Home / Featured / Οι ΔΟΕ και ΟΛΜΕ για τη σημερινή συνάντηση με τον Υπουργό για θέματα διορισμών

Οι ΔΟΕ και ΟΛΜΕ για τη σημερινή συνάντηση με τον Υπουργό για θέματα διορισμών

Δημοσιεύτηκε: 4:14 μμ Μάρτιος 11th, 2016  


doeolme

Αθήνα 11/3/2016

Προς

Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

 

Συνάντηση Δ.Ο.Ε. – Ο.Λ.Μ.Ε. με τον Υπουργό Παιδείας

Οι προτάσεις του Υπουργείου… αναμένονται

 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, 11/3/2016 συνάντηση των Δ.Σ. Δ.Ο.Ε. και Ο.Λ.Μ.Ε. με τον Υπουργό Παιδείας κ. Φίλη (έπειτα από πρόσκλησή του) με μοναδικό θέμα συζήτησης: Διορισμοί – Προσλήψεις.

Από την αρχή της συζήτησης καλέσαμε τον Υπουργό να ανακοινώσει τον αριθμό των μόνιμων διορισμών που θα πραγματοποιηθούν φέτος καθώς και την πρόταση του Υπουργείου προς τις Εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες σχετικά με τον τρόπο πρόσληψης μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Αντί συγκεκριμένων δεσμεύσεων ο Υπουργός Παιδείας μας ενημέρωσε (για μια ακόμη φορά) ότι το Υπουργείο Παιδείας έχει ολοκληρωμένη  πρόταση – μελέτη πραγματοποίησης  20.000 μόνιμων διορισμών την επόμενη τριετία την οποία πρόκειται να καταθέσει στους εκπροσώπους των θεσμών την ερχόμενη εβδομάδα. Σε ότι αφορά τον τρόπο διορισμού των μόνιμων και πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών μας ενημέρωσε για τους περιορισμούς που, κατά την εκτίμηση του Υπουργείου, προκύπτουν από τις αποφάσεις του ΣτΕ καθώς και για την πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας να υιοθετήσει ένα προσωρινό (για την επόμενη σχολική χρονιά) και ένα σταθερό σύστημα διορισμών – προσλήψεων.

Ο Υπουργός Παιδείας δεν κατέθεσε καμία συγκεκριμένη πρόταση και δεν ανέλαβε οποιαδήποτε δέσμευση. Μπροστά, μάλιστα, στον κίνδυνο να χαρακτηριστεί ως εντελώς αναξιόπιστος μετά τις επαναλαμβανόμενες υποσχέσεις για πραγματοποίηση χιλιάδων διορισμών, ζήτησε, επί της ουσίας, από τις Ομοσπονδίες να στηρίξουν πολιτικά το Υπουργείο «στην προσπάθειά του» σε επίπεδο διεκδικήσεων, προτάσεων ακόμη και γνωμοδοτήσεων νομικών συμβούλων.

Ακόμα και ο πλέον απαισιόδοξος δεν θα μπορούσε να περιμένει τόση έλλειψη πολιτικής βούλησης από την πλευρά της Κυβέρνησης.

Η πραγματοποίηση, άμεσα, όλων των μόνιμων διορισμών που έχει ανάγκη η δημόσια εκπαίδευση είναι το κυρίαρχο αίτημα της Δ.Ο.Ε., και η προμετωπίδα όλων των διεκδικήσεών της.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας βρίσκεται εγκλωβισμένη στις ανέξοδες υποσχέσεις της, στις μνημονιακές δεσμεύσεις και στην απουσία πολιτικής τόλμης.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί το Υπουργείο Παιδείας να πραγματοποιήσει άμεσα όλους τους μόνιμους διορισμούς που χρειάζεται η δημόσια εκπαίδευση. Περιμένουμε από τον Υπουργό Παιδείας να καταθέσει στις Εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες την πρόταση του Υπουργείου για διορισμούς – προσλήψεις.

