Home / Featured / Μεταπτυχιακό χωρίς δίδακτρα που ενδιαφέρει Φιλολόγους

Μεταπτυχιακό χωρίς δίδακτρα που ενδιαφέρει Φιλολόγους

Δημοσιεύτηκε: 10:21 πμ Μάρτιος 22nd, 2016  


ptyxio

Δωρεάν μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών που ενδιαφέρει άμεσα τους Φιλολόγους  με πέντε κατευθύνσεις προσφέρει το Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Για την εισαγωγή στο εν λόγω μεταπτυχιακό απαιτούνται εξετάσεις.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΝΕΡΓΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΜΕ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΔΙΔΑΚΤΡΑ

Κατευθύνσεις:

  • Κλασική Φιλολογία:14 θέσεις
  • Βυζαντινή Φιλολογία: 6 θέσεις
  • Νεοελληνική Φιλολογία: 14 θέσεις
  • Γλωσσολογία: 8 θέσεις
  • Ιστορία και Θεωρία του Θεάτρου και του Κινηματογράφου:4 θέσειςγια Κινηματογράφο και 4 για Θέατρο

Μαθήματα – διάρκεια:

Το ΜΠΣ διαρκεί 4 εξάμηνα για την πλήρη φοίτηση ή 7 για τη μερική φοίτηση. Η παρακολούθηση των μαθημάτων είναι υποχρεωτική τα 3 πρώτα εξάμηνα για την πλήρη φοίτηση ή τα 6 πρώτα εξάμηνα για τη μερική φοίτηση,ενώ το επόμενο και τελευταίο εξάμηνο γίνεται η συγγραφή της Διπλωματικής Εργασίας.
Τρόπος αξιολόγησης:

Οι εξετάσεις διενεργούνται από τριμελείς επιτροπές των οικείων Τομέων, υπό την εποπτεία της Σ.Ε.Μ.Σ. Οι υποψήφιοι που συγκεντρώνουν στις γραπτές εξετάσεις βαθμό τουλάχιστον 6.50 ‘λίαν καλώς’ έχουν το δικαίωμα να προσέλθουν σε προφορική εξέταση και συνέντευξη, με την ολοκλήρωση των οποίων θα διαμορφωθεί, ύστερα από συμψηφισμό, και η τελική βαθμολογία τους. Στο τελικό αυτό αποτέλεσμα, οι επιμέρους βαθμολογίες υπολογίζονται με τον ακόλουθο τρόπο: γραπτή εξέταση μαθημάτων ειδίκευσης 40%, βαθμός πτυχίου 20%, βαθμολογία στα προπτυχιακά μαθήματα τα σχετικά με το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών και αριθμός των προπτυχιακών αυτών μαθημάτων 20%, προφορική εξέταση και συνέντευξη 20%. Σε περίπτωση ισοβαθμίας γίνονται δεκτοί όλοι οι ισοβαθμούντες υποψήφιοι.

Εξεταστέα ύλη:

Η εξεταστέα ύλη για όλες τις κατευθύνσεις υπάρχει αναλυτικά παρακάτω και μπορείτε να μεταβείτε κάνοντας click εδώ
Ημερομηνίες εξετάσεων:

Δευτέρα 12/9/2016, ώρα 11.30 Λατινική Φιλολογία

Τρίτη 13/9/2016, ώρα 09.30 Αρχαία Ελληνική Φιλολογία, Βυζαντινή Φιλολογία, Νεοελληνική Φιλολογία, Γλωσσολογία, Ιστορία και Θεωρία του Θεάτρου και του Κινηματογράφου

Τετάρτη 14/9/2016, Ανακοίνωση των επιτυχόντων στην γραπτή εξέταση και στη συνέχεια προφορική εξέταση από την αντίστοιχη εξεταστική επιτροπή

Οι υποψήφιοι υποχρεούνται να επιβεβαιώσουν από τον διαδικτυακό τόπο, το πρόγραμμα και την ύλη των εξετάσεων λίγο πριν την έναρξη της εξέτασης. Οι διαγωνιζόμενοι θα συγκεντρωθούν έξω από την γραμματεία του Τμήματος Φιλολογίας για να τους υποδειχθεί ο χώρος διεξαγωγής των εξετάσεων.

Περισσότερες πληροφορίες:
Ρεπορτάζ: xenesglosses.eu

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...