Home / HEADER-NEWS / Μοριοδότηση εκπαιδευτικών σε απομακρυσμένα σχολεία. Εξετάζονται προτάσεις βελτίωσης του πλαισίου

Μοριοδότηση εκπαιδευτικών σε απομακρυσμένα σχολεία. Εξετάζονται προτάσεις βελτίωσης του πλαισίου

Δημοσιεύτηκε: 7:20 μμ Μάρτιος 24th, 2016  


ekpaideytikos

Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

Το Υπουργείο Παιδείας, λαμβάνοντας υπόψη και την αριθμ. 527/2015 Απόφαση του Σ.τ.Ε., επεξεργάζεται προτάσεις για τη βελτίωση του νομοθετικού πλαισίου των μεταθέσεων, των διορισμών και των προσλήψεων εκπαιδευτικών της δημόσιας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Αυτό αναφέρεται σε έγγραφο που διαβίβασε στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας, απαντώντας σε ερώτηση Βουλευτών του ΚΚΕ και σε επιστολή του Συλλόγου Διδασκόντων του Γυμνασίου Άγρας, που κατατέθηκε ως  Αναφορά σχετικά με τη μοριοδότηση του σχολείου τους.

Παράλληλα, ο υπουργός αναφέρει και το τι ισχύει για τη μοριοδότηση μονίμων εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε απομακρυσμένες σχολικές μονάδες. Σύμφωνα με το άρθρο 4Α του ν. 4283/2014 (ΦΕΚ 189 Α), όπως αυτό προστέθηκε στο άρθρο 4 του ν. 3848/2010 (Α  71) ισχύουν τα εξής:

«1. Από το σχολικό έτος 2014−2015 ο χρόνος πραγματικής εκπαιδευτικής υπηρεσίας μόνιμων εκπαιδευτικών που διανύεται σε δημόσιες σχολικές μονάδες, οι οποίες κατά τις οικείες διατάξεις ανήκουν στις κατηγορίες μοριοδότησης Θ και Ι για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, ΙΑ και ΙΒ για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, στην Αθωνιάδα Εκκλησιαστική Ακαδημία και στην Πατμιάδα Εκκλησιαστική Σχολή, που αναφέρονται στην παρ. 8 του άρθρου 16 του π.δ. 50/1996 (Α 45), υπολογίζεται στο διπλάσιο για τον προσδιορισμό των μονάδων συνθηκών διαβίωσης, εφόσον έχει διαρκέσει τουλάχιστον δύο (2) διδακτικά έτη.

2.Αν διαπιστωθεί αδυναμία κάλυψης των οργανικών κενών των σχολικών μονάδων των ανωτέρω κατηγοριών κατά τις γενικές διατάξεις, γίνονται δεκτές αιτήσεις εκπαιδευτικών για διορισμό στις εν λόγω σχολικές μονάδες, κατά τη σειρά κατάταξής τους στους ισχύοντες πίνακες.

3.Οι εκπαιδευτικοί που διορίζονται σε εφαρμογή των προβλέψεων του άρθρου αυτού, δεσμεύονται να υπηρετήσουν στις οικείες σχολικές μονάδες επί μία τουλάχιστον συνεχή διετία. Απαγορεύεται απόλυτα και για οποιονδήποτε λόγο η απόσπαση, μετάθεση, μετάταξη ή μετακίνησή τους από τις μονάδες αυτές κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα. Για το σχολικό έτος 2014−2015, δημόσιες σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίες δεν εντάσσονται στις κατηγορίες μοριοδότησης Θ και Ι της οικείας βαθμίδας, αλλά η πλησιέστερη σε αυτές σχολική μονάδα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ανήκει στην κατηγορία μοριοδότησης ΙΑ ή IB, αυτοδικαίως εντάσσονται: α. στην κατηγορία Θ, σε περίπτωση που η πλησιέστερη σχολική μονάδα ανήκει στην κατηγορία ΙΑ και β. στην κατηγορία Ι, σε περίπτωση που η πλησιέστερη σχολική μονάδα ανήκει στην κατηγορία ΙΒ.

4.Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων ρυθμίζονται οι λεπτομέρειες για την εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος άρθρου.»

Επιπλέον, μετά το άρθρο 5 του ν. 3848/2010 (Α 71) προστέθηκε το άρθρο 5Α (ν. 4283/2014) ως ακολούθως:

«[…] 1. Από το σχολικό έτος 2014−2015 ο χρόνος πραγματικής εκπαιδευτικής υπηρεσίας αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών που διανύεται σε δημόσιες σχολικές μονάδες, οι οποίες κατά τις οικείες διατάξεις ανήκουν στις κατηγορίες μοριοδότησης Θ΄ και Ι΄ για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, ΙΑ΄ και ΙΒ΄ για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, στην Αθωνιάδα Εκκλησιαστική Ακαδημία και στην Πατμιάδα Εκκλησιαστική Σχολή, που αναφέρονται στην παρ. 8 του άρθρου 16 του π.δ. 50/1996 υπολογίζεται στο διπλάσιο για τη διαμόρφωση των τελικών πινάκων κατάταξης των εκπαιδευτικών, που προβλέπονται στο άρθρο 3. Η εν λόγω υπηρεσία υπολογίζεται στο διπλάσιο και για τον προσδιορισμό των μονάδων συνθηκών διαβίωσης.

2.Αν διαπιστωθεί αδυναμία κάλυψης των λειτουργικών κενών των σχολικών μονάδων των ανωτέρω κατηγοριών κατά τις γενικές διατάξεις, γίνονται δεκτές αιτήσεις εκπαιδευτικών για πρόσληψη στις εν λόγω σχολικές μονάδες, κατά τη σειρά κατάταξής τους στους ισχύοντες πίνακες.

3.Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων ρυθμίζονται οι λεπτομέρειες για την εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος άρθρου. Για το σχολικό έτος 2014−2015, δημόσιες σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίες δεν εντάσσονται στις κατηγορίες μοριοδότησης Θ και I της οικείας βαθμίδας, αλλά η πλησιέστερη σε αυτές σχολική μονάδα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ανήκει στην κατηγορία μοριοδότησης ΙΑ ή IB, αυτοδικαίως εντάσσονται: α. στην κατηγορία Θ, σε περίπτωση που η πλησιέστερη σχολική μονάδα ανήκει στην κατηγορία ΙΑ και β. στην κατηγορία Ι, σε περίπτωση που η πλησιέστερη σχολική μονάδα ανήκει στην κατηγορία IB…»


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...