟΧΗΣ

Αιτήσεις εισδοχής για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 γίνονται δεκτές από τις 15 Μαρτίου 2016 εως τις 9 Μαϊου 2016 μόνο ηλεκτρονικά, μέσω του ιστοχώρου του Πανεπιστημίου https://applications.ouc.ac.cy/admissions?sap-language=EL.

 

Μεταπτυχιακά Προγράμματα Διδακτορικού Επιπέδου

https://xenesglosses.eu/2016/03/22-energa-metaptyxiaka-pou-aforoun-tous-ekpaideutikous-merika-dorean-kai-xoris-exetaseis-eisagogis/


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...