Home / HEADER-NEWS / Ορίστηκε η εκδίκαση της συνδικαλιστικής δίωξης της εκπαιδευτικού Ελισάβετ Παπαδοπούλου

Ορίστηκε η εκδίκαση της συνδικαλιστικής δίωξης της εκπαιδευτικού Ελισάβετ Παπαδοπούλου

Δημοσιεύτηκε: 6:09 μμ Μάρτιος 4th, 2016  


letter

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ                                        

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                         Μολάοι, 3/3/16

«ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ»                                                 Αριθ.πρωτ:50

Δ/νση:      Μολάοι

Ταχ.Κωδ: 23052                                                       ΠΡΟΣ:

Πληροφ:  Παπαδοπούλου Ελισάβετ                       Δ.Ο.Ε.

Τηλ:  6978697160   Fax:2732082682           Κοιν.:1. Τα μέλη του Συλλόγου

E-mail: syllogosgritsos@gmail.com                 2.ΑΔΕΔΥ

Ιστολόγιο: syllogosgritsos.blogspot.com         3.Ο.Λ.Μ.Ε.

4.Συλλόγους ΠΕ

5.Μ.Μ.Ε.

 

Θέμα: «Ορίστηκε η εκδίκαση της συνδικαλιστικής δίωξης της συναδέλφισσας μας και προέδρου του συλλόγου μας κ.Παπαδοπούλου Ελισάβετ στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο».

Στις 9.3.2016 ορίστηκε η εκδίκαση της συνδικαλιστικής δίωξης της συναδέλφισσας μας και προέδρου του συλλόγου μας κ.Παπαδοπούλου Ελισάβετ σε δεύτερο βαθμό .Η συναδέλφισσα Παπαδοπούλου Ελισάβετ περίμενε 18 μήνες ! για να εκδικαστεί η ένστασή της ,στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο (που λειτουργεί στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης),που κατέθεσε επί της υπ’αριθμ5 /27-5-2014 καταδικαστικής απόφασης του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΠΕ & ΔΕ Πελοποννήσου .

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Γ.Ρίτσος (Μολάων) υπενθυμίζει σε όσους δε γνωρίζουν την υπόθεση ότι η συναδέλφισσα Παπαδοπούλου Ελισάβετ τιμωρήθηκε με πρόστιμο στέρησης 6 μηνιαίων αποδοχών (7500 ευρώ) για ανάρμοστη ή ανάξια συμπεριφορά εντός και εκτός υπηρεσίας και τέθηκε και σε αναδρομική αργία (στέρηση 3700 ευρώ από τις μηνιαίες αποδοχές της)
,γιατί υπερασπίστηκε  τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων της, αποκάλυψε αυθαιρεσίες και παραβιάσεις της νομοθεσίας από τη απελθούσα διοίκηση, καθώς και τη ζοφερή πραγματικότητα των σχολικών μονάδων και της λειτουργίας τους (κενά, κλπ.).
Η πολιτική απόφαση καταδίκης της συναδέλφισσας μας ήταν προαποφασισμένη, καθώς ήταν πράξη αντεκδίκησης για τη συνδικαλιστική της δράση και τα εμπόδια που όρθωνε στην επιβολή των αντιεκπαιδευτικών μέτρων, η επίθεση στο πρόσωπό της είναι επίθεση σε όλο το εκπαιδευτικό κίνημα, αλλά και πράξη τρομοκράτησης όλων των εκπαιδευτικών προκειμένου να πετύχουν την υποταγή των εκπαιδευτικών.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση στη συναδέλφισσα και δε θα επιτρέψει να ποινικοποιούνται και να περιστέλλονται τα δημοκρατικά δικαιώματα των εργαζομένων και η συνδικαλιστική τους δράση.Οι αγώνες μας δε θα σταματήσουν αν δε δικαιωθεί  η συνάδελφος και αν δε παύσει κάθε δίωξη σε βάρος της.
Απαιτούμε την πλήρη αποκατάσταση της συναδέλφου, υπηρεσιακή και οικονομική.

Επιπρόσθετα καλούμε  σε μαζική συγκέντρωση όλων των σωματείων, φορέων και εκπαιδευτικών την ημέρα εκδίκασης της υπόθεσής της  στο δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο (Σπινθάρου και Φιλοξένου 2 Λ.Βουλιαγμένης, 101-103 αίθουσα πειθαρχικού συμβουλίου -4ο όροφος)στην Αθήνα για την πλήρη δικαίωση της συναδέλφου. Καλούμε την ΔΟΕ, την ΟΛΜΕ και την ΑΔΕΔΥ να απαιτήσουν από το Υπουργείο Παιδείας την παρέμβασή του για τη δικαίωση της συναδέλφου και για την κατάργηση όλων των απαράδεκτων νομοθετημάτων σχετικά με το Πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων.
Έχουν συγκεντρωθεί περίπου 1000 υπογραφές στήριξης της συναδέλφισσας Παπαδοπούλου Ελισάβετ με αίτημα την παύση κάθε δίωξης σε βάρος της.

Καλούμε  σωματεία, συλλογικότητες,συλλόγους και όλο τον κόσμο της εργασίας να συνεχίσουν να δηλώνουν τη στήριξη τους στη συναδέλφισσα Παπαδοπούλου Ελισάβετ και να ζητούν την παύση κάθε δίωξης της και την πλήρη υπηρεσιακή και οικονομική της αποκατάσταση στο email του συλλόγου :syllogosgritsos@gmail.com .


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...