Home / Featured / Κατατέθηκε το αίτημα για τους 20.000 διορισμούς

Κατατέθηκε το αίτημα για τους 20.000 διορισμούς

Δημοσιεύτηκε: 5:41 μμ Μάρτιος 18th, 2016  


ypep

Κατατέθηκε το αίτημα για τους 20.000 διορισμούς

Κατατέθηκε σε τεχνικά κλιμάκια των θεσμών το αίτημα του Υπουργείου Παιδείας για 20.000 διορισμούς με ορίζοντα τριετίας. Το αίτημα συνοδεύτηκε από αναλυτικά μελέτη με την οποία τεκμηριώνονται οι ανάγκες εμπλουτισμού του έμψυχου δυναμικού των εκπαιδευτικών.

Το παραπάνω γνωστοποιήθηκε στη συνάντηση που είχε η ΟΛΜΕ με το Διευθυντή του Γραφείου του Υπουργού Παιδείας Π. Κατσαρός και συνεργάτες του Υπουργείου.

Επισημάνθηκε ότι το θέμα των διορισμών συναρτάται με το πέρας της αξιολόγησης και με το συνολικό κυβερνητικό σχέδιο  για προσλήψεις  και σε άλλους τομείς του κοινωνικού κράτους που έχουν αποψιλωθεί από προσωπικό  στα χρόνια των μνημονίων.

Σε ό,τι αφορά στους αναπληρωτές με προϋπηρεσία, οι εκπρόσωποι του ΥΠΠΕΘ ανέφεραν ότι αναζητείται νομοθετική ρύθμιση με ασφάλεια δικαίου και σε αυτό το πλαίσιο είπαν ότι είναι καλοδεχούμενη η γνωμοδότηση που επεξεργάζεται ο νομικός σύμβουλος της ΟΛΜΕ.

TO ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  • Στη συνάντηση στελεχών του Υπουργείου Παιδείας με τεχνικά κλιμάκια των θεσμών υπήρξε ενημέρωση για την αναγκαιότητα των προσλήψεων στην εκπαίδευση μετά από έξι χρόνια αδιοριστίας.
  • Κατά τη σημερινή συνάντηση της ΟΛΜΕ με εκπροσώπους του Υπουργείου Παιδείας , ο Διευθυντής του Γραφείου Υπουργού Π. Κατσαρός επανέλαβε στη συνδικαλιστική ηγεσία των εκπαιδευτικών ότι ο στόχος για 20.000 μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση παραμένει αμετακίνητος.

Με αντιπροσωπεία της ΟΛΜΕ και αναπληρωτών εκπαιδευτικών, συναντήθηκε σήμερα ο Διευθυντής του Γραφείου του Υπουργού Παιδείας Π. Κατσαρός και συνεργάτες του Υπουργείου.

Από την πλευρά της ΟΛΜΕ διατυπώθηκε ξανά το αίτημα για μαζικούς διορισμούς στην εκπαίδευση  και για άμεση νομοθέτηση ενός μεταβατικού συστήματος διορισμών, που θα προτάσσει την προϋπηρεσία ως βασικό κριτήριο διορισμού ή πρόσληψης αναπληρωτών. Αναφέρθηκε, επίσης, ότι πολύ σύντομα θα κατατεθεί εκ μέρους της Ομοσπονδίας νομική γνωμοδότηση για τα παραπάνω θέματα.

Οι εκπρόσωποι του Υπουργείου επανέλαβαν τη δέσμευση του Υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη  ότι είναι σταθερός και αμετακίνητος στόχος οι 20.000 διορισμοί εκπαιδευτικών από φέτος και  σε βάθος τριετίας.  Ενημέρωσαν, ακόμη, ότι έχει κατατεθεί στους θεσμούς σχετική μελέτη και τεκμηρίωση. Επισήμαναν, επίσης, ότι το θέμα των διορισμών συναρτάται με το πέρας της αξιολόγησης και με το συνολικό κυβερνητικό σχέδιο  για προσλήψεις  και σε άλλους τομείς του κοινωνικού κράτους που έχουν αποψιλωθεί από προσωπικό  στα χρόνια των μνημονίων.

Σε ό,τι αφορά στους αναπληρωτές με προϋπηρεσία, οι εκπρόσωποι του ΥΠΠΕΘ ανέφεραν ότι αναζητείται νομοθετική ρύθμιση με ασφάλεια δικαίου και σε αυτό το πλαίσιο είπαν ότι είναι καλοδεχούμενη η γνωμοδότηση που επεξεργάζεται ο νομικός σύμβουλος της ΟΛΜΕ.

xenesglosses.eu


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...