Home / Featured / Ο αν. υπουργός Εσωτερικών για διορισμούς εκπαιδευτικών χωρίς γραπτό διαγωνισμό

Ο αν. υπουργός Εσωτερικών για διορισμούς εκπαιδευτικών χωρίς γραπτό διαγωνισμό

Δημοσιεύτηκε: 9:19 πμ Μάρτιος 14th, 2016  


asep

Ο αν. υπουργός Εσωτερικών για διορισμούς εκπαιδευτικών χωρίς γραπτό διαγωνισμό

Το θεσμικό πλαίσιο που διέπει το σύστημα προσλήψεων (ν.2190/94, όπως ισχύει) χαρακτηρίζεται από τις αρχές της αντικειμενικότητας και της διαφάνειας για τις προσλήψεις κάθε είδους προσωπικού τόσο στο δημόσιο όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Τα παραπάνω αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χριστόφορος Βερναρδάκης σε γραπτή  απάντηση  ερώτησης για την πλήρωση θέσεων εκπαιδευτικών χωρίς διεξαγωγή γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ, που κατατέθηκε στη Βουλή.

Ο υπουργός στο έγγραφό του συνεχίζει, αναφέροντας ότι με τις διατάξεις αυτές οι οποίες αφορούν σε θέματα πλήρωσης θέσεων τακτικού προσωπικού, συμβάσεων εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και συνάψεις συμβάσεων μίσθωσης έργου, τίθενται αντικειμενικά κριτήρια και προβλέπονται αξιοκρατικές διαδικασίες μέσω ΑΣΕΠ ή υπό τον έλεγχο του ΑΣΕΠ, οι οποίες δεν επιτρέπουν αμφισβήτηση για τον τρόπο επιλογής των διοριστέων και διασφαλίζουν τη στελέχωση του δημοσίου με το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό.

Ο κ. Βερναρδάκης σημειώνει ότι η οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία για τη διαδικασία πλήρωσης θέσεων εκπαιδευτικών ανήκει αποκλειστικό στο Υπουργείο Παιδείας.

Στην απάντηση της ερώτησης ο Νίκος Φίλης  με τη σειρά του είχε αναφέρει ότι κατά την παρούσα χρονική περίοδο ο εν ισχύς νόμος για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για διορισμούς και αναπληρωτές είναι ο 3848/2010, ενώ στην κατακλείδας της γραπτής του απάντησης σημείωνε ότι το ΥΠΠΕΘ επεξεργάζεται προτάσεις για τη βελτίωση του νομοθετικού πλαισίου των διορισμών και των προσλήψεων εκπαιδευτικών της δημόσιας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

xenesglosses.eu

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...