Home / Featured / Έρχονται αλλαγές στην Ειδική Εκπαίδευση

Έρχονται αλλαγές στην Ειδική Εκπαίδευση

Δημοσιεύτηκε: 3:07 μμ Μάρτιος 3rd, 2016  


eidiki

Έρχονται αλλαγές στην Ειδική Εκπαίδευση

Νομοσχέδιο για την Ειδική Εκπαίδευση ετοιμάζει το Υπουργείο Παιδείας το οποίο θα κατατεθεί στο τέλος της χρονιάς. Αυτό που θέλει να κάνει το Υπουργείο και προάγγελος είναι η νομοθετική διάταξη που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή είναι η θεσμοθέτηση της συμπεριληπτικής διδασκαλίας.

«Δεν θέλουμε τα παιδιά με προβλήματα να αντιμετωπίζονται εκτός σχολικής τάξης, σε γκέτο. Τα πορίσματα για τη συμπερίληψη των παιδιών με ειδικές ανάγκες στη γενική εκπαίδευση, μας λένε ότι αυτή η κατεύθυνση θα αποδειχθεί ωφέλιμη όχι μόνο για τα παιδιά με ιδιαίτερες ανάγκες, αλλά και για τα υπόλοιπα παιδιά που μαθαίνουν να αποδέχονται την διαφορετικότητα ως κάτι φυσιολογικό και όχι απορριπτέο» δήλωσε στην πρόσφατη συνέντευξη τύπου ο υπουργός Παιδείας.

Το Υπουργείο δίνει προτεραιότητα στην Ειδική Εκπαίδευση και αυτό αποδεικνύεται σύμφωνα με τον υπουργό από την αύξηση των προσλήψεων σε αναπληρωτές στην Ειδική Εκπαίδευση ενώ μόλις χθες εκδόθηκε και εγκύκλιο για σχολικές μεταβολές στην Ειδική Εκπαίδευση όπου στο τυπικό μέρος μπορεί να γίνεται αναφορά για καταργήσεις, συγχωνεύσεις, υποβιβασμούς στο πρακτικό μέρος αφορά ιδρύσεις αφού όπως τόνισε το Υπουργείο στο δελτίο τύπου του « αν και γίνεται λόγος στην απόφαση για υποβιβασμούς, καταργήσεις, συγχωνεύσεις, αυτό δεν ισχύει καθώς στην Ειδική Εκπαίδευση έχουμε μόνο ιδρύσεις και όχι καταργήσεις».

TI EIΠΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΔΩ

xenesglosses.eu


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...