Η Δ.Ο.Ε., όπως έκανε όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, θα συνεχίσει να καταθέτει υπεύθυνα τις προτάσεις της, και να αγωνίζεται για μαζικούς μόνιμους διορισμούς, σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους.

Από τη Δ.Ο.Ε.

…………………..

ΟΛΜΕ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 11/03/16 η προγραμματισμένη με πρωτοβουλία του Υπουργού Παιδείας συνάντηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Ο Υπουργός ανέφερε την πρόθεσή του για είκοσι χιλιάδες (20.000) διορισμούς την επόμενη τριετία, κι εφόσον εγκριθούν από τους θεσμούς στα πλαίσια της διαπραγμάτευσης που θα γίνει το επόμενο διάστημα. Η προτεραιότητα του υπουργείου στους διορισμούς είναι η ακόλουθη: α) Ειδική Αγωγή β) Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση γ) Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

            Η πολιτική ηγεσία δεν κατέθεσε συγκεκριμένο σύστημα διορισμού μονίμων εκπαιδευτικών και πρόσληψης αναπληρωτών. Ανέφερε τις γνωστές δυσκολίες που προκύπτουν από την απόφαση του ΣτΕ και ζήτησε από τις Ομοσπονδίες να καταθέσουν τις απόψεις τους.

Για φέτος επιδιώκεται η εφαρμογή ενός μεταβατικού συστήματος διορισμού για μόνιμους και αναπληρωτές και από του χρόνου ένα μονιμότερο σύστημα διορισμών.

Διευκρίνισε ότι τα συστήματα αυτά θα είναι υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ.

Από πλευράς του ΔΣ της ΟΛΜΕ επανακαταθέσαμε τις γνωστές θέσεις του κλάδου, ως εξής:

·         Ζητήσαμε να ανακοινωθεί το συντομότερο δυνατό ο ακριβής αριθμός των μόνιμων διορισμών, επισημαίνοντας την πάγια θέση μας για κάλυψη όλων των κενών στη Β/βάθμια εκπαίδευση

·         Ζητήσαμε την κατάργηση του νόμου 3848/10

·         Καταθέσαμε εκ νέου τη θέση της Ομοσπονδίας για τους μόνιμους διορισμούς

·         Ζητήσαμε σε εύλογο χρονικό διάστημα την τοποθέτηση της πολιτικής ηγεσίας επί των προτάσεών μας.

Στη συνάντηση αυτή δεν κατατέθηκε από την πλευρά του Υπουργείου καμία πρόταση.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ θα στηρίξει σθεναρά τις θέσεις του κλάδου και τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων.

Επίσης το Υπουργείο παρουσίασε και παρέδωσε στην ΟΛΜΕ την πρόταση της υπο – επιτροπής για την Τεχνική Εκπαίδευση. Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ θα μελετήσει το κείμενο και θα τοποθετηθεί επί των προτάσεων στο επόμενο χρονικό διάστημα.


 

Ένα σχόλιο

  1. Ρε τι πίνετε όλοι; Ποιους διορισμούς ονειρεύεστε; Τώρα έχουμε νέα δεδομένα. ΤΑ ΤΖΙΧΑΝΤΙΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΣΙΤΙΣΗ-ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ-ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ και εσείς έχετε το θράσος να ζητάτε διορισμούς; ‘Αλλωστε οι άπλυτοι, λοβοτομημένοι και χειρότεροι όλων των προηγουμένων, Συριζαίοι, πάντα είχαν ένα δόγμα. Αφανισμός των Ελλήνων και σκύψιμο και υποταγή σε κάθε λαθροχολεριασμένο ον. Όταν τους ψηφίσατε, δεν τα γνωρίζατε αυτά; Παραχωρήστε τώρα τη ζωή σας στα »κακόμοιρα» προσφυγάκια, γιατί έχουν μεγαλύτερη αξία από τα χιλιάδες Ελληνόπουλα, που πεθαίνουν από τη φτώχεια κάθε μέρα. Αλλά αυτά δεν τα δείχνει μέρα νύχτα η πουλημένη και βρομερή τηλεόραση! Ξυπνάτε, ρεεεεεεε!

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...