Home / HEADER-NEWS / Ολοκληρώθηκε η μαθητική παρέλαση στην Αθήνα

Ολοκληρώθηκε η μαθητική παρέλαση στην Αθήνα

Δημοσιεύτηκε: 2:23 μμ Μάρτιος 24th, 2016  


parelasi

Πραγματοποιήθηκε με κάθε επισημότητα η μαθητική παρέλαση εν όψει του  εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης  Μαρτίου. Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Θεοδόσης Πελεγρίνης. Αμέσως μετά τη κατάθεση των στεφάνων πέρασαν μπροστά από τους εκπροσώπους της πολιτικής, στρατιωτικής και θρησκευτικής ηγεσίας μαθητές και μαθήτριες που φοιτούν σε 174 Δημοτικά, 74 Γυμνάσια και 67 Λύκεια της Α΄ Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Αθηνών.

Μετά το τέλος της παρέλασης ο Θεοδόσης Πελεγρίνης δήλωσε:

«Παρακολουθώντας τη παρέλαση των παιδιών μας αισθάνθηκα χαρμολύπη, το μικτό συναίσθημα λύπης και χαράς. Λύπη γιατί παραδίδουμε στα παιδιά μας και τους νέους μας μία πολιτεία που δεν τους αξίζει. Οίκοθεν εννοείται ότι την ευθύνη για την τραγική κατάσταση της πατρίδας σήμερα την φέρουν οι πολιτικές εκείνες δυνάμεις που με την αλαζονεία της εξουσίας έφεραν τον λαό στην καταστροφή. Και τώρα τα πρόσωπα που εκφράζουν αυτές τις δυνάμεις υποκριτικά σφυρίζουν κατά το δη λεγόμενο αδιάφορα ή το χειρότερο φλυαρούν ενοχλητικά. Ένιωσα παράλληλα όμως και χαρά βλέποντας τα φωτεινά πρόσωπα και τον σταθερό βηματισμό των παιδιών μας σαν να ήθελαν να μας δείξουν το δρόμο πέρα από τη κρίση. Ας μην μεμψιμοιρούμε εις βάρος των ας τους δείξουμε εμπιστοσύνη με την ελπίδα για ένα πιο φωτεινό μέλλον αντάξιου του πραγματικά ευλογημένου αυτού τόπου.»

Το Υπ. Παιδείας εγκαινιάζει σειρά ερευνητικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων

Με την ευκαιρία του εορτασμού της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, το ΥΠΠΕΘ εγκαινιάζει σειρά ερευνητικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, που θα ξεκινήσουν από φέτος και θα κλιμακωθούν το έτος 2021, έτος συμπλήρωσης 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Στη σημερινή δύσκολη συγκυρία, ο σκοπός αυτών των δραστηριοτήτων είναι να προκαλέσουν έναν ουσιαστικό προβληματισμό πάνω στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της ελληνικής κοινωνίας με βάση εκκίνησης το 1821, που συνιστά την ιδρυτική πράξη του ελληνικού έθνους-κράτους.

Οι δραστηριότητες αυτές στοχεύουν:

  • στην κινητοποίηση του επιστημονικού δυναμικού της χώρας για μία εις βάθος συστηματική μελέτη του θεμελιώδους κεφαλαίου της ελληνικής ιστορίας, που θα εμπλουτίσει και θα ανανεώσει τις γνώσεις για την Ελληνική Επανάσταση,
  • στη συνεργασία εθνικών και τοπικών φορέων για τη διάχυση της επιστημονικής γνώσης στα σχολεία και στον δημόσιο χώρο,
  • στην προβολή της Επανάστασης του 1821 όχι μόνον ως εθνικού αλλά και ως ευρωπαϊκού και παγκόσμιου γεγονότος.

Η υλοποίηση του εγχειρήματος ανατίθεται σε ένα οργανωτικό σχήμα δύο επιτροπών, μια ακαδημαϊκή επιτροπή και μία εκτελεστική επιτροπή, αποτελούμενες από επιστήμονες αναγνωρισμένου κύρους, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας τους έχουν ασχοληθεί ερευνητικά με ζητήματα σχετικά με την Επανάσταση του 1821.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των επιτυχόντων στα ΑΕΙ και στα ΔΙΕΚ

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων παρατίθενται πληροφορίες για τις διαδικασίες επιλογής ...