Home / Featured / Έρχονται αλλαγές στις εγγραφές των μαθητών στα σχολεία

Έρχονται αλλαγές στις εγγραφές των μαθητών στα σχολεία

Δημοσιεύτηκε: 2:39 μμ Μάρτιος 24th, 2016  


sxoleio

Δε θα χρειαστούν το σχολικό έτος 2016-17 πιστοποιητικά γεννήσεως για την εγγραφή των παιδιών στα σχολεία. Πρόκειται για μια σημαντική αλλαγή που θα εξοικονομήσει χρόνο καθώς όπως δήλωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο Ραδιοφωνικό Σταθμό «το Κόκκινο» ο κ. Κουρουμπλής το δημόσιο θα γλυτώσει εργατοώρες, γραφειοκρατία και ταλαιπωρία σημειώνοντας ότι κυκλοφορούν κάθε χρόνο 11 εκατομμύρια έγχαρτα πιστοποιητικά.

Όπως δήλωσε ο κ. Κουρουμπλής εδώ και τέσσερις μέρες ξεκίνησε και διαλειτουργεί το Υπουργείο Παιδείας με το Εθνικό Δημοτολόγιο. «Φέτος δεν θα κυκλοφορήσουν 600.000 έγχαρτα πιστοποιητικά γεννήσεως των παιδιών που πρέπει να εγγραφούν στα σχολεία» τόνισε ο Υπουργός σημειώνοντας ότι στο τέλος του 2016 θα διαλειτουργούν οι μεγαλύτερες βάσεις του δημοσίου.

Σημειώνουμε ως xenesglosses.eu ότι το πιστοποιητικό γέννησης συμπεριλαμβάνονταν στα απαραίτητα δικαιολογητικά για την εγγραφή των μαθητών.

Α ́ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ- αριθμ.πρωτ. Φ.6/1064/76958/Δ1

Σύμφωνα με τις διατάξεις της §2 του άρθρου 7 του Π.Δ. 200/1998 (ΦΕΚ 161 Α),όπως τροποποιήθηκαν από τις διατάξεις της περ2 της παρ. 2 του άρθρου 11 του Ν. 4229/2014 (ΦΕΚ 8 τ. Α ́/10.1.2014)τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την εγγραφή στο νηπιαγωγείο είναι τα εξής:

α.  Πιστοποιητικό  γέννησης  Δήμου  ή  Κοινότητας  για την  εγγραφή  του  νηπίου  στα  οικεία  μητρώα  ή δημοτολόγια, στο οποίο αναγράφεται ολογράφως και αριθμητικώς η ημερομηνία γέννησης…

xenesglosses.eu

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...