Home / HEADER-NEWS / ΟΛΜΕ – Σχετικά με το ψήφισμα της Γ.Σ. των Προέδρων για τον Εθνικό Διάλογο

ΟΛΜΕ – Σχετικά με το ψήφισμα της Γ.Σ. των Προέδρων για τον Εθνικό Διάλογο

Δημοσιεύτηκε: 2:14 μμ Μάρτιος 3rd, 2016  


olme_jpg_414x290

Το Δ.Σ της ΟΛΜΕ, και προς αποκατάσταση της αλήθειας γνωστοποιεί στους συναδέλφους ότι στη συνέλευση των Προέδρων των τοπικών ΕΛΜΕ, του Σαββάτου, 27-02-2016 τέθηκε από ορισμένους Προέδρους  ΕΛΜΕ το ζήτημα της αποχώρησης της ΟΛΜΕ από τον Εθνικό Διάλογο, στον οποίο έχει προσφάτως αποφασίσει να συμμετάσχει το Διοικητικό Συμβούλιο.

Επακολούθησε ψηφοφορία κατά την οποία το κατατεθέν ψήφισμα απέτυχε να συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία του 50% συν μία ΕΛΜΕ καθώς και του 50% συν μία ψήφο, όπως ρητά προβλέπει το καταστατικό της ΟΛΜΕ (34 ΥΠΕΡ, 15 ΚΑΤΑ, 19 ΛΕΥΚΑ).

Κατόπιν τούτου, το ψήφισμα απορρίφθηκε και η απόφαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ για συμμετοχή τον Εθνικό Διάλογο για την Παιδεία, είναι σε ισχύ με βάση τις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί.

Όλα τα υπόλοιπα περί «πραξικοπήματος» του Προεδρείου της Γ.Σ. βρίσκονται στη σφαίρα της φαντασίας.

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι και στην προηγούμενη Γ.Σ. Προέδρων των ΕΛΜΕ (30/01/2016) απορρίφθηκε κατόπιν ψηφοφορίας (28 ΥΠΕΡ, 8 ΚΑΤΑ, 32 ΛΕΥΚΑ) αντίστοιχο ψήφισμα που κατατέθηκε για μη συμμετοχή της ΟΛΜΕ στον «Εθνικό – Κοινωνικό διάλογο», απόφαση που δηλώνει τη βούληση του κλάδου να συμμετέχει στο διάλογο.

Η απόπειρα δημιουργίας εντυπώσεων σε βάρος του ΔΣ της ΟΛΜΕ και των κεκτημένων δημοκρατικών διαδικασιών, αντικειμενικά βλάπτει και αποπροσανατολίζει τον κλάδο μας από τα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν την εκπαίδευση και τον εκπαιδευτικό και απαιτούν λύσεις.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...