Home / Featured / Μεταβατικά σχολεία, ιδρύσεις σχολείων και προσλήψεις εκπαιδευτικών φέρνει το προσφυγικό

Μεταβατικά σχολεία, ιδρύσεις σχολείων και προσλήψεις εκπαιδευτικών φέρνει το προσφυγικό

Δημοσιεύτηκε: 11:10 πμ Μάρτιος 8th, 2016  


prosfigeshotspots

Μεταβατικά σχολεία, ιδρύσεις σχολείων και προσλήψεις εκπαιδευτικών φέρνουν οι πρόσφυγες

Στην αναγκαιότητα δημιουργίας ενός είδους εκπαιδευτικών δομών στα Κέντρα Φιλοξενίας, αναφέρθηκε ο κ. Λιάκος τοποθετούμενος για το θέμα των προσφύγων σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο «Κόκκινο». «Νομίζω τις επόμενες μέρες θα υπάρξει ένας σαφές σχέδιο του Υπουργείου και θα ανακοινωθεί αυτό το σχέδιο και στη συνέχεια θα δούμε πως αυτός ο πληθυσμός θα ενσωματωθεί» δήλωσε ο κ. Λιάκος.

Άμεση ενίσχυση των hot spots με διοικητικούς, βοηθητικούς, εκπαιδευτικούς και άλλες ειδικότητες

Μεταξύ των άλλων σημείωσε ότι «μουσική, μαθηματικά, δημιουργικό παιχνίδι είναι οι παγκόσμιες γλώσσες. Με αυτές τις παγκόσμιες γλώσσες θα πρέπει να προχωρήσουμε και βέβαια μέσα από το γεγονός ότι πολλοί νέοι εκπαιδευτικοί, φοιτητές κλπ θα θελήσουν να κάνουν ταχύρρυθμα μαθήματα και Φαρσί και Αραβικών και υπάρχει και μια παλιότερη γενιά που ξέρει τις γλώσσες και τα ελληνικά η οποία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί αλλά και οι ίδιοι οι εκπαιδευόμενοι οι οποίοι μπορούν να μάθουν αγγλικά και κάποια στοιχειώδη ελληνικά. Χρειάζεται σχέδιο αποφασιστικότητα, δομές».

5000 άνεργοι θα προσληφθούν για τους πρόσφυγες στα hot spots

Ο κ. Λιάκος δήλωσε ότι από το Σεπτέμβριο θα είναι καλό να ενταχθούν στο σχολικό περιβάλλον.

Ως  xenesglosses.eu να σημειώσουμε ότι σε πρόταση  Δ/νσης Α/θμια Εκπαίδευσης νησιωτικής περιοχής για τις σχολικές μεταβολές του 2016-17 στους λόγους ίδρυσης νηπιαγωγείου αναφέρεται και η εγκατάσταση προσφύγων με την ίδρυση hot spot και πιθανή φοίτηση αλλοδαπών νηπίων σε αυτό.

Ο υπουργός Παιδείας στη συνέντευξη τύπου που έδωσε την προηγούμενη εβδομάδα  ερωτηθείς για το ποιοι εκπαιδευτικοί θα αναλάβουν το έργο στήριξης της παροχής βασικών γνώσεων, απάντησε:

  • είτε σε εθελοντικό επίπεδο,
  • είτε με ανακατανομές στο υπάρχον προσωπικό,
  • είτε και με προσλήψεις αναπληρωτών,

Οι προσλήψεις που θα πραγματοποιηθούν στα hot spots ανά ειδικότητα εκπαιδευτικών. Δείτε αναλυτικά

αναλόγως τα κενά που θα υπάρχουν και τις ειδικότητες που θα λείπουν, θα προχωρήσουμε στην αντιμετώπιση των οξυμένων αναγκών.

Επίσης, όπως έχουμε γράψει θα μπορούσαν να γίνουν προσλήψεις μέσω των κοινωφελών προγραμμάτων. Ήδη έχει εκδοθεί πρόσκληση για την κατάθεση προτάσεων στο πλαίσιο Πράξης για προσλήψεις 5.000 ανέργων στα hot spots ενώ χθεσινό δημοσίευμα της «Δημοκρατίας» ανάμεσα στις ζητούμενες ειδικότητες για εργασία στα hot spots περιλαμβάνει δασκάλους και νηπιαγωγούς.

xenesglosses.eu

 


 

Ένα σχόλιο

  1. Μήπως θα έπρεπε να συμπεριληφθούν οι κάτοχοι πτυχίου ΑΕΙ Θεατρικών Σπουδών πέραν των δασκάλων και νηπιαγωγών στο εκπαιδευτικό προσωπικό που θα προσληφθεί για τη δραστηριότητα του δημιουργικού παιχνιδιού; Γιατί οι Θεατρικές Σπουδές είναι αποκλεισμένες ως ειδικότητα από τις μέχρι σήμερα προκηρύξεις του ΟΑΕΔ για την κοινοφελή απασχόληση; Ούτε ΠΕ Παιδαγωγών ούτε ΠΕ Ανθρωπιστικών Σπουδών: εξαφανισμένες οι Θεατρικές Σπουδές…

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...