Home / Featured / Ο υπουργός Παιδείας για τα Πρότυπα- Πειραματικά Σχολεία

Ο υπουργός Παιδείας για τα Πρότυπα- Πειραματικά Σχολεία

Δημοσιεύτηκε: 8:52 πμ Μάρτιος 20th, 2016  


piramatika

Ο υπουργός Παιδείας για τα Πρότυπα- Πειραματικά Σχολεία

Αντικείμενο συζήτησης του Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία είναι και το θέμα της διεύρυνσης των Πειραματικών Σχολείων όπως προκύπτει από έγγραφο που διαβίβασε στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας.

Στο ίδιο έγγραφο αναφέρεται και η συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής των Πειραματικών της 9ης Φεβρουαρίου όπου εξετάστηκε και αποφασίσθηκε σχετικά ότι «τα θέματα της ένταξης σχολικών μονάδων στη κατηγορία των Προτύπων ή των Πειραματικών σχολείων εντάσσονται στο πλαίσιο ευρύτερης διαβούλευσης, όπου θα κληθούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν συνολικά κατόπιν ενιαίας προκήρυξης τις σχετικές προτάσεις τους, με βάση συγκεκριμένα κριτήρια που θα πρέπει να προσδιοριστούν επίσης νομοθετικά. Το θέμα της διεύρυνσης των Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων αποτελεί αντικείμενο συζήτησης και στο πλαίσιο του εθνικού διαλόγου για την παιδεία…»

Σημειώνουμε ως xenesglosses.eu ότι τα παραπάνω αποτελούν απάντηση στην ερώτηση για το θέμα των Πειραματικών και συγκεκριμένα για το Λύκειο της Ζωσιμαίας Σχολής που εξαιρέθηκε από τα Πρότυπα σε αντίθεση με το Γυμνάσιο. Την ερώτηση κατέθεσαν οι Βουλευτές του Ποταμιού Μάρκου, Θεοχάρης, Μαυρωτάς, Αμυράς.

xenesglosses.eu


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...