Home / Featured / Νέο κυνήγι μορίων με έπαθλο μια θέση εργασίας ως εκπαιδευτικού;

Νέο κυνήγι μορίων με έπαθλο μια θέση εργασίας ως εκπαιδευτικού;

Δημοσιεύτηκε: 1:06 μμ Μάρτιος 30th, 2016  


hunter-160297_640

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Στην πραγματοποίηση και νέων μεταπτυχιακών σπουδών ενδεχομένως να οδηγηθούν χιλιάδες εκπαιδευτικοί αν υιοθετηθεί η πρόταση της υποεπιτροπής του Διαλόγου για την Παιδεία για την προσφορά μεταπτυχιακών τα οποία  θα αναγνωρίζονται ως σημαντικό εφόδιο μέσω αυξημένης μοριοδότησης από την πολιτεία στις διαδικασίες επιλογής εκπαιδευτικών.

Η μεγάλη διαφορά σε σχέση με τα άλλα μεταπτυχιακά (τα οποία θα αναγνωρίζονται επίσης με μικρότερη μοριοδότηση) θα είναι η εστίαση στην πρακτική άσκηση μεγάλης έκτασης.

 Αν υιοθετηθεί η πρόταση αυτή και τα εν λόγω μεταπτυχιακά μοριοδοτούνται αδρά θα έχουμε ένα νέο κυνήγι μορίων για την κατάκτηση μιας θέσης μονίμου ή αναπληρωτή στη δημόσια εκπαίδευση, που ενδεχομένως να συνοδεύεται και από νέες οικονομικές θυσίες, αν στα μεταπτυχιακά αυτά μπουν δίδακτρα, όπως συμβαίνει στα περισσότερα σήμερα προγράμματα.

Όπως φαίνεται θα έχουμε αλλαγές στην επιμόρφωση των εκπαιδευτικών καθώς τόσο ο Υπουργός όσο και άλλοι παράγοντες που εμπλέκονται στο Διάλογο έχουν αναφερθεί στο έλλειμα διδακτικής κατάρτισης των εκπαιδευτικών ιδίως αυτών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στο κείμενο της υποεπιτροπής προτείνεται επίσης, η δημιουργία Σχολών Εκπαίδευσης που θα εστιάζουν στην προετοιμασία αυτών που επιθυμούν να εργαστούν στην εκπαίδευση. Οι Σχολές θα αποτελούνται από τα τρέχοντα Τμήματα Προσχολικής και Δημοτικής Εκπαίδευσης και τους Παιδαγωγικούς Τομείς (στα πανεπιστήμια που υπάρχουν). Η Σχολή θα εμπλουτιστεί, εφ’ όσον επιθυμούν να μετακινηθούν, και με μέλη ΔΕΠ διδακτικής των διαφόρων αντικειμένων, άλλων τμημάτων η/και με συνέργειες με τις δομές που υπάρχουν ή θα αναπτυχθούν σε αυτά τα τμήματα.

Η Σχολή επίσης θα προβαίνει σε διατμηματικές, διεπιστημονικές συνεργασίες. Θα προσφέρει , εκτός από τις προπτυχιακές σπουδές στο επίπεδο της α/βάθμιας που προσφέρονται ήδη, μεταπτυχιακά προγράμματα με αντικείμενο τη διδακτική και παιδαγωγική επάρκεια, πάντα εμφορούμενα από το ΠΠΕ.

Στο ίδιο

αναφέρεται μεταξύ των άλλων ότι η Σχολή συγκεντρώνοντας αυτά τα μεταπτυχιακά προγράμματα θα καλλιεργεί την κουλτούρα της σχολικής εκπαίδευσης που σήμερα απουσιάζει στις λεγόμενες «καθηγητικές σχολές». Αυτός ο σχεδιασμός μπορεί να αποτελέσει την  αρχή, προκειμένου να μπει τάξη το πλήθος των (συχνά αναξιόπιστων) μεταπτυχιακών προγραμμάτων που έχουν αναπτυχθεί άναρχα και πληθωριστικά τα τελευταία χρόνια.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...