Home / HEADER-NEWS / Καταγγελία παρελκυστικής πολιτικής για τις μετατάξεις εκπαιδευτικών, για τον Οργανισμό των Περιφερειακών Υπηρεσιών και θεμάτων της Διοίκησης

Καταγγελία παρελκυστικής πολιτικής για τις μετατάξεις εκπαιδευτικών, για τον Οργανισμό των Περιφερειακών Υπηρεσιών και θεμάτων της Διοίκησης

Δημοσιεύτηκε: 6:29 μμ Μάρτιος 1st, 2016  


letter

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Π.Ο. Σ.Υ.Π.

Ανδρέα Παπανδρέου 37,

151 80

ΜΑΡΟΥΣΙ

Τηλ.- FAX: 210 – 344 3776

email: posyp@minedu.gov.gr

Μαρούσι 29-02-2016

Αρ. Πρωτ.: 12

Προς: – Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

κ. Νικόλαο Φίλη

– Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Παιδείας

κ. Ιωάννη Παντή

Κοιν.: – Μέλη μας

Καταγγελία παρελκυστικής πολιτικής για τις μετατάξεις εκπαιδευτικών, για τον Οργανισμό των Περιφερειακών Υπηρεσιών και θεμάτων της Διοίκησης.

Κε Υπουργέ,

Κε Γενικέ,

Η ΠΟΣΥΠ εκφράζει την αγανάκτησή της και καταγγέλλει το συνεχιζόμενο εμπαιγμό και την απαξίωση της διοίκησης της εκπαίδευσης, στα θέματα των μετατάξεων των εκπαιδευτικών σε διοικητικές θέσεις, τη σύνταξη Οργανισμού για τις Περιφερειακές μας Υπηρεσίες και πολλών άλλων θεμάτων των υπηρεσιών και φορέων της Διοίκησης.

Έτσι παρά τις ανέξοδες διαβεβαιώσεις σας για την υλοποίηση των μετατάξεων, τίποτα δεν κινείται και όλα παραμένουν στο επίπεδο των καλών προθέσεων, χωρίς σχέδιο και χωρίς συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Η διοίκηση, όπως φαίνεται αδυνατεί να τις υλοποιήσει, η πολιτική ηγεσία, αμήχανη και άβουλη, δεν μπορεί να επιβάλλει τη πολιτική της, συνδικαλιστικοί παράγοντες πιέζουν με το ανυπόστατο εύρημα των υποτιθέμενων χαμένων θέσεων από τα σχολεία και τα υπηρεσιακά συμβούλια των εκπαιδευτικών εμπαίζουν τους συναδέλφους τους με την υπ’ όρους αποδέσμευσή τους.

Εκτός από τις μετατάξεις, εδώ και ένα χρόνο με τη νέα διακυβέρνηση είμαστε σε διάλογο για τη σύνταξη Οργανισμού για τις Περιφερειακές Υπηρεσίες. Τελικά καταλήξαμε σε μία ομάδα έργου, η οποία με τους ρυθμούς που κινείται, αλλά και τα θέματα στελέχωσής της, που προέκυψαν στη πορεία, θα χρειαστεί τουλάχιστον 10 – 12 μήνες για να παρουσιάσει κάποια πρόταση, δηλαδή στις καλένδες.

Την ίδια ώρα επιφέρατε στον Οργανισμό του Υπουργείου, χωρίς διάλογο, αλλαγές οι οποίες στρέφονται κατά της διοίκησης, όπως αυτές στις Διευθύνσεις Σπουδών και τις οποίες έχουμε καταγγείλει.

Επειδή η μέχρι τώρα αντιμετώπιση των προβλημάτων της διοίκησης της εκπαίδευσης, από μεριάς σας, έχει εξαντληθεί ανάμεσα σε υποσχέσεις και σε σχεδιασμούς, σας καλούμε στην μεθαυριανή σας συνέντευξη τύπου, να θυμηθείτε ότι έχετε να επιλύσετε σοβαρά ζητήματα των υπηρεσιών μας, για τα οποία θα πρέπει να τοποθετηθείτε και να δεσμευτείτε δημόσια.

Τέλος ζητάμε συνάντηση μαζί σας, για να συζητήσουμε όλα τα προβλήματα της Διοίκησης και όλων των φορέων που εκπροσωπούνται από τη ΠΟΣΥΠ, διότι σε πολλές περιπτώσεις υπηρεσίες και φορείς κινούνται με τον αυτόματο πιλότο και μόνο με το φιλότιμο των εργαζομένων.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΑΒΒΑΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΠΑΝΑΓΟΥ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...